10) Kabak Çekirdeği Bunun için kabak çekirdeğini taze şekilde tüketmeniz gerekir. Kabak çekirdeği bağırsakları aktif hale getirir ve kurtların vücuttan atılması için metabolizmayı çalıştırır. 7 gün boyunca günde 1 avuç kabak çekirdeği tüketerek bağırsak kurtlarından kolayca kurtulabilirsiniz.
''Bağırsak kurtlarını kısa sürede tedavi eden kabak çekirdeği nasıl kullanılır?'' sorusunun cevabı da oldukça basittir. Kabak çekirdeği su ile kaynatılarak, demlenmesinin ardından doğru ve düzenli bir şekilde içilebilir. Ya da kabak çekirdeğini bal ile karıştırarak bir kase kadar tüketilebilir.
Kabak çekirdeği yağı, bağırsaklar üzerindeki olumlu etkileri sayesinde halk arasında bağırsak kurdu olarak da anılan bağırsak parazitlerine karşı olumlu etkilerde bulunuyor, bağırsakları bu zararlılardan kısa sürede kurtarabiliyor.
Bu kür bağırsak kurtlarını öldürmez, fakat parazitlerin bağırsak duvarlarına tutunmalarını önlemesi ya da kurtları felç ederek tahliye olmalarını sağlamaktadır. Çiğ kabak çekirdeğini sade halde tüketmek bağırsak kurtlarını azaltmaya yardımcı olur.
Yapılan kısıtlı bir çalışma, kabak çekirdeği özlerinin parazit sayısını azalttığını gösterir. Amerika Birleşik Devletleri Farmakopesi, 1863-1936 yıllarında kabak çekirdeğini bağırsak parazitleri için bir tedavi olarak listelemiştir.
İlgili 37 soru bulundu
Bunun için kabak çekirdeğini taze şekilde tüketmeniz gerekir. Kabak çekirdeği bağırsakları aktif hale getirir ve kurtların vücuttan atılması için metabolizmayı çalıştırır. 7 gün boyunca günde 1 avuç kabak çekirdeği tüketerek bağırsak kurtlarından kolayca kurtulabilirsiniz.
Feridun Kunak, içerisinde incir kurusu, dut kurusu, kekik ve kabak çekirdeği tozu olan bağırsak parazitlerini önleyen doğal sirke yapımını izleyicilere aktardı. Sirkeyi yirmi gün bekletip süzdükten sonra buzdolabında saklanmasını söyleyen Kunak, günde bir fincan içilmesinin faydalı olacağını açıkladı.
Genellikle 14 gün arayla kullanılabilen mebendazol, pirantel pamoat veya albendazol içeren ilaçların ailece alınması sayesinde kıl kurdu tedavisi yapılabilir. Her ilaç alımından sonra kişisel eşyaların (el havlusu, yatak örtüsü, kıyafetler) sıcak suda yıkanması önerilir.
Evet, kabak çekirdeği kabızlığa yardımcı olabilir. Kabak çekirdeği, lif açısından zengin bir besindir ve lif, sindirim sistemi sağlığını desteklemeye yardımcı olabilir, dışkının yumuşamasına ve düzenli bağırsak hareketlerine katkıda bulunabilir.
Kabak çekirdeğinin faydaları şu şekilde sıralanabilir: Suda çözünmeyen lifler sayesinde bağırsağın iç hacmi artar ve bağırsak hareketlerinin hızlanmasını sağlar. Suda çözünmeyen lifler arasında bulunan polisakkarit türevleri, safra oluşumu arttırmaya ve bağırsaklarda yararlı bakterilerin korunmasına yardımcı olur.
Kabak çekirdeğini kavrulmuş ya da kavrulmamış olarak kullanabilirsiniz. Ancak günlük olarak küçük bir kaseyi geçmemesine dikkat etmeniz gerekir. Bağırsak sorunları için ise mutlaka doktora danışarak kullanmanız gerekir.
Genellikle oral yolla alınan antiparaziter ilaçlar hastalığın tedavisinde kullanılır. 2-3 hafta düzenli ilaç kullanımından sonra vücut, parazit canlıdan tamamen kurtulur. Bu süreçte, ilaç almayı aksatmamak ve belirtileri takip etmek oldukça önemlidir.
Parazitleri ve bağırsak kurtlarını yok etmek için iyi bir ev ilacı, aç karnına nane yapraklarıyla tatlandırılmış süttür. Çünkü nane, parazitleri öldüren ve ortadan kaldıran antelmintik etkiye sahip tıbbi bir bitkidir.
Her sabah bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı içmek, kıl kurtlarının kısa sürede dökülmesini sağlar. Daha etkili sonuç için her gece yatmadan önce makat bölgesine Hindistan cevizi yağı sürebilirsiniz. Karanfil yağı ve çay ağacı yağı da kıl kurtlarına karşı etkilidir.
Günde içerisinde bunu tüketin. Zerdeçal Anti-parazit özelliği olan zerdeçalda bulunan köriyi parazitleri öldürmek için bolca tüketmek gerekir. Karanfil Karanfil birçok parazite karşı etkilidir. Ananas suyu, papatya suyu ve toz karanfil ile yaptığınız karışım parazitleri vücudunuzdan atmanıza yardımcı olacaktır.
İbrahim Saraçoğlu bağırsak kurdu düşürücü kür!
İbrahim Saraçoğlu, kekik suyunun içilmesini ve 1 hafta boyunca devam etmesini önerir. Kekik suyu idrar yollarını temizleyerek bağırsak kurtlarını vücuttan atacaktır. Sabah akşam düzenli şekilde içmeniz tavsiye edilir.
Kabak çekirdeği, E vitamini gibi antioksidanları içerisinde barındırır ve bağışıklığı güçlendirir. Vücuttaki iltihabın atılmasına yardımcı olur. Yeterli düzeyde tüketmek, mide, prostat, kolon ve akciğer kanseri riskinin azaltılmasına katkı sağlar. İyi bir uyku düzeni için ideal gıdalardandır.
Çiğ kabak çekirdeği, prostat kanseri başta olmak üzere pek çok kanser türünün önlenmesine yardımcı olur. Besin içeriği bakımından zengin olan bu yemiş, yatmadan önce bir avuç tüketildiği zaman ileri yaşlarda görülen unutkanlığın azalmasına yardımcı olur.
Bağırsak hareketlerini arttırıcı ve kabızlığa da iyi gelen bir gıdadır” diye konuştu. Ay çekirdeğinin kanserden korunmada da güçlü bir yardımcı olduğunu anlatan Tarhan, “Posalı bir gıda maddesi olduğu için kanser yapıcı zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısaltır.
Solucan, kılkuyruk, tenya gibi parazitler daha çok çiğ sebzeler başta olmak üzere besinlerin yenmesi sonucu insanlara bulaşır. İyi yıkanmamış salatalar, meyveler, çiğ köfte gibi çiğ etlerin yenmesi bu gibi parazitlerin bulaşmasında rol oynar.
Bağırsak Dostudur
Çörek otu yağı, bağırsak parazitlerinin baş düşmanı olarak bilinir.
Enfeksiyon hafif olduğunda sağlıklı kişilerde birkaç hafta içinde kendiliğinden geçebilir. Şiddetli veya kalıcı enfeksiyonlar, bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerde olduğu gibi genellikle ilaç gerektirir.
Kıl kurdu ile ilgili bilinen en güçlü yöntemlerden birisi de, sirke ve sarımsak karışımıdır. Bir miktar elma sirkesi ve sarımsağı bir kavanoza koyup bir süre beklettikten sonra içmek, bağırsak kurtlarını dökmenin güçlü yöntemlerindendir.
Bağırsak kurdu daha yaygın olarak çoçuklarda ve çocuklu ailelerde görülür. Temel olarak hijyen eksikliğinden kaynaklı görülen bu durum, enfekte bir kişiyle temas, ortak eşya kullanımı veya kontamine olmuş gıdalar yoluyla bulaşabilir. Bu durum karın ağrısı, ishal ve çeşitli sindirim problemlerine neden olabilir.
Bağırsak parazitleri erken tedavi edilmediği takdirde çocuklarda ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir. Parazitin cinsine bağlı olarak; kansızlık, karaciğer ve dalakta büyüme, bağırsakta tıkanma, deride döküntüler, astım, büyümede gecikme ve ayrıca ağır organ hasarları bile yaşanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri