Abonelik iptal başvurunuzu eksiksiz iletmeniz halinde 24 saat içinde hizmete ilişkin ücretlendirme duracak. Ayrıca iptal işleminiz de 7 gün içerisinde gerçekleşecek.
Abonelik iptal başvurunuzu eksiksiz ilettiyseniz, 24 saat içinde hizmete ilişkin ücretlendirme durduruluyor ve hizmet kısıtlanabiliyor veya durdurulabiliyor. İptal işlemi 7 gün içerisinde gerçekleştiriliyor.
Abonelik iptali için gerekli evraklar
Tahliye başvurusu alınır. 2 gün içinde enerji kesilir ve son tüketimler fatura edilip güvence bedelinden mahsup edilerek sözleşme sonlandırılır. Sözleşme sona erdikten sonra 5 iş günü içinde güvence bedeli iadesi gerçekleştirilir.
Sözleşmeyi sonlandırmak için fesih bildirimini satıcı veya sağlayıcıya yöneltmeniz yeterlidir. Fesih bildiriminin satıcı veya sağlayıcıya ulaştığı tarihten itibaren en geç 7 gün içerisinde sözleşmeniz sonlandırılmalıdır.
İptal başvurusundan itibaren 7 gün içerisinde varsa mülkiyeti şirketimize ait cihaz/donanım/modem/kart ve benzeri ekipmanları Türk Telekom Ofis veya Mağazalarına iade edilmelidir.
İlgili 40 soru bulundu
Böylece, sabit veya mobil telefon, internet ve kablo TV aboneleri, aboneliğini iptal ettirmek istediğinde, hizmet aldığı işletmeciye yazılı dilekçeyle başvurmak, faks çekmek gibi işlemlerle uğraşmadan "turkiye.gov.tr" adresi üzerinden abonelik iptal başvurusunu yapmış olacak.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, insanların daha rahat abonelik işlemlerini yapabilmesi için birçok hizmeti E-Devlet Kapısı'na taşımıştır. Kişiler, E-Devlet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde su, doğalgaz, internet, elektrik gibi pek çok hizmetin abonelik iptalini yapabilmektedir.
Tüketici bir yıl veya daha uzun süreli abonelik sözleşmesini istediği zaman hiçbir gerekçe göstermeksizin ve hiçbir cezai şart ödemeksizin sözleşmeyi feshetme hakkında sahiptir.
İnternet aboneliklerinde cayma bedeli hakkında yeni bir mahkeme kararı ortaya çıktı. Emsal teşkil eden karara göre aboneler 24 aylık taahhütlerde bir sene dolduktan sonra cayma bedeli ödemeden sözleşmeyi feshedebilecek.
1. bulunduğun yere en yakın TTNET bayisine giderek mevcut internet aboneliğinin iptalini sağlayabilirsin. 2. bir seçenek ise TTNET müşteri hizmetlerinin aramak ve müşteri temsilcisiyle iletişime geçip tarifenizi iptal ettirmek. Başka bir yol ise; Online işlemlere şifre ya da mobil imza ile giriş yapabilirsin.
Kimlik Kartı ya da bankacılık uygulamaları üzerinden e-Devlet'e giriş yapın. Karşınıza çıkan listeden aboneliğini iptal etmek istediğiniz şirketi seçin ve “abonelik sorgula” kısmına tıklayın. Çıkan ekranda “fesih başvurusu yap” bağlantısına tıklayıp fesih başvuru nedeninizi doldurun.
Abone fesih başvurusundan sonra güvence bedelini; on beş (15) gün içinde, gaz iade bedelini; on beş (15) gün içinde tüm PTT şubelerinden alabilir.
Tüketici'nin satın alma tarihinden itibaren on dört (14) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin siparişten cayma hakkı vardır.
Bir aboneliği iptal ettikten sonra, gelecekteki abonelik ücretleri için sizden ödeme alınmaz. Geçmiş abonelik ücretleri geri ödenmez.
İnternet hızının düşük olması gibi sebeplerle internetten beklenen verimin alınmaması durumlarında, taahhütlü aboneliklerinizi, Tüketici Koruma Kanununa göre cayma bedeli olmadan fesih edebilirsiniz.
Asliye Hukuk Mahkemesi, bir yıldan uzun abonelik sözleşmelerinde tüketicilerin herhangi bir sebep göstermeksizin 'fesih' hakkına sahip olduğu, taahhüt süresi dolmadan abonelik iptali yapan tüketicinin faturasına 'cayma' nedeniyle herhangi bir ceza yansıtılamayacağına karar verdi.
Kullanıcının abonelik iptali yapması durumunda, her ay standart olan 100 TL ile indirimli ücret olan 80 TL arasındaki farkı ödemesi gerekiyor. Yani kısacası, sözleşmenin imzalanması sonrasında indirimli hizmetten yararlanılan her ay için 20 TL ödeme yapılıyor.
İnternet servis sağlayıcınız ile iletişime geçerek cayma bedeli sorgulama yapabilirsiniz. Genelde başka yöntemler ile taahhüt cayma bedeli öğrenme pek mümkün olmuyor. Operatörler bu bilgiyi çok açık bir şekilde her yerden beyan etmiyor. Mobil uygulama ya da online işlemler gibi yerlerden bulamayabilirsiniz.
yasal hakları üzerinize olan internetinizi, müşteri hizmetlerini arayarak altyapı olmayan bir yere taşırsanız, firma o bölgede hizmet veremediği için iptalini gerçekleştirmek zorundadır.
Tüketici kredisi sözleşmeleri için tüketiciye ilk defa 14 gün içinde cayma hakkı tanındı. Tüketici, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahip hale gelmektedir.
Sözleşmenin Feshi
Sözleşmede düzenlenmemişse, Kanun'da o sözleşme için düzenlenmiş özel bir fesih sebebi varsa o sebebe dayanarak, böyle bir hüküm yoksa TBK genel hükümlerine göre sözleşme feshedilebilir. Sürekli edimli sözleşmeler için genel bir hüküm TBK m. 126'da yer almaktadır.
Artık kullanıcılar firmaların fesih için talep ettiklerini yapmak zorunda değil. Zira iptal işlemi e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.
Doğal gaz abonellik iptali/sonlandırma işlemi online işlemler sayfamızdan kolayca yapılmaktadır. Güvence bedeli iadeleri EPDK mevzuatlarına göre 15 gün içinde yatırılmaktadır. İade bedelleri Türkiye'nin her yerinde bulunan FaturaMatik şubelerinden alınabilmektedir.
Evet bağlanabilir ancak iki internete de ayrı fatura ödersiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri