ATM işlemleri veya alışveriş esnasında kredi kartının şifresi 3 kez yanlış girildiğinde kart geçici bir süreliğine bloke olur. Bu durumda bankanın sağladığı imkânlara bağlı olarak internet bankacılığı veya müşteri hizmetleri üzerinden kredi kartı PIN bloke kaldırma işlemleri gerçekleştirilebilir.
Temel anlamda bloke, banka hesabına değil; hesap içerisindeki paraya konulur ve hesapta bulunan paranın harcanmasına kısıtlama getirir. Hesap blokeleri, borç sebebi dışında banka kredi borçları, iflas, kefaret, kredi teminatı, vergi borcu, sermaye artırımları gibi sebeplerden ötürü de gerçekleşebilir.
e-Devlet Kapısı'nda kayıtlı ve doğrulanmış e-posta adresiniz varsa, bu e-posta adresine gönderilecek olan doğrulama kodunu girerek SIM blokesini kaldırabilirsiniz. Bu işlem için e-Devlet Kapısı'na şifrenizle veya internet bankacılığı üzerinden giriş yaptıktan sonra “Kurtarma e-Postası ile Kaldır” düğmesine tıklayınız.
Banka hesap blokesi, hukuki süreci başlatılmış olan alacaklar için yapılan bir taleptir. Kurumlara veya kişilere olan vadesi geçmiş borçların tahsil edilememesi durumunda ortaya çıkabilecek bu işlem, borcun miktarı dikkate alınarak resmi gerekliliklere uygun olarak yürütülür.
İlgili 43 soru bulundu
Blokeli tutarı hesabınıza ait olan bankanın müşteri hizmetlerini arayarak kaldırabilirsiniz. Ancak bloke kaldırma işleminin yapılmasına engel olan durumlarda blokeyi kaldırmak için banka şubesine gitmeniz gerekir. Şubeye gittiğiniz zaman yapılan inceleme sonrasına blokeyi kaldırmak mümkündür.
MASAK BLOKE NE ZAMAN KALKAR
MASAK tarafından hesaba koyulan blokenin ne zaman kalkacağına ilişkin kanun ve diğer mevzuatlarca düzenlenen süre 7 işgünüdür.
Erişim engelini kaldırmak istediğinizde yeniden 0850 220 00 00 Müşteri Hizmetlerimizi aramanız yeterlidir.
Blokenizi Bireysel İnternet Şubesi için 444 0 444 / 0850 222 0 444 nolu telefonu, Kurumsal İnternet Şubesi için 444 0 448 / 0850 222 0 448 nolu telefonu arayarak ya da şubenize başvurarak kaldırabilirsiniz.
Bireysel müşterilerimiz Cep Şifre kilidini açtırmak için 444 25 25 Telefon Şubesi'ni arayabilir veya en yakın Şubemize başvurabilirler. Kurumsal müşterilerimiz ise bu işlem için Şubelerine başvurmalıdırlar.
Zira karara karşı itiraz yolu öngörülmemiş, idari tasarruf ile banka hesabının kullanılması 7 gün süreyle dondurulmaktadır. Diğer yandan bankalar 7 günün sonunda bloke işlemini kaldırması gerekmekteyken, blokeyi kaldırmaktan kaçınabilmektedirler.
Sadece bir süreliğine kullanılmayan paralar kullanılabilir veya yapılamayan işlemler yeni hesap üzerinden yapılabilir. Bunun için vatandaşların blokelerini kaldırmaları için tek yapmaları gereken şey bütün borçlarının tamamını ödeyerek borçlarını kapatıp blokelerini kaldırmak için başvuruda bulunmaları gerekir.
Her ne kadar emekli maaşına haciz yasaklanmış olsa da bu yasak mutlak değildir. Şayet borçlu, maaş hesabına haciz konulmasına muvafakat etmişse bu durumda emekli maaşı haczedilebilecektir. Ancak önemle belirtmeliyiz ki, emekli maaşı haczine muvafakat önceden verilemez.
Sim kart pin kodunun 3 defa yanlış girilmesi sonucu bloke olmaktadır. Bu blokenin kaldırılması için puk koduna ihtiyaç duyulur. Puk kodu yeni hat alınırken verilen sim kartının arkasında yer alan numaralardır. Eğer puk kodunuzu bilmiyorsanız müşterisi olduğunuz GSM operatörü ile bağlantıya geçmeniz gerekmektedir.
PIN kodunuzu 3 defa yanlış girmeniz halinde sim kartınız ve dolayısıyla telefonunuz geçici olarak bloke olur. Bu blokeyi kaldırmak için PUK kodunu kullanmanız gerekir.
Akbank tarafından kredi kartınıza konulan bloke geçici olmakla birlikte yine 444 2 525 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak kart blokesi kaldırma talebi oluşturabilirsiniz.
SIM blokenizi Sesli Yanıt Sistemi menüsü üzerinden kaldırmak isterseniz; “İnternet Bankacılığı ve Mobil Kanallar Destek Hattı”nı seçerek ardından “SIM Blokenizi Kaldırmak'' menüsü üzerinden blokenizi anında kaldırabilirsiniz.
Sim Kartımı Değiştirdim
Akıllı SMS blokenizi Yapı Kredi Bireysel İnternet Şubesi'nden, en yakın Yapı Kredi ATM'sinden “Kullanıcı İşlemleri / İnternet – Mobil Şube Değişiklik Onaylama” adımından veya 444 0444 Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak kaldırabilirsiniz.
İnternet Bankacılığı nasıl bloke olur ve blokeyi nasıl kaldırabilirim? Şifrenizi beş kez hatalı girdiğinizde İnternet Bankacılığı kullanımınız bloke olur. Bireysel müşteri iseniz Şifre Al bölümünden, ticari müşteri iseniz herhangi bir şubemizden blokenizi kaldırabilirsiniz.
Müşterisi olunan bankanın çağrı merkezi aranarak, müşteri temsilcisine bağlanmak suretiyle veya otomatik tuşlama yoluyla tek kullanımlık internet bankacılığı şifresi alınabilir. Bankada kayıtlı olan cep telefonuna gelen şifre ile internet bankacılığına giriş yapılabilir.
İnternet ya da mobil telefonu üzerinden işlem yapmak için uygulamaya girişte kullanılan şifre. Banka internet şubesi ilk defa kullanılacağı zaman alınır. Müşteri ya da bankanın istediği zamanda değiştirilir. Bankacılık şifresi, çağrı merkezi sesli ya da görüntülü aranarak alınır.
Ziraat Mobil'den açtığım hesabımı kapatmak istiyorum. Ne yapmam gerekir? Hesabınızı Ziraat Mobil'den veya hesabınızın bulunduğu Ziraat Bankası şubesine giderek kapatabilirsiniz.
Bu işlem bankayla yapılırsa iki haftaya kadar sürebilir. Ayrıca uluslararası para transferi için gerekli ücreti de ödemeniz gerekir. Bloke hesabınıza para transferi yapmak için TransferGo'yu tercih ederseniz paranız hesabınıza dakikalar içinde geçeceği gibi yüksek transfer ücretlerine de katlanmazsınız.
Karmaşık ve olağandışı büyüklükteki işlemle, uzun süredir hareket görmeyen ancak bir seferde yüklü miktarda işlem gören hesaplar yakından izleniyor. Bireysel müşterilerin son 3 ayda yaptığı nakit işlemlerin günlük işlem ortalamasının 5 katını bulması, EFT, swift, havale işlemlerinin de 3 katını aşması takip ediliyor.
e-Haciz sorgulaması işlemi, doğrudan interaktif vergi dairesinden yapılabileceği gibi, e-Devlet üzerinden de gerçekleştirilebilmektedir. E-Devlet üzerinden yapacağınız sorgulamada iki farklı sorgulama yöntemi bulunmaktadır: Banka Hesaplarına Uygulanan Elektronik Haciz Sorgulama (e-haciz Banka) alanlarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri