1-Şifremizi yazıp internet bankacılığına girdiğimizde kenarda yer alan menüden ödemeleri seçiyoruz. 2-Sonrasında ödemeler ekranından vergi ödemelerini seçiyoruz. 3-Vergi Ödemelerine bastıktan sonra aşağıdaki ekrandan diğer vergi/harç/cezaları seçiyoruz. 3.Adım Diğer vergi-harç-cezaları seçiyoruz.
Peki online olarak vergi borcu nasıl ödenir? Tarayıcınıza "www.gib.gov.tr" yazarak girişi yapılır. Daha sonra "borç sorgulama ve ödeme" sekmesi tıklanarak çıkan vergi borcunuzu kredi ya da banka kartıyla güvenli bir şekilde ödeyebilirsiniz. Dilerseniz bu işlemi e-Devlet üzerinden de yapabilirsiniz.
ödemelerinizi İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi ve mobil (GİB Mobil) uygulaması üzerinden ya da anlaşmalı tüm bankaların online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak internet ortamında evinizden yada ofisinizden ödeyebilirsiniz.
VERGİ ÖDEMELERİNİZ İNTERNETTEN YAPIN
Vergi ödemelerinizin tamamını Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın banka kartları ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin (ivd.gib.gov.tr) adresi ya da mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden yapabilirsiniz.
Kredi kartı bilgilerinizi girmenizin istendiği ödeme ekranında üst sekmede yer alan "E-Banka Hesabı" sekmesi tıklanmalı ve Ziraat Bankası ya da Vakıfbank kullanıyorsanız giriş yaparak ödemenizi açılan ekran üzerinden yapmalısınız. Eğer bu seçeneğe de sahip değilseniz, ödeme vergi dairesi üzerinden gerçekleşecektir.
İlgili 29 soru bulundu
Vergi ödemelerinizi Halkbank İnternet Şubesi, Mobil Şube ve Bank24'lerimiz ve şubelerimizden kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca barkodla da ödemelerinizi Halkbank İnternet Şubesi ve Halkbank Mobil Şube'den hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
İnteraktif Vergi Dairesinin web sürümü ve mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde haftanın her günü 02:00-23:45 saatleri arasında kredi kartları/banka kartlarıyla ödeme yapılabilmektedir.
Ödeme işlemleri doğrudan ilgili kuruma giderek gerçekleştirilebileceği gibi, bankalar, ATM'ler, internet ve mobil bankacılık uygulamaları üzerinden de gerçekleştirilebilir. Ödeme işlemleri, bütün mükellef grupları için aynı şekilde yapılabilir.
İnteraktif Vergi Dairesine www.ivd.gib.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ayrıca Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'ye ait banka kartlarıyla, vergi dairelerince tahsil edilen tüm vergi, harç ve idari para cezası vb. ödemelerin İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılabilmesi mümkündür.
İnternet Vergi Dairesi ile borç sorgulama
İnternet Vergi Dairesi'ne giriş yaparak borcunuzu görüntüleyebilir ve dilerseniz ödeme yapabilirsiniz . Giriş yapmak için TC Kimlik numaranızı, anne kızlık soyadının birinci ve ikinci harflerini, ayrıca anne-baba veya çocuğun TC kimlik numarasını bilmek yeterli oluyor.
Vergi borcunu sorgulamak ve ödemek için vergi dairesine gitmek yerine internet üzerinden gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar konuyla ilgili çeşitli araştırmalar yapmaktadır. Bunun için e-devlet sistemini rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Ticari Kredi Kartlarınız ile T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından aşağıda belirtilen vergi türlerinden 50.000 TL'ye kadar olan borçlarınızı, www.gib.gov.tr adresi üzerinden erişilen “İnteraktif Vergi Dairesi” uygulaması üzerinden ödeyebilirsiniz.
Vergi ödemelerini beyannameye göre değil, tahakkuk fişine göre ödersiniz. Tahakkuk fişi ile ister kamu banka şubeleri aracılığı ile (Ziraat, Halkbank, Vakıfbank), ister kamu bankalarının internet şubesinden, isterseniz de vergi dairesinden ödeme yapabilirsiniz.
Tahsilat yetkisi olan bankalardan manyetik ortamda en geç ertesi güne kadar alınan vergi tahsilat bilgileri vergi dairesi kayıtlarına bankaya yapılan ödeme tarihinden 3-4 gün sonra otomatik olarak işlenmektedir.
Borç son ödeme tarihine kadar ödenmezse takipli hale gelir. Eşzamanlı olarak ödenmeyen tutar için vergi gecikme cezası uygulanır. Takipli hale gelen borcun bir süre daha ödenmemesi halinde vergi cezası olarak faiz yaptırımı uygulanır. Vergi borcunun ödenmemesi durumunun devamında ise cezai yaptırımın boyutu genişler.
Vergi borcunun ödenmesi işlemi, vergi mükellefi olan kişinin bağlı olduğu vergi dairesine yapılmaktadır. Mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesinin dışında başka herhangi bir vergi dairesine borç yatırılmak istenirse ödemenin hangi vergi dairesi hesabına yapıldığının bildirilmesi şartı aranır.
Beyanname Nasıl Ödenir? Beyanname ile birlikte size gönderdiğimiz tahakkuk fişini alıp vergi dairesine giderek tahakkuk fişiniz ile vezne bölümünden vergi ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Tahakkuk fişiniz ile bankaya gidip yine vezne bölümünden tahakkuk fişiniz ile vergi ödemesi gerçekleştirebilirsiniz.
Gelir Vergisi iki taksitle ödenir. Eğer gelir sadece basit usulde tespit edilen ticari kazançlardan oluşmuyorsa ilk taksit mart ayı sonuna kadar, ikinci taksit temmuz ayı sonuna kadar ödenir.
İnteraktif Vergi Dairesi'nin web sürümü ve mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde haftanın her günü 02:00-23:45 saatleri arasında kredi kartları/banka kartlarıyla ödeme yapılabilmektedir.
Vergi dairesi, hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri kapalıdır. Ayrıca Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi dini bayramlarda ve 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos gibi resmi bayramlarda da çalışmamaktadır.
Hazine ve Maliye Bakanlığınca vergi sorumluluğu getirilmesi halinde beyan, vergi kesintisi yapmakla sorumlu tutulanlar tarafından yapılır. Dijital hizmet vergisi beyannameleri, vergilendirme dönemini takip eden ayın sonuna kadar ilgili vergi dairesine verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri