Evet, POS cihazının kullanılabilmesi için ADSL, VDSL ya da GPRS üzerinden internete bağlanmak gerekir.
Dial POS, POS cihazı kullanabilmek için bir kablosuz internet bağlantısına sahip olma zorunluluğunuzu ortadan kaldırır. Yalnızca iş yerinizde bulunan sabit telefon hattınız üzerinden bağlantı kurarak müşterilerinize kartlı ödeme seçeneği sunabilirsiniz.
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyurulara göre, 2019 Ocak ayı itibariyle yeni nesil yazar kasaların sürekli internete bağlı olarak kullanılması gerekiyor.
POS'um Cepte ile neler yapabilirim? Fiziksel POS cihazına ihtiyaç duymadan Android cihazlar ile temassız özellikli kartlardan ve mobil temassız ödeme özellikli cep telefonlarından peşin, taksitli veya MaxiPuan ile ödeme alabilir, diğer bir deyişle Android cep telefonlarınızı temassız POS cihazına dönüştürebilirsiniz.
Öncelikle banka kartı pos cihazına okutulur. Sonrasında pos cihazında yer alan satış butonuna tutar girilir. Günümüzde kimi cihazlar önce rakamın girilip sonra banka kartı pos cihazına okutturulmaktadır. Satış isimli butona basıldıktan sonra müşteriden şifre bilgilerinin girilmesi istenmektedir.
İlgili 44 soru bulundu
POS cihazı için öncelikle bankalara şubeden ya da internet bankacılığı üzerinden ön başvuru yaparsınız. Başvurunuz ardından bankanız, sizden vergi levhası, işletme ruhsatı, imza sirküleri, kimlik gibi ilgili evrakları talep eder.
Pil Şarjı; Cihaz ilk kez kullanmadan önce veya pil uzun süre kullanılmadığında, pilin 8 saat şarj edilmesi gerekmektedir.
Offline satışta link ile ödeme veya NFC gibi teknolojilerden yararlanılabilir. Online satış ile offline satış arasındaki farklar kısaca şöyle sıralanır: Online satış sadece internet ortamında gerçekleşir. Offline satışta ise tüketici, ürünü internet üzerinden sipariş verip fiziksel olarak ödemeyi yapabilir.
Bankaların veya finans kurumlarının pos makinasını kurup, kredi kartı ile satış yapmak caizdir.
Evet, POS cihazının kullanılabilmesi için ADSL, VDSL ya da GPRS üzerinden internete bağlanmak gerekir.
Banka vb. kuruluşlar tarafından verilen ve yazar kasa özelliği olmayan seyyar EFT-POS cihazlarının kullanımı 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle yasaklanmıştır. Mükellefler bu cihazların yerine ihtiyaçları kadar adette EFT-POS özellikli YN ÖKC kullanmalıdır.
Yazar kasa POS, EFT POS özellikli ödeme alma cihazı ile ödeme kaydedici cihazı bünyesinde bütünleşik bir şekilde bulunduran cihazdır. Daha basit açıklamak gerekirse standart bir POS cihazıyla klasik yazar kasanın birleşiminden oluşan bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz.
Şahıs Şirketleri Pos Alabilir Mi? Şahıs şirketleri pos alabilir. Pos almak isteyen işletmelerin ilk olarak çalıştıkları ya da çalışacakları bankalardan ticari hesap açtırması ve ardından pos cihazı başvurusu yapması gerekmektedir.
Pos cihazları internet üzerinden değil, telefon hattı üzerinden bağlanırlar. Sizin cihazınızın çalışabilmesi için Sabit hattınızın olması yanında, telefon numaranızın bankaya bildirilmiş olması gerekioyr. Yoksa sabit hattınız dahi olsa pos cihazınız Çalışmaz.
Sanal POS, internet üzerinden yaptığınız alışverişlerin sonunda ödeme yaptığınız alan, yani dijital bir ödeme noktası. Sanal POS, POS cihazları ile aynı mantıkla çalışıyor. Sanal POS'un POS cihazından tek farkı, kartınızı bir cihaza okutmak yerine kart bilgilerinizi dijital ekranda belirtilen alanlara girmeniz.
16 – 30 Haziran 2021 tarihleri arasında A101 Kapıda uygulamasından yapılacak 250 TL ve üzeri ilk alışverişinize 30 TL chip-para sunulmaktadır. Chip-para ödülü harcama gerçekleştikten sonra karta anında yüklenecek ve Axess üye iş yerlerinde kullanılabilecektir.
Chip-para ile öde özelliğinden bireysel asıl kart sahipleri ve ticari kart sahibi şahıs firmaları yararlanır. Chip-para ile öde özelliği internet alışverişleri de dahil olmak üzere tüm dönem içerisindeki harcamalarda peşin satış ve faizsiz taksitli işlem tipleri için geçerlidir.
Ancak, Chip paralar nakit olarak kullanılmaz. Yalnızca bankanın anlaşmalı olduğu yerlerde kullanılır. AKBANK CHİP PARA NERELERDE GEÇERLİDİR?
Sanal POS, Point of Sale / Ödeme Noktası yani fiziki POS cihazlarının yerine internet üzerinden kullanılabilir olan sistemin adıdır. Market, mağaza, işyeri gibi farklı alanlarda kart ile ödeme almak amacıyla kullanılan fiziki POS cihazları ile aynı mantıkta çalışır.
Manuel (Offline) ödemeler, internet sitenizin dışında (yani offline) kabul edilen ödemelerdir. Müşterilerin size ödemeyi (ör. nakit, havale vb.) nasıl yapacağını bazı talimatlar yazarak belirleyebilirsiniz.
Örneğin Facebook üzerinde bir hesabınız var fakat şuan diğer kullanıcılar Facebook'u kullanırken siz bu site içerisinde yer almıyorsanız Offline yani etkileşime kapalısınızdır. Offline'ın karşıtı Çevrimiçi anlamına gelen ve sıklıkla kullandığımız Online kelimesidir.
POS cihazından hergün günsonu yapmak zorunda mıyım? POS cihazından işlem yaptığınız günlerde günsonu yapılmazsa işlemlerinizin hesabınıza geçmesinde gecikme yaşarsınız. Bu nedenle POS cihazından işlem yapılan günlerde mutlaka günsonu yapılması gerekmektedir.
Gün sonu gece 00:00'da sistem tarafından otomatik alınır.
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız. Son olarak büyük bir alışkanlık olan gece yatarken telefonu şarjda bırakmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık nedeniyle telefonunuz %100 dolacak ve batarya performansınız zamanla düşecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri