Bir web sitesinin güvenilir olmasını sağlamak için SSL sertifikası alması gerekir. Kullanılan tarayıcı bir web sitesinin güvenilir olmadığını söylüyorsa bu durumda o sitenin SSL sertifikasının olmadığı anlamına gelir. Web adresinde bulunan asma kilit işareti o sitenin güvenlik sertifikasının vardır demektir.
Kullanılan Tarayıcının Adres Çubuğu ile Sitenin Güvenirliğini Kontrol Etmek. Adres çubuğuna baktığımızda, web sitesinin adının yazdığı alanın sol tarafında yeşil bir kilit işareti var ise bu, web sitesinin güvenirliğine işarettir.
Sitenin güvenlik durumunu, tarayıcının adres çubuğundan kontrol et. "Güvenli" bir web sitesinde, çoğu tarayıcıda web sitesinin adresinin solunda yeşil bir kilit simgesi gösterilir. Web sitesinin (kullanılan şifreleme türü gibi) detaylarını doğrulamak için kilit simgesine tıklayabilirsin.
Sitenin başında "https"diye bir şey olur.Eğer bu http'nin yanında "s"harfi var ise güvenilirdir. Eğer sitenin yanında asma kilit resmi var ise güvenilir demektir. Bazı sitelerde güvenilir veya güvenilir değil yazabilir,buna dikkat etmeliyiz. Sitenin şifrelenip şifrelenmediğine bakmamız gerekir.
İlgili 24 soru bulundu
Kumar, uyuşturucu, fuhuş, müstehcenlik, şiddet, terör, dolandırıcılık, zararlı yazılım gibi kategorilerdeki siteleri engellemektedir. Çocuk Profiline ek olarak kişisel sitelere, forum ve paylaşım sitelerine erişim sunar.
Açılımı “Secure Hypertext Transfer Protocol” olan HTTPS, aldığı güvenlik önlemleri aracılığıyla hem kendisi hem de kullanıcılar için güvenli bir ortam oluşturur. SSL sertifikası olarak adlandırılan güvenlik protokolü sayesinde fiber saldırılara karşı web siteniz ve bilgisayarınız ideal şekilde korunmuş olur.
".gov" ve ".edu" resmi kurumlar için kurulmuş internet sitelerinin uzantılarıdır. "government" ve "education" kelimelerinin kısaltmaları olan bu uzantıları yalnızca resmi siteler kullanabildiği için bu kadar güvenilirdir.
Böyle bir uyarı ile karşı karşıyaysanız, bu ibare web sitenin SSL sertifikasının eksik olduğu ve bir an önce bu sertifikanın edinilmesi gerektiği anlamına geliyor olabilir. Bu sertifikanın eksikliği web site kapsamındaki verilerin tehlikeye girebileceği anlamını taşır.
Web sitem neden “güvenli değil” hatası veriyor? SSL sertifikasıyla korunmayan tüm web siteleri güvenli HTTPS protokolü yerine HTTP protokolü kullanır ve bu nedenle Google'ın tarayıcısı Chrome'un 68 ve sonraki sürümlerinde görüntülendiğinde güvenli değil uyarısı gösterir.
"com" ve "org" uzantılı İnternet sitelerinden en güvenilir bilgilere ulaşılır.
“Bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor” hata mesajını görmeye devam ediyorsanız, SSL sertifikanızı kontrol etmenizde fayda var. Daha önce bahsettiğimiz gibi iptal edilmiş, eksik veya süresi dolmuş sertifika, hata mesajına neden olabilir. Bu nedenle kullandığınız SSL sertifikasının geçerli olduğundan emin olmalısınız.
Web site ve kullanıcılarının güvenli olarak işlem yapabilmesi ve “güvenli değil” uyarısıyla karşılaşmamak için yapılması gereken işlem SSL Sertifikası edinmekten geçer. Bu sertifika web site ve kullanıcıların bilgilerini şifreleyerek, 3. kişilerin gizli bilgilere erişim sağlayabilmesini engeller.
Domain, Türkçe karşılığı "alan adı" olan bir terimdir. Herhangi bir web sitesine girerken o web sitesinin IP adresi ile ilgili alana bağlanmanız gerekir. Söz konusu IP adreslerinin herkes tarafından bilinmesi ve akılda tutulması mümkün değildir.
Web Sitesi Güvenliği Nedir? Web sitesi güvenliği, sitenizin içeriğine ve verilerine ulaşabilen, bunları değiştirebilen ve çalabilen kötü amaçlı online saldırılardan korunmaktır. Aynı zamanda kişisel verileri ve site kullanıcılarının gizliliğini de korumanız gerekir.
İnternet servis sağlayıcıları tarafından ücretsiz olarak sunulan ve İnternetteki zararlı içeriklerden sizi ve ailenizi büyük oranda koruyan alternatif bir İnternet erişimidir. Güvenli İnternet Hizmeti : Ücretsizdir. Kolaydır, abonelik bir kısa mesaj(SMS) ile mümkündür ve program kurmaya gerek yoktur.
Web sitesi güvenliği , web sitelerini ve sunucuları korumak ve güvenliğini sağlamak için kritik bir bileşendir. Web siteleri, web sitesi güvenlik yazılımı aracılığıyla olası güvenlik açıkları ve kötü amaçlı yazılımlara karşı taranır.
Http ve Https birbirine yakın olsalar da önemli bir farka sahip. Https'nin açılımı, 'Hyper Text Transfer Protocol Secure' yani 'Güvenli Hiper Metin Transferi Protokolü'dür. Sebebi ise şudur: Http ile belli bir oranda güvenli veri aktarımı sağlanmaktadır. Https ise bu güvenliğin arttırılmış biçimidir.
Açılımı “Secure Hyper Text Transfer Protocol” olsa da dilimizde “Güvenli Metin Aktarma Protokolü” olarak biliniyor. Temelde iki protokol de aynı işi yapsa da HTTPS'de güvenlik öne çıkar. HTTP protokolüne SSL sertifikası eklenerek oluşur. Kısacası internet sitelerinin metinlerle kurduğu bağlantının şifrelenmesidir.
K12 uzantısı özellikle öğrencilerin sık sık ziyaret ettikleri okul web sitesi uzantısı olarak bilinmektedir. Yalnızca T.C. Milli Eğitim Bakanlığına ait olan bu uzantı farklı ülkelerde kullanılmamaktadır. Bu uzantı en sık ilkokul ya da orta dereceli okulların sitelerinde yer almaktadır.
.com = Ticari alan adı olarak üretilmiş olmasına rağmen günümüzde her tür site için kullanılmaya başlamıştır. İngilizce de " commercial" anlamına gelmektedir. .net = İngilizcede ağ uzantısı anlamına gelen "network" kelimesinden kısaltılmıştır.
.tr, Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin internet ülke üst seviye alan adıdır. Türkiye'de yaygın olarak kulanılmaktadır. 2008 yılında kayıtlı 103.175 .com.tr alan adı bulunmaktaydı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri