İnternet ve Mobil Bankacılık ile Kredi Kartı Borcu Ödeme
İstenen bilgilerin tuşlanmasının ardından T.C. kimlik numarası ya da müşteri numarası ve belirlenen şifre ile sisteme giriş yapılır. Kredi kartı seçeneğinde kredi kartı borç ödeme bağlantısına tıklanır.
Bu ödeme sistemleri arasında e-cüzdanlar, kredi/debit kartlar, havale/EFT ve sanal kartlar vardır. Bu gelişmeleri dikkate alan e-ticaret sitesine sahip firmalar, daha fazla müşteriye hitap etmek için bu ödeme yöntemlerini müşterilerine sunmaktadır.
Banka kartı üzerinde bulunan 16 haneli kart numarası girilir, Gönder butonuna tıklanır ve sistem kart bilgilerini kontrol eder. Tek kullanımlık alışveriş şifresi bankada kayıtlı olan cep telefonuna SMS ile iletilir, Gelen şifre 180 saniye içerisinde ekrana girilir ve alışveriş tamamlanır.
İlgili 18 soru bulundu
Yasal düzenleme gereği banka kartı ve kredi kartları internet alışverişlerine kapalı olarak basılmaktadır. İnternet alışverişlerinizi kolaylıkla tamamlayabilmek için işlem yapacağınız kartı internet alışverişlerine açmanız gerekmektedir.
İnternet Alışverişlerine İlişkin Yasal Düzenleme
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan yasal düzenleme gereğince, müşteri onayı alınmamış olan banka kartları ve kredi kartları (şirket ve sanal kartlar hariç) 01.02.2018 tarihinde e-ticaret (internetten alışveriş) işlemlerine kapatılmıştır.
İnternet Bankacılığı Nedir? Müşterilerin; bankanın resmi web sitesini kullanarak para yatırma, para gönderme, fatura ödeme gibi işlemlerini internet üzerinden yapmasına "İnternet Bankacılığı" denir.
Sanal POS, POS cihazları ile aynı mantıkla çalışıyor. Sanal POS'un POS cihazından tek farkı, kartınızı bir cihaza okutmak yerine kart bilgilerinizi dijital ekranda belirtilen alanlara girmeniz. Böylece ürün ya da hizmet bedeli sizin hesabınızdan satıcının hesabına aktarılıyor.
NFC özelliği kullanılarak ödeme yapmak için bu özelliğe sahip bir POS cihazı ile bir akıllı telefona ihtiyaç duyulur. Ardından akıllı telefon, POS cihazına değdirilmeden yalnızca yaklaştırılır. Böylece 1 saniyeden kısa bir süre içinde ödeme yapılabilir.
Ödeme yapmak için;
750 TL ve altındaki işlemlerinizde ödeme yapmak için telefonunuzun tuş kilidi varsa açmanız ve telefonunuzu temassız POS cihazına okutmanız yeterlidir. 750 TL üzeri işleminiz için ise POS cihazına kredi kartı şifresini girmeniz gereklidir.
Mail order nedir? Mail order ödeme nedir? Kredi kartı mail order nedir? Kredi kartı sahibinin, işyerine gitmeden ürün ve hizmet satın almak ve karşılığında ödeme yapmak istemesi durumunda; üye işyerine lüzumlu bilgileri talimatla vererek telefon, posta veya faks vasıtasıyla yapılan ödeme işlemine mail order denir.
NFC ödemelerinin gerçekleşebilmesi için ilk olarak POS veya NFC özelliğine sahip akıllı telefon ya da NFC etiketli satış noktası gibi bir ödeme cihazı gerekiyor. Müşteriler aktif olarak çalışan NFC özelliğine sahip bir ödeme aygıtına kartlarını yaklaştırarak ödemelerini gerçekleştirebiliyor.
Kartımla nasıl temassız ödeme yapabilirim? Kartınızın üzerinde temassız işaretini ( ) görüyorsanız, kartınız temassız ödeme özelliği taşıyor demektir. Temassız kartınızı, temassız özellikli POS ve ya Ödeme Kaydedici Cihaza (ÖKC) yaklaştırarak ödemenizi hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.
Kart bilgileriniz kayıtlı değilse ödeme aşamasında kart bilgilerinizi girmeniz gerekir. Kart bilgileriniz kart üzerindeki isim, kart numarası ve CVV kodundan oluşmaktadır. Trendyol 3D Secure ödeme işlemi gerçekleştirdiğinizde telefonunuza gelen onay koduyla alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.
Bunun internet alışverişlerinde kullanılan haline ise “sanal POS” deniyor. Yani sanal POS ile POS cihazlarının çalışma mantığı aynı. Sadece fiziki mağaza alışverişlerinde ödeme yapmak üzere kart POS cihazına okutulurken, internet alışverişlerinde kart bilgileri dijital ekrandaki alana giriliyor.
Sanal POS, Point of Sale / Ödeme Noktası yani fiziki POS cihazlarının yerine internet üzerinden kullanılabilir olan sistemin adıdır. Market, mağaza, işyeri gibi farklı alanlarda kart ile ödeme almak amacıyla kullanılan fiziki POS cihazları ile aynı mantıkta çalışır.
Tüketiciler, fiziksel kartlarıyla yaptıkları internet alışverişlerinde olduğu gibi kart bilgilerini girerek alışveriş yapabilir. Tüketiciler, sanal kartlarla alışveriş yaparken CVV, son kullanma tarihi ve kart numarasını girmelidir.
Müşterisi olunan bankanın şubesine giderek bireysel müşteri temsilcisi ile görüşerek internet bankacılığı için şifre almak istendiği belirtilebilir. Kişiden alınan bilgiler doğrultusunda (TC kimlik numarası, müşteri numarası vb. gibi) bankaya kayıtlı cep telefonuna tek kullanımlık şifre gönderilecektir.
Akıllı telefon veya tablet bilgisayar gibi bir mobil cihazı kullanarak müşterilerinin uzaktan finansal işlem yapmalarını sağlar. İnternet bankacılığının aksine, bu amaç için finansal kurum tarafından sağlanan uygulama ve yazılım kullanır. Dijital bankacılık da bir mobil bankacılık türüdür.
Dijital cüzdanlar, genellikle uygulama biçiminde olan online ödeme araçlarıdır. Cüzdan, banka ve kredi kartlarının sanal versiyonlarını güvenli bir şekilde saklar dolayısıyla ödeme yapmak için kart bilgilerinizi girmenize veya fiziksel bir kart taşımanıza gerek kalmaz.
EONAY (boşluk) kartınızın son 6 hanesini yazarak 4757'ye SMS gönderebilirsiniz. 444 0 000 nolu Ziraat Bankası müşteri hizmetlerini arayarak bankanıza talimat verebilirsiniz.
Kartınızın internet yetkisi kapalı ise, “SANALONAY” yazıp bir boşluk bırakarak yetkisini açmak istediğiniz İş Bankası kredi kartı ya da Bankamatik kartınızın son altı hanesini 4402'ye SMS ile gönderebilirsiniz. SMS sonrasında tarafınıza tercihinizin alındığı yönünde bir bilgi mesajı iletilecektir.
Bankamızda kayıtlı iletişim numaranız ve kart bilgileriniz ile ek kontrolleri sağlamanız durumunda, https://bireysel.ziraatbank.com.tr adresinden ve Ziraat Mobil'den “Hemen Başvur” seçeneği ile dijital kanallarımıza başvurabilecek ve tüm bankacılık işlemlerinizi gerçekleştirebileceksiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri