Oyun temelli öğretme, öğrenme sürecini eğlenceli ve motive edici hale getirmek amacıyla oyunların kullanılmasıdır. Öğrenci, oyunlar aracılığıyla öğrendiği konuları pekiştirir ve uygular. Örnek olarak, matematik oyunları, kelime oyunları ve sanat etkinlikleri gibi farklı oyunlar kullanılabilir.
Oyun tabanlı öğrenme, öğrenme çıktılarını tanımlamak ve desteklemek için oyunların gücünü kullanan bir öğretim yöntemidir. Bir GBL (game based learning) ortamı bunu, katılım, anında ödüller ve sağlıklı rekabet gibi unsurlara sahip eğitici oyunlar yoluyla başarır.
Oyun Temelli Değerlendirme. Öğretmene, çocuğun dünyayı nasıl algıladığını, duygularını, arkadaş ilişkilerini, ilgilerini, güçlü ve geliştirilmesi gerekli yönlerini anlamak için fırsat sunar. Çocukların problem çözme süreçlerini görmek ve çocuğu değerlendirmek için en uygun zamanı ve ortamı sunar.
Oyun temeli değerlendirmenin hedefi çocuğun oyun yeteneklerini ve gelişimini desteklemek amacıyla çocuğun oyun seviyesini anlamaksa, çocuğun seviyesini sınamak önemlidir. Bunun başarılı olan yolu özel alanlarda çocuğun oyunlarının değerlendirilmesidir.
İlgili 44 soru bulundu
Oyun teorisi esasen, oyuncuların farklı perspektiflerden bakarak karar vermeleri, temelde kendilerini diğer oyuncuların yerine koymaları ve olası eylemlerini ve tepkilerini öngörmeleri gereken bir disiplin veya stratejik düşünme yöntemidir.
Davranışsal Değerlendirme Ölçeği: Son yıllarda kullanımı yaygınlaşan ve grafik değerlendirme ölçeğinin bazı olumsuzluklarını ortadan kaldırmak amacıyla geliştirilen davranışsal değerlendirme ölçeği, işgörenlerin performansını, kişisel özellikler yerine beklenen iş davranışlarına göre ölçmeyi amaçlamaktadır (Budak, 2008 ...
Oyun teorisi iki veya daha fazla kişi / kurumun (oyuncular) birinin hareketinin sonucunun, sadece kendi hareketine değil, di- ğer oyuncuların da hareketlerine bağlı olduğu durumları analiz etmek için kullanılan bir tekniktir (Carmichael, 2005, s. 3).
Küçük çocuklarda var olan gelişimsel sorunları tespit etmek ve risk altındaki çocukları izleyebilmek amacıyla geliştirilmiş bir ölçme aracıdır. 116 madde ve 4 alt bölümden (kişisel-sosyal, ince devinimsel-uyumsal, dil ve kaba devinimsel) oluşmaktadır.
Demirel, Seferoğlu ve Yağcı (2003, s. 141)'ya göre eğitsel oyunlar “Oyun formatını kullanarak öğrencilerin ders konularını öğrenmesini sağlayan ya da problem çözme yeteneklerini geliştiren yazılımlardır.” Oyun-tabanlı öğrenme ortamları, belirli problem senaryolarının içine yerleştirilen oyun-çatılı problem-tabanlı ...
Oyun yerelleştirme, oyununuzun hedef coğrafyalarda satmasını sağlamak için yapılan dilsel, kültürel ve bölgesel düzenlemelerin tümüdür. Oyununuzu hedef dile çevirmiş olabilirsiniz ancak bu tek başına yeterli olmaz. Hedef kitleniz; oyununuzun başına geçtiğinde kendi kültürüne uygun olduğunu hissetmelidir.
Oyun tabanlı öğrenmenin öğrencinin motivasyonunu sağlaması, ilgi çekici olması ve eğlenceli olması, öğrencilerin daha uzun süre odaklanmalarını sağlar. Oyun tabanlı öğrenme ile öğrenciler karmaşık olayları, kavramları daha rahat hatırlamalarına yardımcı olur ve öğrenmelerini kolaylaştırır.
Öğrencilerin; ellerini ve zihinlerini aktif kullandığı, gözlem yapmalarına, hataları fark etmelerine ve eleştirel bakış açısı kazanmaya yönlendirildiği bir öğretim yaklaşımıdır.
Eğlenceli nitelikteki çeşitli etkinliklerin ders konularıyla da bütünleştirilerek sınıf ortamında yapılmasına dayanan bir tekniktir. Bu yolla öğrenme konularının pekiştirilmesi ve öğrencilerin fiziksel ve zihinsel yeteneklerini daha rahat bir ortamda geliştirmeleri amaçlanır.
OYUNUN ÖNEMİ
Motor becerilerini, sosyal ve duygusal gelişimini ve zihinsel gelişimini etkilemektedir. Oyunun sosyal boyutu kişilerarası ilişkilerdeki gelişimi, bilişsel boyutu ise nesnelerle temas ve nesne kullanımındaki gelişimi ele almaktadır.
Vygotsky'e göre oyun, bilişsel mekanizmaların işlemesine en uygun ortamı sağlar ve çocuğun hayali bir çözüm yaratmasıdır. Oyun, keşiftir ve yeni bir oluşumdur. Oyun ve iletişim arasında bir ilişki vardır. Çocuk oyunda gerçek yaşam deneyimlerinden hatırladığı sebep-sonuç ilişkilerini kullanarak yeni davranışlar üretir.
Oyun teorisinin babası Macar asıllı bilim insanı John von Neumann (1903-1957), geniş kitleler için Einstein kadar tanınan bir isim değildir.
Analiz ve davranış bağlamında aksiyonları kapsayan bir kavram olan stratejileri ise, bir oyuncunun “hamlelerini seçme şekli,” ya da daha resmi olarak “hamleleri üzerindeki olasılık dağılımı” olarak tanımlayabiliriz.
Zorunlu Dağılım Yöntemi, yöneticilerin bireysel çalışanları belli bir tür performans standardına göre sıralamaları sağlanır ve sonra da bireylerin sadece belli bir yüzdesinin verili bir performans kategorisine düşmesine izin verilir.
360 derece performans değerlendirme en basit tanımıyla, çalışanın üstü, astı, eş değeri, müşterileri ve tedarikçileri gibi, çalışan ile ilişki içinde olan tüm unsurlar tarafından değerlendirilmesine olanak sağlayan performans değerlendirme yöntemidir.
360 derece performans değerlendirme sistemi, işletme içinde işgörenlerin kendi potansiyellerinin farkına varmasını sağlayarak, işgörenlerden daha etkin sonuçlar elde etmek için hedef belirleme, sonuçları değerlendirme, geri bildirim sağlama ve ödüllendirme gibi aşamalardan oluşan sistematik bir değerlendirmedir.
Smilansky, Piaget'in çalışmalarına dayanarak ve sembolik oyunun önemine dikkat çekerek 4 aşamalı oyun gelişimi modelini önermiştir; işlevsel oyun, inşa oyunu, dramatik oyun ve kurallı oyun.
Bütün oyunlarda bulunan, olmazsa olmaz olan altı temel oyun öğesi: Aksiyon, Hedef, Kurallar, Nesne, Oyun Alanı ve Oyunculardır.
Oyun, çocuğun deneyimleyerek kendi kendine öğrenmesini sağlayan, eğlenmek amacıyla ve içsel olarak güdülenen, bazen kuralları belirlenmiş ve bilinen, bazen de kendiliğinden gelişen ve mutluluk, coşku, heyecan, merak duygularını da içinde barındıran davranışlardan oluşan bir etkinliktir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri