Sonuç olarak, alkollü içkilerin ve tütün ürünlerinin internet üzerinden satışa sunulması yasaktır. Bu ürünlerin internet üzerinden satışa sunulması durumunda ise satışa sunanlara karşı Tütün ve Alkol Piyasası Kanunu'nda yaptırım olarak idari para cezası öngörülmüştür.
Mevzuata göre bireysel kullanım için etil alkol satışı yapılamıyor. Diğer taraftan 4733 sayılı Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun'da yapılan düzenlemeyle etil alkolün internet üzerinden satışı 2020 yılında yasaklanmıştı.
Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ise söz konusu ürünlerin internet üzerinden satılmasını ve kargo ile taşınmasını yasaklıyor. Yasak; yerli ve ithal içkileri, paketli sigaraları, tütün ürünlerini ve elektronik sigaraları da kapsıyor.
İnternetten satışlarda da ticaretin kuralları aynıdır. Firmanızın bir vergi mükellefi olması ve fatura kesebilir durumda olması gerekir. Dolayısıyla vergi mükellefi olmadan e-ticaret yapılamaz. e-Ticaret sitesi şirketi kurmak için bir takım yasal zorunlulukları yerine getirmeniz gerekir.
İlgili 40 soru bulundu
Bu maddede sayılan bıçakların ve diğer aletlerin satılması, satmaya aracılık edilmesi, satın alınması, taşınması veya bulundurulması 6136 sayılı yasanın 15. Maddesine göre suçtur.
Ülkemizde şirket kurmadan e-ticaret yapmak yasaldır. Ancak bu durumda şirket kurmadan yasal olarak satış yapabilmek için yukarıda bahsedilen temel gereklilikleri yerine getirmek gerekmektedir. Gereklilikleri yerine getirmeyen kişiler ise bazı cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalabilmektedir.
Bu yüzden geleneksel ticarette ve e-ticarette faturasız ürün satın almak suçtur. Satıcı tarafa kesilen cezanın belirli bir oranı alıcı tarafa da yansıtılmaktadır. Ancak belirli şartlar altında internetten faturasız ürün satmak ve satın almak, herhangi bir suç teşkil etmemektedir.
Bu kapsamda siz değerli satıcılarımıza yardımcı olmak için hazırladığımız örnek Listede yer alan beyanların ve benzerlerinin Trendyol'da ürün görsel, isim ve açıklamalarında kullanımı kesinlikle yasaktır.
Bakanlar Kurulu, kamuoyunda 'puff bar' olarak bilinen, tek kullanımlık elektronik sigara'nın satış ve ithalatındaki yasağı kaldırdı. Resmi Gazete'de yer alan kararda “Buharlı Nikotin Ürünü (Likit Sigara) Emirnamesi"ni onaylandı.
Ticaret Bakanlığı, özellikle KKTC ve Ukrayna'dan Türkiye'ye sokulan ve normal sigaraya göre daha zararlı olduğu iddia edilen ısıtmalı tütün ürünlerinin yolcu yanında getirilmesini yasakladı. Bir süredir elektronik sigaraların yerini alan ve "dumansız sigara" olarak internetten pazarlana ürüneler yasak geldi.
Ülkeye kişisel kullanımı aşacak sayıda elektronik sigara sokan kişilerden bu elektronik sigaraları; bilerek ve ticarî amaçla satın alan, satışa arz eden, satan, taşıyan veya saklayan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılacaktır.
getir on X: "@hindukbiri alkol ve sigara getiremiyoruz. Ama istersen sana çikolata getirebiliriz 💜" / X.
Tasarıya eklenen hüküm ile mevzuattaki izin sistemi tümüyle kaldırıldı. Buna göre, içki ve sigara satışını, internet, televizyon, faks, telefon gibi elektronik araçlarla ya da posta siparişi yoluyla yapanlara 20 bin liradan 100 bin liraya kadar para cezası uygulanacak.
İlk defa TAPDK satış belgesi almak isteyenler; aşağıdaki belirlenen evrakları tamamladıktan sonra başvuru formuna ulaşarak bilgilerini giriş yaparak kaydedecek ve çıktısını alarak evrağın kullanılacağı adresin bulunduğu ilçenin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne başvurarak,başvuru işlemlerini ...
Tüm vergisiz satışların bir cezası olduğu gibi Instagram veya diğer online platformlar üzerinden vergi mükellefiyeti olmadan kazanç sağlayanların tespitinde ceza uygulanmaktadır. İnternette herhangi bir platform üzerinden yapılan satışta kazanç sağlayan kişi vergi mükellefi sayılmaktadır.
İnternet üzerinden satış yapılması durumunda Gelir Vergisi Kanunu ticaret kazançları hükümleri kapsamında vergi talep edilmesi gerekir. Bu nedenle e-ticarette de şirket kurmak zorunlu tutulmuştur.
Faturasız olarak sattığınız her mal için o ürünün fiyatının %10'u kadar ceza ödemek zorundasınız. Ancak ceza bununla sınırlı değildir; belli bir üst sınır bulunur. 2022 yılında faturasız ürün satışı ile ilgili belirlenen üst sınır 250.000 TL iken; 2023 yılında bu sınır, 1.100.000 TL olarak değiştirilmiştir.
İnternetten yapılacak satışlar için gelir vergisi muafiyeti dışarıda tutulduğunda şirket kurmak zorunludur. Şirket kurmak için vergi levhası çıkartılması gereklidir.
Vergi Levhası İçin Gerekli Ücretler
Gerekli belgelerin ücretlerinin toplamı ortalama olarak 625 TL'yi bulmaktadır. Bu ücretler içerisinde imza beyannamesi 140 TL, muhasebeci vekaleti 150 TL, defter bedeli 300 TL, damga vergisi 35 TL gibi giderler yer almaktadır.
Şirket kurmadan satış yapmak, havale ve EFT yöntemleriyle mümkün iken, şirket olmayanlara özellikle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası onaylı ödeme alma firmalarının vermiş olduğu sanal pos ara yüzleri sayesinde ödeme rahatlıkla alınabilmektedir.
Kaç cm bıçak taşımak suç? Kesici kısmı 15 cm olan bıçağın bulundurulması ve taşınmasının serbest olduğu yönünde Kriminal laboratuvar raporları bulunmaktadır.
Kabahatler Kanunu'na göre delici, kesici, öldürücü, yaralayıcı alet taşıyan kişiler işleme tabi olup, söz konusu kişilere 189 Türk Lirası para cezası ya da Adli Sicil Kayıtları incelenerek ya da hal ve şartlara göre kişinin saldırıda kullanma amaçlı bulundurma durumuna göre 3 aya kadar hapis cezası verilmektedir.
6136 sayılı Kanun'un 4. maddesine göre, aşağıdaki bıçakların taşınması, belirli koşullara tabi olarak yasaldır: Ev gereçlerinden olan veya tababet, sanayi, tarım, spor için kullanılan aletler. Bir meslek veya sanatın icrası için gerekli bıçak, şiş, raspa ve benzeri kesici ve delici aletler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri