Su aboneliği başvurusunda bulunmak isteyenler, TC kimlik no ve e-Devlet şifresi ile beraber, e-Devlet'in resmi internet sitesine girerek başvuruda bulunabilirler. Online siteye girilmesinin ardından, sırayla başvuru formu, başvuru onayı ve başvuru sonucu ile işlemlerini tamamlayabilirler.
e-DEVLET SU ABONELİĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? - e-devlet adresi üzerinden T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmenizin ardından bulunduğunuz ilin su abonelik şirketinin adını yazın. - Yeni Abonelik Başvurusu sekmenizi tıklayın ve su aboneliği yapacağınız yerin adres bilgilerini doldurun.
e-Devlet Kapısı ile 60 ilimizde bulunan 60 su ve kanalizasyon işletmelerinin sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Abone olurken hangi evraklar gerekli? Mesken aboneleri için kimlik, kira kontratı veya tapu fotokopisi, DASK(zorunlu deprem sigortası), ikametgah. İşyerleri için kira sözleşmesi veya tapu, şahıs adına ise vergi levhası, açma ruhsatı, kimlik fotokopisi.
Başkentlilerin, www.aski.gov.tr adresindeki 'online abonelik işlemleri' butonunu tıklayarak, buradaki formları doldurup su abonelik işlemlerindeki değişiklikleri yapabileceklerini ifade eden Genel Müdür Kaya, “Öncelikle T.C. kimlik numarası ile online işlemlere kayıt yapılması gerekiyor.
İlgili 25 soru bulundu
Ama 2023 yılı abonelik ücretini 529.70 TL üzerinden alıyor.
Konutlarda su aboneliği açtırma ücreti 2023 yılı için 618 TL'dir.
Ayrıca internet üzerinden de bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin; İstanbul'da bir eve taşındığınızda su aboneliğini üzerinize almak için e-devlet üzerinden “online su aboneliği işlemleri” kısmında pratik bir şekilde halledebilirsiniz.
Kiracı ya da ev sahibi olarak taşındığınız yerde halihazırda bir su sayacı varsa su aboneliği üzerine alma işlemi için ilgili kuruma başvurabilirsiniz. Su aboneliğini üzerine almak için gereken evraklar şunlardan oluşuyor: T.C kimlik belgesi. Tapu veya kira sözleşmesi.
Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılır. Teminat bedelleri Konut 575,91 TL, Mesken-İnşaat 1050,75 TL, İşyeri 981,63TL, İnşaat 6.473,10 TL'dir. Sanayi abonelerinin teminatları sayaç çaplarına göre alınmaktadır. Suyu kapalı abonelerden 127,72 TL Açma Ücreti alınmaktadır.
Abone işlemleri için şubelere gitmeden önce internetten ya da 185 Çağrı Merkezi'nden randevu alınması gerekiyor.
Su abonelik ücreti, her yıl değişkenlik gösteriyor. 2022 yılı için belirlenen su açtırma bedeli ise, 196,5 TL olarak belirlenmiştir. Belediyelerden bu hizmeti satın almak isteyen kişiler ise, ilgili birime gerekli ödemeleri yaparak başvuru işlemlerini kısa zaman içinde gerçekleştirebilir.
Öncelikle ev sahibinin, Ceza Hukuku yönünden sorumluluğu bulunmaktadır. Zira kiracının elektrik, su veya doğalgaz aboneliklerini kiracının izni olmadan kapattırmak Türk Ceza Kanununa göre suçtur. Ceza kanunumuzun 123. Maddesi ''kişilerin huzur ve sükûnunu bozma'' suçunu tanımlar.
– Binanın oturulan bölümleriyle ilgili olmayıp çevre düzenlemesi gibi eksikliklerden, kaynaklanması halinde tüm bağımsız bölümlere, Yapı Kullanma İzni Belgesi alınıncaya kadar geçici olarak, kullanım türüne göre su verilen aboneliklerdir…”
Su abonelik numaranız, evinize veya iş yerinize gelen faturanın üzerinde yazar. Faturanızın üzerinde yazan “Mukavele No” kısmındaki ilk 8 hane sizin abone numaranızdır.
İSKİ Depozito Ücreti Faturaya Yansıtılır mı? İSKİ depozito işlemleri peşin bir şekilde işlemler sırasında alınmaktadır. Gerekli olan belgelerin getirilmesi ve ücretin verilmesi durumlarında abonelik işlemleri tamamlanmaktadır.
Konut amaçlı kullanım ve konutlarla aynı binada bulunan konut harici kullanımlar için abone bağlantı bedeli, bağımsız bölümün ilk 200 m2' si için 2.135,00 TL +KDV + Damga Vergisi, 200 m2' den büyük yerlerde ilave her 100 m2 için 1.857,00TL + KDV + Damga Vergisi tahsil edilir.
Kiracılar İçin Doğalgaz Aboneliği Kaç Lira? 2023 yılı doğalgaz abone bağlantı bedeli 0-200 m2 aralığı için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer, abonelik başlatılacak ev 200 m2 büyükse, her 100 m2 için ek olarak 1.857 TL talep edilmektedir.
10 yıllık kullanım süresi (periyodik muayenesi) dolmamış kartlı sayaç abonelerinin sayaçları ise İdaremize başvuru yapmaları halinde, mekanik sayaç bedeli (45,01 TL), sayaç takma bedeli (17.70 TL) ve güvence bedeli (67,72 TL*) olmak üzere toplam 130,43 TL (Güncel fiyatlandırma yapılacaktır) ödenmek üzere mekanik sayaç ...
352,21 TL/saat Su ve Kanal Hizmetleri için uygulanacak ücrettir. 1) Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan olarak kabul ve ilan edilen yerlerde, konutlarda uygulanacak vidanjör ve tazyikli su hizmetine ilişkin ücret (her sefer için):
** SON DÖNEM VE GEÇMİŞ DÖNEM FATURALARINIZI P.T.T. ŞUBELERİNDEN, OTOMATİK VEZNELERİMİZDEN ve İNTERNET ŞUBEMİZDEN ÖDEYEBİLİRSİNİZ.
Mevcut su aboneliği bulunan bir konut ya da işyerinin başka bir kişi tarafından kullanılacak olması durumunda "abone devir" işlemi yapılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri