İnternetten Yapılandırma Yapılır mı? Yapılandırma başvurusunu internetten de kolaylıkla yapabilirsiniz.
Borç yapılandırması için vatandaşlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden giriş yapılacak, ardından ekranda e-Devlet ile giriş yapacak. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız. Sitedeki talimatlarla ilerleyerek başvuru yapılabilecek.
Sgk' ya gidip form doldurmanın yanı sıra artık e devlet sistemi üzerinden de yapılandırma başvurusu yapabilirsiniz.
1. SGK İşveren Sistemi (https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi) üzerinde yer alan “7440 Sayılı Yapılandırma İşlemleri” başlığına tıklamanız gerekmektedir.
e-Devlet vergi borcu yapılandırmasına nasıl başvurulur? e-Devlet üzerinden “İnteraktif Vergi Dairesi” uygulamasına giriş yaparak vergi borcu yapılandırması yapabilirsiniz. Sistemde Yapılandırma İşlemleri başlığı altında “7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Tecil İşlemleri” bölümünden başvurunuzu yapabilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Öncelikle bankanızın internet şubenizin ödemeler sekmesinden SGK prim tahsilatları seçilir. Açılan ekranda aşağıda gösterildiği gibi 4A İşveren tahsilatları, 7440 Yapılandırma İşveren seçilir ve işyeri sicil numarası yazılarak devam edilir. Açılan ekranda yapılandırma taksitleri görülecektir.
2023 vergi borcu yapılandırması
Borç yapılandırması için vatandaşlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden giriş yapılacak, ardından ekranda e-Devlet ile giriş yapacak. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız. Sitedeki talimatlarla ilerleyerek başvuru yapılabilecek.
E-Sigorta kanalıyla yapılacak olan yeniden yapılandırma başvuruları www.sgk.gov.tr adresinden Kesenek Bilgi Sistemi kullanıcı adı ve şifresi girilmek suretiyle giriş yapacakları “Kamu İdaresi Bilgi Ekranında” bulunan “Borç Yapılandırma” menüsünden elektronik ortamda her bir borç türü için yapılacaktır.
e-Devlet üzerinden “İnteraktif Vergi Dairesi” uygulamasına giriş yaparak vergi borcu yapılandırması yapılabiliyor. Sistemde Yapılandırma İşlemleri başlığı altında “7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Tecil İşlemleri” bölümünden başvuru gerçekleştirilebiliyor.
7440 Sayılı Yapılandırma Kanununun Sağladığı İmkanlardan Yararlanmak için Son Tarih 31 Ağustos 2023.
EMO - 7440 SAYILI YAPILANDIRMA KANUNU BAŞVURULARI İÇİN SON TARİH: 23 HAZİRAN. Üyelerimiz 31 Aralık 2022 ve öncesi aidat borçları için 7440 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında bayram tatili nedeniyle 23 Haziran 2023 tarihine kadar başvuru yapabilirler.
Yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yapılandırma başvurusu işlemleri şube ve internet üzerinden yapılabilecek. Borç yapılandırması için vatandaşlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden giriş yapılacak, ardından ekranda e-Devlet ile giriş yapacak.
Bilindiği üzere, 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 7440 sayılı Kanun uyarınca yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresi 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31.07.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.
Hangi borçlar yapılandırılacak? Tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor.
Vergi borçları 31 Aralık 2022'den önce olanların başvuruları da alınıyor. Başvuruların 31 Mayıs 2023 tarihine kadar yapılması gerekiyor. İlk taksit ödemelerinin de 30 Haziran 2023 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden ya da e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.
Yapılandırma için bağlı bulunulan vergi dairesine ya da diğer vergi dairelerine şahsen başvuru yapılabilir. Bağlı olunan vergi dairesine posta yoluyla da başvuru mümkün.
Yapılandırılan idari para cezalarının tamamı; ilk taksit ödeme süresi içinde peşin olarak ödenirse ceza aslından %25 indirim yapılacaktır.
Tüm vergi ödemelerinizi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın banka kartları ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da bu bankalarla birlikte Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak ...
Başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www.gib.gov.tr" veya e-Devlet "www.turkiye.gov.tr" üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla yapılabilecek.
Ziraat Bankası A.Ş.
7440 sayılı Kanunun kapsamına, 213 sayılı Kanun kapsamına giren vergiler ve vergi cezaları ile bunlara bağlı gecikme faizleri, gecikme zamları gibi fer'i alacaklar girmektedir. Kanun kapsamına giren vergiler, vergilendirme dönemleri itibarıyla aşağıda açıklanmıştır.
Borçlular taksit ödemelerini on-line olarak bankalar vasıtasıyla ve internet bankacılığı ile ödeyebilecekleri gibi SGK internet sitesinden “e-SGK-İşveren-Kart ile Prim Ödeme” menüleri aracılığıyla kredi kartı ile de ödeyebileceklerdir.
Peki online olarak vergi borcu nasıl ödenir? Tarayıcınıza "www.gib.gov.tr" yazarak girişi yapılır. Daha sonra "borç sorgulama ve ödeme" sekmesi tıklanarak çıkan vergi borcunuzu kredi ya da banka kartıyla güvenli bir şekilde ödeyebilirsiniz. Dilerseniz bu işlemi e-Devlet üzerinden de yapabilirsiniz.
Öte yandan, MTV'nin ikinci taksit ödemeleri için de süre 4 Ağustos'a kadar uzatıldı. Vergi ve borç yapılandırma ödemelerinde son ödeme tarihi uzatıldı. Son ödeme tarihi 31 Ağustos'ta sona eren sigorta prim borçlarının son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23.59'a kadar uzatıldı.
Yasayla ayrıca, devlete olan borçların yapılandırılması için tanınacak başvuru süresi, 30 Nisan'dan 31 Mayıs 2023'e uzatılacak. Yapılandırmanın ilk taksit ödemeleri de 31 Mayıs yerine 30 Haziran'da başlayacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri