Ders intibakı; ders adı, ders kodu, dersin yarıyılı değişiklikleri, bir dersin başka bir ders ile değiştirilmesi, dersin kaldırılması ve yeni ders eklenmesi işlemleridir.
Ders değerlendirmesinde, ders içeriği en az %80 eşdeğer olmalıdır. Yatay geçiş yolu ile kayıt yapılan ve diğer üniversitelerde alıp başarılı olduğu derslerinin muafiyet taleplerinde; birden fazla dersin bir derse eşdeğer sayılması durumunda bu derslerin not ortalaması dikkate alınarak intibak yapılır.
İntibak işlemi yapmak isteyen öğrenci, öncelikle Üniversite Genel Öğrenci İşleri Merkezi'nden intibak paneli açtırmalıdır. Öğrenci, muaf olmak istediği dersleri, Öğrenci Bilgi Sistemi (OBİSİS) intibak bölümü ders ekle kısmından (derslerin İngilizce adlarıyla birlikte) sisteme girecek ve mutlaka onaya gönderecektir.
Yatay geçiş yapan öğrencinin, geçiş yaptığı diploma programına uyum sağlayabilmesi, bölümdeki diğer öğrencilerle aynı birikime sahip olabilmesi için, önceki kurumda almadığı dersleri alması gerekir. Bunun için öğrencinin not dökümü ilgili Yönetim Kurulu tarafından incelenir.
Bunun için öğrencinin not dökümü ilgili Yönetim Kurulu tarafından incelenir. Sonrasında öğrencinin muaf olacağı ve alması gereken derslere karar verilir. Alması gereken ek derslerin eğitiminin alındığı yıl İntibak Sınıfı olarak adlandırılır.
İlgili 37 soru bulundu
Ders intibakı; ders adı, ders kodu, dersin yarıyılı değişiklikleri, bir dersin başka bir ders ile değiştirilmesi, dersin kaldırılması ve yeni ders eklenmesi işlemleridir.
İntibak eğitimleri öğrencilerin meslek hakkında bilgi edindikleri keyifli geçen bir süreci kapsamaktadır. İleride karşılaşabilecek durumların tamamı ele alınarak bu eğitim verilmektedir. Eğitim içerisinde meslek için her türlü bilgi kişilere aktarılmaktadır. POHEM intibak eğitim süreleri 14 gün sürmektedir.
(2) Yatay geçiş yapılması halinde ilgili döneme ait katkı payı/öğrenim ücreti geçiş yapılan yükseköğretim kurumuna ödenir. (3) Yatay geçiş yapan öğrencilerin geçiş öncesi ilgili döneme ait ödedikleri öğrenim ücreti tutarları, talep edilip edilmediğine bakılmaksızın ilgililere red ve iadeler kaleminden iade edilir.
Öğrencinin yatay geçiş başvurusunun olumlu sonuçlanması durumunda kayıt yaptırmaması herhangi bir sorun teşkil etmez. Öğrenci, kayıtlı olduğu diploma programına devam edebilir.
Toplamda 18 AKTS krediden fazla talepte bulunması durumunda önce YÖK Zorunlu Derslerin muafiyet işlemi yapılır. 8) Öğrenci YÖK Zorunlu Dersler dışındaki derslerden en fazla 6 ders için muafiyet talebinde bulunabilir. 6 dersten fazla muafiyet talep eden öğrencinin muafiyet başvurusu değerlendirilmez.
Bu çerçevede; memuriyetten ayrılarak üst öğrenimi bitirenlerin ve yeniden devlet memur olarak atanalar ile memur iken üst öğrenimi bitirenlerin hizmetlerinin yeni duruma göre değerlendirilmesi işlemine intibak denilmektedir.
Bu madde hükmü gereğince kadro şartı aranmaksızın ilgililerin sözleşmeli statüde veya kapsam dışı statüde geçen hizmet süreleri her yıl bir kademe ve her üç yıl bir derece hesabıyla öğrenim durumu itibarıyla yükselebilecekleri dereceyi aşmamak üzere değerlendirilerek intibakları yapılır.
İntibak eğitimi zor bir eğitim değildir. İleride yaşayacağınız durumlar karşısında size bilgi verilir. İntibak eğitiminin amacı polis okuluna devam edip etmeme durumunda kararlı olmanızı anlamanızı sağlamak içindir.
İlk intibaktan yaklaşık 2 milyon SSK'lı yararlandı. Maaşlarda 50 ile 355 lira arasında artış yaşandı. Yeni intibak hayata geçerse, yaklaşık 5 milyon kişinin yararlanacağı belirtiliyor. Zam oranının da ilk intibaktaki gibi 355 liraya varan tutarda olması bekleniyor.
İntibak yasası, 2000 öncesi ve 2000 sonrası emekli olanların, eşit maaş alacakları düzenlemeyi kapsamaktadır.
İNTİBAK YASASI NEDİR, NE DEMEK? SSK (4A) ve BAĞ-KUR'dan (4B) 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar aynı prim kazancı ve prim gün sayılarıyla 2000 yılından önce emekli olanların kendilerinden daha fazla emekli maaşı aldığına dikkat çekiyor ve intibak ile aradaki maaş farklılığının son bulmasını talep ediyor.
- Öğrenciler merkezi yerleştirme puanına göre sadece bir defa yatay geçiş yapabilirler. Ancak, söz konusu madde uyarınca yatay geçiş yapan öğrenciler ÖSYM merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilirler.
Ön lisans diploma programlarında ikinci yarıyıl ve üçüncü yarıyıl başlarında, lisans diploma programlarında ikinci sınıf ve üçüncü sınıf başlarında yatay geçiş başvurusu yapılabilir.
9-Öğrenciler merkezi yerleştirme puanıyla sadece bir defa yatay geçiş yapabilir.
Merkezi Yerleştirme Puanıyla Lisans Yatay Geçiş (Ek Madde-1) hakkından eğitim-öğretim hayatım boyunca kaç defa yararlanabilirim? Ek Madde-1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilirsiniz.
Öğrencilerin Ek Madde -1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilmektedir. Ancak söz konusu madde uyarınca, yatay geçiş yapan öğrencilerin, ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilmektedirler.
Yatay geçiş yaparak başka üniversiteye yerleşen öğrencilerin burs ve kredileri kesilmiyor. Daha önce, dilekçe ile müracaat ederek burs/kredi nakilleri yapılıyordu. Yeni dönemle birlikte nakil işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.
İntibak eğitimi oldukça kapsamlı olup bazen adaylar zorlanabilmektedir. Zorlanmadan dolayı adayların başarısız olması ya da eğitimi bırakması elenmeye neden olmaktadır.
İntibak tan sonra egitimlere tam gaz devam. Hemen elendin diye birsey söz konusu değil. Örneğin kalbinde sıkıntı çıktı, birkaç muayeneye giriyorsun, bunlar haftalar yada aylarca sürüyor.
Memur, belgeyi 1 yıl sonra verirse intibak işlemi o tarih itibari ile yapılır, bu durum memura geriye dönük bir mali hak oluşturmaz. Diploma veya belgenin bir dilekçe ile idareye intikali esastır. Bu sebeple intibak işlemin dilekçe tarihi itibari ile hak doğurmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri