İntibak başvuruları yalnızca öğrencinin ilk kayıt yaptırdığı eğitim-öğretim yılının Güz ders dönemi başlangıcındaki ilk 2 hafta içerisinde yapılmaktadır. Öğrencinin, öğrenim göreceği bölümün ders içerikleri ve ders bilgi paketlerini incelemesi, muafiyet için uyumlu dersleri seçmesi açısından önemlidir.
1) Anılan hüküm gereğince intibak yapılabilmesi için;
- Bitirilen aynı üst öğrenimi, tahsile ara vermeden devam ederek normal süresinde bitiren ve memuriyete başlayan kişinin emsal alınması ve hiçbir şekilde emsalin ulaştığı derece ve kademeyi aşmaması gerekmektedir.
İntibak işlemi yapmak isteyen öğrenci, öncelikle Üniversite Genel Öğrenci İşleri Merkezi'nden intibak paneli açtırmalıdır. Öğrenci, muaf olmak istediği dersleri, Öğrenci Bilgi Sistemi (OBİSİS) intibak bölümü ders ekle kısmından (derslerin İngilizce adlarıyla birlikte) sisteme girecek ve mutlaka onaya gönderecektir.
Öğrencilerimizin ders intibakları, mevcut ders durumlarına göre yapılacağından; öğrencilerimiz okudukları bölümde başarılı oldukları dersleri almayacaktır. Örneğin yeni eklenen bir derste; öğrencimiz dersin eklendiği yarıyılda en az bir dersten DD harf notu almışsa, yeni eklenen dersten sorumlu tutulmayacaktır.
Daha önceden bir yükseköğretim kurumunda kayıtlıyken başarılı olduğunuz ders/derslerden ya da yaz okulu, özel öğrenci, farabi, erasmus vs değişim programlarından almış ya da geçmiş olduğunuz dersleri şimdiki okuyacağınız bölümünüzdeki derslere saydırarak o derslerden muaf olmak için yapılan işlemdir.
İlgili 33 soru bulundu
➢ İlgili komisyon intibak işlemlerini 7( yedi) iş günü içerisinde tekrar inceler ve sonuçlandırır.
İntibak eğitimleri 14 gün süren eğitim çeşitlerinden biridir. Polis okulundan mezun olarak bu eğitimi kazanan kişiler belirli bir süre boyunca mesleğin tüm detaylarını öğrenmektedir. İçerisinde sağlık raporu aldırma süresinin de bulunduğu bu eğitim toplamda 14 gün sürmektedir.
derslerin muaf olarak değerlendirilebilmesi için, muafiyet istedikleri dersleri belirten bir dilekçe ve ekinde not döküm belgesi ile ders içeriklerini kapsayan onaylı belgelerle ilgili birime başvurmaları gerekir. ders/derslerden muaf olmak istediklerini başvuru dilekçelerinde belirtmek zorundadırlar.
Yatay geçiş yapan öğrencinin, geçiş yaptığı diploma programına uyum sağlayabilmesi, bölümdeki diğer öğrencilerle aynı birikime sahip olabilmesi için, önceki kurumda almadığı dersleri alması gerekir. Bunun için öğrencinin not dökümü ilgili Yönetim Kurulu tarafından incelenir.
Muafiyet/İntibak Raporu: Öğrencinin daha önce alıp başarılı olduğu dersin kredisi veya AKTS'si Fakültemizdeki eşdeğer sayılacak dersin kredisi veya AKTS'sinden az olmamak şartıyla, zorunlu veya seçmeli olması durumuna bakılmaksızın; ders içeriği uyumu/yeterliliği komisyonca incelenerek hazırlanan rapordur.
Toplamda 18 AKTS krediden fazla talepte bulunması durumunda önce YÖK Zorunlu Derslerin muafiyet işlemi yapılır. 8) Öğrenci YÖK Zorunlu Dersler dışındaki derslerden en fazla 6 ders için muafiyet talebinde bulunabilir. 6 dersten fazla muafiyet talep eden öğrencinin muafiyet başvurusu değerlendirilmez.
Ders içeriklerinin ilgili yükseköğretim kurumunun web sayfasında online yayınlanıyorsa dilekçede web adresi belirtilmelidir. Islak imzalı ve süresi içinde eksiksiz doldurulup gönderilen dilekçeler ilgili kurullarda değerlendirildikten sonra ders intibak işlemi öğrenci bilgi sistemi üzerinde yapılmaktadır.
check Daha önce öğrenim görülen yükseköğretim programlarında alınıp başarılı olunan diğer dersler için muafiyet talebinde bulunulamaz.
İntibak, bir üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumundan alıp başarılı olduğu ders/dersler ile bu ders/derslerdeki başarı notunun, mevcut üniversitesindeki hangi ders/dersler ile eşleştirilebileceğinin ve eşleştirmeye hangi başarı notunun verilmesi gerektiğinin belirlenme ...
Muafiyet başvurusu, sadece bir kez olmak üzere kayıt tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi Sayfası üzerinden yapılmakta olup ilan edilen tarihlerden sonraki muafiyet talepleri kabul edilmeyecektir.
(8) Öğrencilerin önceki diploma programından aldığı ve başarılı olduğu derslerin intibakı yapılarak, bu derslere ilişkin daha önce alınan notlar transkripte işlenir ve not ortalamasına eklenir. Muafiyet verilen derslerin AKTS'leri mezuniyet için gerekli olan toplam AKTS hesabına dahil edilir.
MADDE 14- (Senato 19.10.2016 tarih ve 13/2) Kurumlar arası GNO ile yatay geçiş için başvuran öğrencilerin intibakları, alt yarıyıl/yıllardan almamış oldukları ve/veya muaf sayılmayacakları derslerin alınması koşuluyla, yatay geçiş başvurusu yaptıkları sınıfın ilgili yarıyılına/yılına yapılır.
İntibak işlemi, her dönem için ayrı ayrı değil, yalnızca 1 kez yapılmakta ve öğrencinin öğrenim göreceği tüm yarıyılları kapsamaktadır. Bu sebeple, öğrenci OBİSİS üzerinden muaf olmak istediği dersleri belirlerken, fakültemizde okuyacağı bölümün tüm yarıyıllarını dikkate alarak ders ekleme yapmalıdır.
Yatay geçiş MADDE 17~ (1) Yatay geçiş şartlarına uygun olarak birinci öğretim programlarından ikinci öğretim programlarına yatay geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim ücreti öder. (2) Yatay geçiş yapılması halinde ilgili döneme ait katkı payı/öğrenim ücreti geçiş yapılan yükseköğretim kurumuna ödenir.
Sınavsız 2. Üniversite başvurusunu mezun olarak yapanlar, “Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi”, “Türk Dili” ve “Yabancı Dil” derslerinden doğrudan muaf sayılacaklardır. Bunların dışındaki dersler için muafiyet talebinde bulunulamayacaktır.
Başvuru Değerlendirme süresi nedir? içerisinde sonuçlandırılır ve ilgili birim yönetim kurullarınca en geç beş (5) iş günü içinde karara bağlanır ve karar öğrenciye ilan/tebliğ edilir.
Cevap: Evet, en az CC başarı şartı sağlanıyorsa ve son 5 yıl içinde başarılı olmuşsanız muaf olabilirsiniz.. Ancak, açık ve uzaktan öğretim programları için sadece ortak zorunlu derslerden muaf olabilirsiniz. Ayrıca, son 5 yıl şartı ortak zorunlu dersler ve Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı dersi için uygulanmaz.
Ders değerlendirmesinde, ders içeriği en az %80 eşdeğer olmalıdır. Yatay geçiş yolu ile kayıt yapılan ve diğer üniversitelerde alıp başarılı olduğu derslerinin muafiyet taleplerinde; birden fazla dersin bir derse eşdeğer sayılması durumunda bu derslerin not ortalaması dikkate alınarak intibak yapılır.
11. 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı KHO İntibak Eğitimleri 23 Ağustos 2021 tarihinden itibaren KHO Maltepe Yerleşkesi/İZMİR'de başlayacaktır.
Yeni intibak yasası çıkarsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan kişilerin maaşı yeniden hesaplanacak. Böylece, milyonlarca emeklinin maaşı, çalışma süresi ve prim ödemelerine göre değişen oranlarda artacak. İntibak çıkarsa emekli maaşları 1.200 TL'ye varan miktarda yükselebilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri