Açık bir proxy, kullanmak için herhangi bir kimlik doğrulaması gerektirmeyen bir yönlendirme sunucusudur.
Proxy sunucum açık mı yoksa kapalı mı olmalı? IP'nizi değiştirmek ve anonim bir proxy sunucusu kullanmak istiyorsanız sunucunuzu açık tutmak en iyisidir.
Proxy sunucuları sayesinde IP adresiniz görünmez ve böylece gizliliğiniz korunmuş olur. Proxy kullanmak, internet kullandığınız bölgeden, internet sağlayıcınızdan ya da herhangi bir başka sebepten kaynaklanan içerik erişim kısıtlamalarını aşmanıza yardımcı olur. Bu yönüyle istenilen bilgiye sansürsüz ulaşmanızı sağlar.
İnternet Servis Sağlayıcıları (ISS) tarafından internete bağlanan kullanıcılara otomatik olarak bir IP adresi tanımlanır. Türkçe olarak “vekil sunucu” olarak da ifade edebileceğimiz Proxy, IP adresinizin değişmesini sağlayan bir program veya bir tarayıcı eklentisidir.
ISP Proxy'leri İnternet Servis Sağlayıcılarından satın alınır. Bunlar, bir evden geliyormuş gibi görünen, ancak aslında İSS ağları üzerinden yönlendirilen sunucularda barındırılan Konut Proxy'leridir. Bu size ultra hızlı bir bağlantının tüm avantajlarını ve başka kimseyle paylaşılmayan Özel Konut IP adresini sağlar.
İlgili 22 soru bulundu
Açık bir proxy, kullanmak için herhangi bir kimlik doğrulaması gerektirmeyen bir yönlendirme sunucusudur. Bu, onu kullanmak için bir tür kimlik doğrulaması gerektiren özel veya kapalı bir proxy'nin tersidir.
Google Chrome'un sağ üst köşesindeki üç satırlı simgeye tıklayarak Google Chrome'u Özelleştir ve Kontrol Et menüsünü açın, soldaki Ayarlar'ı seçin, Ağ'ı bulun ve son olarak Proxy ayarlarını değiştir'i seçin. LAN Ayarları düğmesini seçin. LAN'ınız için bir proxy sunucusu kullan onay kutusunun işaretini kaldırın.
Yani VPN'ler web sitesi ve uygulama dâhil tüm web etkinliğini şifreler, proxy sunucuları ise tek seferde yalnızca bir web sitesi veya uygulamayı gizler. Sonuç olarak VPN'ler kullanıcıları için daha fazla kapsama alanı sunar. Çoğu VPN sağlayıcısı web trafiğinizi kaydetmezken proxy sunucuları kaydeder.
Proxy sunucu, kullanıcılar ve internet arasında bir ağ geçidi sağlayan bir sistem veya yönlendiricidir. Bu nedenle, siber saldırganların özel bir ağa girmesini önlemeye yardımcı olur. Son kullanıcılar ile çevrimiçi olarak ziyaret ettikleri web sayfaları arasına girdiği için "aracı" olarak adlandırılan bir sunucudur.
Adres kutusuna proxy sunucunuzun URL'sini veya IP adresini yazın, Bağlantı Noktası kutusuna proxy sunucunuzun bağlantı noktası numarasını yazın.
ADIM 1: Google Chrome açınız, sağ üst köşede görülen üç noktaya tıklayınız, açılan pencerede Ayarlar kısmını tıklayınız. ADIM 2: Ayarlar sayfasının alt kısmında bulunan Gelişmiş seçeneğini tıklayınız. ADIM 3: Gelişmiş sayfasının alt kısmında bulunan Proxy ayarlarını aç tıklayınız.
“İnternet Özellikleri” uygulamasında sağ alt kısımda bulunan “Yerel Ağ Ayarları” butonuna basın. “Ara Sunucu” bölümünde bulunan “Yerel ağınız için bir proxy sunucusu kullanın” yazısının yanındaki kutuyu işaretleyin. “Adres” kısmına proxy adresinizi yazarak “tamam” deyin.
1- Google Chrome'un sağ üst taraftaki ayarlar butonuna tıklayın. Açılan menü ekranından Seçenekler'i seçin. 2- Sol taraftaki menüden Gelişmiş Seçenekler'i seçin. Açılan form ekranında Ağ bölümünde Proxy Ayarlarını Değiştir'e tıklayın.
Yasalar açıktır. Ayrıca teknik olarak vekil sunucu filtrelenmeside mümkündür.İp ler izlenebilir, takip edilebilir, yollanan bütün şifresiz paketleriniz herkes tarafından okunabilir. 1. TCK da proxy kulanımını suç sayan herhangi bir madde yoktur.
İnternet hızını yavaşlatabilir
Birçok kullanıcı aynı anda bir proxy sunucusuna bağlanırsa, sunucuyu yavaşlatabilir. Ayrıca, proxy'ler trafiğinizi doğrudan internetteki web sunucularına gitmek yerine bir aracı aracılığıyla yönlendirdiği için, bu ekstra adım da yavaşlamalara sebep olur.
Ev proxy'si
Bu, belirli bir fiziksel cihaza IP adresi atayan ve internet trafiğini bu cihaz üzerinden yönlendiren proxy türüdür. Bunlar genellikle güvenli olarak görülür.
Vekil sunucu ya da ara sunucu olarak da bilinen Proxy, ziyaret etmek istediğiniz sitelere farklı bir kanal üzerinden erişmenizi sağlayan bir araçtır. Sunucu ile istemci arasında bir aracı görevi gören bu özellik pek çok rahatlığı beraberinde getirir.
Internet' e erişim için mutlaka bir proxy servisine ihtiyaç yoktur, ancak; size en yakın bir servis noktasındaki proxy servisini kullanmanız, Internet erişiminizi bir hayli hızlandıracaktır.
Proxy kullanarak engellenmiş sitelere girebilir, internette daha hızlı ve güvenli dolaşabilirsiniz. Bazı Proxy'lerin amacı internette kimliği gizlemekten ziyade filtreleme/zararlı sitelere girişi engelleme ya da bant genişliğinden tasarruf ederek veri akışını hızlandırmaktır.
Temel farklar: proxy ve VPN
Kuruluşlar için sanal özel ağ (VPN) hizmeti, bir proxy sunucusundan daha geniş uygulamalara ve yeteneklere sahiptir, çünkü VPN'de şifreleme vardır. Çoğu kuruluş hem VPN hem de proxy sunucusu yerine yalnızca bir VPN kullanmayı tercih eder.
Genel olarak, bir proxy sunucusu yalnızca bir ağ grubundaki (yani kapalı bir proxy) kullanıcıların, grup tarafından kullanılan bant genişliğini azaltmak ve denetlemek için DNS veya web sayfaları gibi Internet hizmetlerini önbelleğe almasına ve iletmesine izin verir.
Android cihazınızın ana ekranını açın.
Şebeke bölümünden Mobil ağlar'a dokunun. Erişim Noktası Adları'na dokunun. Listeden, Internet bağlantısı için kullandığınız erişim noktası adına dokunun. Görüntülenecek sayfada Proxy ve Bağlantı noktası değerlerini girmeniz yeterlidir.
Proxy, internet protokolü adresinizi gizler ve kendi IP adresiyle değiştirir, böylece web siteleri verilere gerçekte kimin erişmeye çalıştığını bilmez. DNS böyle bir şey yapmaz. DNS sadece web sitelerini, verilerine erişmeye uygun bir konumdan bağlandığınızı düşünmeleri için yanıltır.
Android cihazınızda proxy ayarlarını kapatmak için aşağıdaki basit adımları izleyin. İlk olarak, 'Ayarlar' uygulamasını açın ve 'Wi-Fi' ya da 'Ağ ve İnternet' bölümüne gidin. Ardından, bağlı ağa dokunun ve 'Ağı Değiştir' veya 'Ağ Ayarları'nı seçin. Proxy ayarlarına ilerleyin ve 'Yok' ya da 'Otomatik Algıla'yı seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri