İşlem yapılacak kişilerin, cilt sarkmalarının çok ilerlememiş olması önemlidir. Cildinde aşırı sarkma ve iyice oturmuş derin çizgiler olan kişiler, işlem için uygun aday profilinin dışında sayılır. Ayrıca, kişi yaşlanma sürecinin ileri evrelerinde olmamalıdır.
Bu iplerin dokulara herhangi bir zararı bulunmuyor. Özellikle daha genç görünmek isteyen ancak ameliyata sıcak bakmayanlar için idealdir.
Fransız Askısı Kimlere Yapılmaz? Genel olarak oto immün romatolojik bağ dokusu hastalığı olan insanlarda konulan maddeye karşı reaksiyon olma riski nedeniyle Fransız askısı pek tercih edilmez. Bölgede bir enfeksiyon varsa hastada diyabet gibi bir kronik durum varsa kullanılmaz.
Tüm ip askılamalar da olduğu gibi yapılan işlem geçici bir gençleştirme operasyonudur. Her ne kadar kalıcı iplikler uygulanarak yapılsa da sarkma ve kolajen/elastin yıkımı devam eden bir süreçtir. Ancak ihtiyaç halinde ileride yeni askılama işlemi veya cerrahi germe işlemi uygulanabilir.
Yüz germe ip askı da kullanılan bu özel ipler PDO COG(kılçıklı, şekilli) tipi iplerdir ve yüz hatlarını yeniden belirleme ve kollajen üretimini uyarma potansiyeline sahiptir. İp askı işlemi, doğal kolajen sentezini teşvik ederek kollajen üretimini 6 ayda zirveye ulaştırır. Konulan iplerin etkinliği 2-3 yıl sürer.
İlgili 43 soru bulundu
Yüze uygulanan Fransız askı işleminde kullanılan ip esnek ve kas formunda bir esneme sağlamaktadır. Yani askı ipleri cilt altında esneyen bir yapıda olduğundan kopma gibi bir durum gözlenmeyecektir.
Hastanın ip askı uygulaması sırasında acı ya da ağrı hissetmesi söz konusu olmadığından son derece konforlu bir işlem olarak kabul edilir. Cerrahi operasyonlardan farklı olarak hasta günlük yaşantısına kesintisiz bir şekilde devam edebilir. Uygulama sırasında cerrahi kesi yapılmadığından iz kalma riski bulunmaz.
İp askı ile yüz germe (facelift) işlemlerinden olan bu iki teknik yöntem açısından ayrıştığından aynı anda uygulanmaz. Ancak Fransız askısı belirli yüz bölgesinde, örneğin; dudak çevresi, marionette çizgilerini gidermek için kullanılırken şakak ve göz çevresi için farklı ip askı ile gerginlik sağlanabilecektir.
Bu süre hastalar arasında farklılık göstermekle beraber ortalama 1-2 yıl sürer. Bu işlem botoks veya geçici dermal dolgu uygulamaları gibi görülmelidir. Çünkü belirli bir süre sonra işlemin etkisi geçer ve bu durumun başarısızlık olarak değerlendirilmemesi gerekir.
İp Askı Operasyonu Acıtır Mı? İp uygulamasının ağrısı oldukça düşüktür. Uygulama yapılmadan önce lokal anestezi işlemi gerçekleştirilir. Lokal anestezi sayesinde işlem esnasında danışanlarımız herhangi bir acı ya da ağrı hissetmezler.
30 ile 65 yaş arasında yer alan, cilt sıkılığında sorunlar başlamış, botoks ve dolguya göre daha uzun süreli, daha etkili ve bıçak altına yatmadan yüz germe etkisi görmek isteyen kişiler en uygun adaylardır.
Sonsuzluk askısı (Infinite Thread) kalıcı, modern, ameliyatsız bir yüz germe tekniğidir. Bu askı ve ipler silikon bazlı, insan sağlığını tehdit etmeden yüzümüzde gerilme ve gençleşme sağlayan oldukça dayanıklı ve konforlu askılardır.
İp Askı Ne Zaman Oturur? Yüze ip askı uygulaması, doğal bir şekilde kolajen sentezini teşvik eder. Böylece kolajen üretimi, 5-6 ay içerisinde tam olarak zirveye ulaşır. Prosedürde kullanılan iplerin etkinliği, 1 ile 2 yıl kadar sürecektir.
Daha sonra farklı bir uygulama gerekli değil ise yıllık aralarla kontrol edilir... Uygulama sonrasında yüzde hafif şişlikler , bazı alanlarda küçük deri altı kanamalara bağlı morartılar olabilir. Genelde uygulamadan sonra iki gün banyo yapmaya izin verilmiyor. Daha sonrasında banyo yapılabilir.
İple yüz germede iyileşme süreci oldukça kısadır. 3 gün içerisinde hastanın banyo yapılmasına izin verilir. İlk 1 hafta aralarla buz uygulaması önerilir. Eğer işlem esnasında lokal anestezi tercih edildiği ise hasta günlük hayatına hemen dönebilir.
Operasyon sonrası uygulama yapılan bölgeye kısa süreli soğuk kompres uygulaması yapılmalı böylece şişlik, morarma ve kızarıklık gibi yan etkiler azaltılmış olacaktır. Ayrıca uygulama sonrası iplerin giriş ve çıkış yerlerine 5-7 gün boyunca antibiyotikli krem sürülerek yan etkilerin azaltılması önerilmektedir.
İşlemden sonra uygulama yapılan alanlarda şişlik, morarma, hassasiyet ve ağrı gözlemlenebilir. İplik iğnelerinin girdiği alanlarda ise gamze denilen minik çukurcuklar oluşabilir. Fakat bu belirtilerin hepsi yaklaşık 3-5 gün içinde kaybolur.
İple yüz germe sonrası ağrı ilk 1-2 gün olabilir ve bu süreçte ağrı kesici kullanımı önerilir. Özellikle Fransız askısı sonrası iyileşme sürecinde ilk 3 hafta mutsuzluk dönem olarak adlandırılır.
Hastanın yüzünde hissedeceği rahatsızlık hissi diğer cerrahi operasyonlara göre oldukça azdır ancak her deri altı işleminde rastlanabileceği gibi işlem sonrası ilk birkaç gün içerisinde hafif bir kaşıntı hissi, yanma ve batma görülebilir. Herhangi bir ağrı hissedildiği takdirde ağrı kesiciler kullanılabilmektedir.
Örneğin Fransız askısı yöntemi daha çok sarkmanın derin ya da belirgin olduğu durumlarda uygulanırken, örümcek ağı yöntemi daha hafif ve küçük sarkmalar için tercih edilir.
Örümcek ağı estetiği, kalıcı bir işlem değildir. Ancak uygulama etkisi 1,5 – 2 yıl boyunca devam eder. Uygulamanın etkisini devam ettirebilmek için her yıl gerekli kontroller yapılarak, az sayıda ip eklemesi yapılabilir. Böylece kalıcılık süresi de uzayacaktır.
Fransız askısı fiyatı Avrupa da ve Amerika da 3000$ civarında olan bu işlem Türkiye de çok daha ucuzdur. Çift olarak ihtiyaca yani yüzdeki sarkmanın yoğunluğuna göre kullanılır.
Ameliyat yapılmaksızın cilt altına yerleştirilen, polyester ve insan cildiyle uyumlu silikon içeriğine sahip esnek iplerin kullanılması yoluyla yüzün çene bölgesinde yer alan sarkık ve kırışık derinin kulak hizasına doğru gerdirilmesi yoluyla estetik bir görünümün kazandırıldığı bir yöntemdir.
Ciltte ince uçlu iğneler yardımıyla çok ufak girişler oluşturulur ve ipler hafif hareketler ile cilt altına yerleştirilir. Bu sayede dokuya daha sıkı tutunmaları sağlanır. İple yüz asma işlemi lokal anestezi kullanılarak gerçekleştirilir ve işlem sonrasında herhangi bir tedaviye veya iyileşme sürecine gerek yoktur.
Özellikle kaş bölgesini ve orta yüzü asmak istediğimiz zaman şakak alnında küçük bir kesi yapıyoruz ve bu bölgede askılama yöntemlerinde de şakak germe ameliyatında da aynı yeri kullanıyoruz, şakak kasının zarına ya da kemiğin zarına anchor point işlemi yapıyoruz yani ipi oraya sabitliyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri