Göz İltihabı: İpek kirpikler, kirpik çizgisinin hemen üstüne yapıştırıldığından, göz enfeksiyonlarına neden olabilirler. Gözlerinize su kaçması, gözünüzü ovma veya sürtme, gözde kaşıntı ve kızarıklığa neden olabilir.
En sık nedenleri arasında cilt hastalıkları veya bakteriyel infeksiyonlar yer alır. Cildin yapısını bozan, kurumaya sebep olan akne rosesea (gül hastalığı), egzema, atopik dermatit gibi cilt hastalıklarında kirpik dibinde yer alan yağ kanallarının işlevi bozulur.
Kirpik dibi iltihabı mutlaka tedavisi yapılması gerekmektedir. Eğer tedavisi yapılmadığı zaman kirpik diplerinde oluşan mikroorganizmamalar kirpik diplerine zarar verirler ve kirpiklerinin dökülmesine neden olurlar.
Kirpik dibi iltihabının belirtileri;
Her iki gözde de oluşmaya başlayan kaşıntı, kızarıklık, sulanma, batma hissi, yanma hissi ve çapaklanma olabilmektedir. Bu belirtiler ortaya çıktığında mutlaka bir göz doktoruna gidip muayene olmak en iyisidir.
Kirpik dibi iltihabının tedavisinde düzenli olarak günlük sıcaknemli kompresi takiben göz kapağına ve kirpik diplerine yapılan hafif bir ovalama ile kirpik dibinin temizlenmesi önemlidir. Bu sıcak kompres 5 dakika boyunca uygulanmalı ve çam ağacı ekstresi içeren özel şampuanlar ile kirpik dibi temizlenmelidir.
İlgili 25 soru bulundu
Kirpik dibi iltihabı tedavisi oldukça güçtür. Kronik bir durumdur. Tam tedavi edilmesi mümkün olmasa da düzenli tedavi ile sakinleşir, belirtiler azalır.
Doç. Dr. Sevil Karaman, "Kirpikleri yapıştıran tutkalların bazılarının içeriğinde bulunan alerjen formaldehit maddesi, alerjik reaksiyon, ağrı, kaşıntı, kızarıklık ve şişliği tetikleyebilir, geçici görme kaybına yol açabilir." uyarısında bulundu.
Bakteriyel konjonktivit vakalarında enfeksiyonun geçmesi için geniş spektrumlu antibiyotik içeren damla ve pomatlar kullanılır. Damla ve pomatların ortalama 7-10 gün boyunca düzenli kullanılması halinde hastada iyileşme kaydedilir. Belirtiler genellikle birkaç gün içinde hafifler ve hastalığın bulaşıcılığı da azalır.
Yaygın bakteriyel göz enfeksiyonlarının tedavisi mümkündür ve bu amaçla reçeteli antibiyotikli göz damlaları veya merhemler kullanılır ve kompres uygulaması yapılır. Çoğu yaygın viral göz enfeksiyonu kendiliğinden geçer. Ağır viral göz enfeksiyonlarında ise antiviral göz damlası verilebilir.
Göz iltihabı için en iyi tedavi yöntemleri arasında çay gelmektedir. Özellikle poşet çay ile birlikte göz bölgesini silerek göz iltihabından kurtulabilirsiniz. Göz sağlığı için akla ilk gelen yöntemler arasında gösterilen çay göz çevresinin iltihap iyileşme sürecini hızlandırmaktadır.
Göz çevresindeki deri oldukça ince bir yapıda olduğundan ipek kirpik için kullanılan yapıştırıcının kalitesiz olması ipek kirpik sonrası göz kızarıklığına neden olabilir. Bunun yanında malzeme kaliteli olsa da kişilerin bu tür kimyasallara alerjisi bulunabilmektedir.
Kişiler tarafından kolaylıkla hissedilen ve göze yakından bakıldığında kolaylıkla fark edilebilen göz kapağı iltihabı, muayene ve tedavi gerektiren bir hastalık olup göz sağlığının korunabilmesi açısından bu hastalığa ilişkin belirtiler taşıyan bireylerin derhal göz hastalıkları kliniklerine başvurmalarında fayda ...
Yağ tabakanın tıkanan meibom yani kirpik dibi bezlerinin iyi çalışmaması sonucunda salgılanamaması, kısa dönemde hızlı su tabaka buharlaşması ile kuru göze sebep olurken, uzun dönemde bu bezlerin tamamen tahrip olması sonucunda, hep rahatsız, kızarık, yanan batan çok ciddi göz kuruluğuna sebep olabilmektedir.
GÖZ İLTİHABI NEDENLERİ
Bakteriler, virüsler veya mantarlardan kaynaklanan enfeksiyonlar ana nedenlerdir. Göz iltihabının diğer nedenleri, saman nezlesi, otoimmün hastalıklar ve cereyan, toz partikülleri veya güneş ışığı gibi çevresel tahriş edici maddeler gibi alerjik reaksiyonlardır.
İpek Kirpiklerde kendi kirpiklerinize takıldığından; kendi kirpikleriniz döküldüğünde üzerine eklenen İpek Kirpiklerde dökülür. Bu arada tüm kirpikleriniz aynı yaşam döngüsünde olmadığı için eklenen kirpik ömrünü tamamlamaya yakın bir kirpiğe eklenmişse , daha erken dökülür.
Göz enfeksiyonu durumunda tercih edilecek doğal yöntemlerden biri de yeşil çay uygulamasıdır. Yeşil çayın içindeki antioksidan maddeler, gözün içinde oluşan bakterileri temizleme konusunda yardım eder. Yeşil çay, cildi yenileyip temizlediği için gözde oluşan enfeksiyonun da temizlenmesini hızlandırır.
Özellikle öksürme ve hapşırma ile bile bulaşabilir. Bakteriyel kaynaklı enfeksiyon, göze değen el ya da eşyalara temas ile başkasına bulaşabilir. Hastalığın bulaşıcılığı yüksek olabileceğinden ötürü tedavisi için doktora başvurmak gerekir. Tedaviyi geciktirmek kalıcı göz hasarlarına yol açabilir.
TOBRASED, gözün/gözlerin ve etrafının yüzeysel bakteriyel enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. TOBRASED anti-enfektifler adı verilen ilaç grubunda yer almaktadır.
Gözde kızarıklık ve yanma hissi. Kaşıntı ve şişlikler. Göz kuruluğu veya sulanması Işığa hassasiyet.
Göz kapağı iltihabında bakterilerde rol oynadığından bunların miktarını azaltmak için antibiyotikli göz damlaları ve merhem kullanılabilir. Ayrıca iltihabı baskılamak ve kızarıklık, kaşıntı yanma gibi şikayetleri azaltmak için hafif kortizon içeren damlalar kullanılabilir.
İpek kirpiklerin zararları kötü yanları, uygulamanın yapıldığı gözde ve deride meydana getirdiği hasarlardır. Takma kirpik zararları arasında; kişilerin gözlerinde kanlanma, yanma, batma, bunun yanında kendi kirpiklerinde dökülme ve deride kaşıntı görülebilmektedir.
Bu tamamen yanlıştır. Doğru teknik ve kaliteli ürün ile uygulanmış ipek kirpik uygulaması kirpiği dökmez, göze zarar vermez ve müşterinizi mutsuz etmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri