2010 yılında yapılan bir anlaşma sonucunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Arnavutluk'a yapacakları yolculuklar için vize alması gerekmiyor. 6 ay içinde toplam 90 günlük konaklama koşuluyla, yalnızca pasaportunuz ile ülkeye giriş yapabilirsiniz.
Neden mi? İki ülke arasında vize şartı bulunmamaktadır. 180 gün içerisinde 90 gün süre ile ülkede rahatça konaklayabilirsiniz.
Bu anlaşma sonrasında her ülke vatandaşları da özgür bir şekilde ülkeler arasında seyahat edebilmektedir. Bu sebeple Arnavutluk ülkesine giderken Türk vatandaşları sadece kimlik ve geçerlilik süresi olan pasaportun bulundurulması yeterlidir.
Sri Lanka'ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vize gereklidir. 30 güne kadar turistik amaçlı seyahatlerde vizeler online olarak alınabilir.
Slovenya 21 Aralık 2007 itibariyle Schengen sistemine dahil olmuştur. Umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımızın Slovenya'ya seyahatlerinde Schengen vizesi almaları gerekmektedir.
İlgili 21 soru bulundu
Türkiye Cumhuriyeti diplomatik pasaport, yeşil pasaport ve hizmet pasaportu sahipleri Slovenya'ya yapacakları seyahatlerinde her 180 günde 90 güne kadar Schengen vizesinden muaftır.
Slovenya Schengen vize başvurusu yapmak ve başvuru sonucunda olumlu sonuç alabilmek için belirli gereklilikler ve şartları yerine getiriyor olmanız gerekiyor. Bu şartları sağlamadan (sağlık ve acil durumlar hariç) Slovenya Schengen vizesi almanız çok zordur.
Şuanda en rahat ve kolay vize veren ülkeler Fransa, Yunanistan ve İtalya'dır. Evraklarınız sağlamsa ve bankada gösterdiğiniz miktar iyise rahatça vize verir bu konsolosluklar bol bol yüklenin.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaportsuz ve vizesiz olarak seyahat edebildiği bazı ülkeler bulunur. T.C. vatandaşlarının vize ve pasaporta ihtiyaç duymadan girebildiği ülkeler Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir.
Sri Lanka çok ucuz olduğunu söylemem. Aksine her turistik aktivitede 20 dolar-30 dolar derken, cebinizin boşaldığını hissedebilirsiniz. Ayrıca detaylı bir Sri Lanka gezimiz ne kadara mal oldu yazısı yazacağım, ancak yanınıza düşündüğünüzden ekstra para almayı unutmayın.
Tiran (Arnavutça: Tirana veya Tiranë, Geg: Tirona, Osmanlıca: Terane, İtalyanca: Tirana), Arnavutluk'un başkenti ve en büyük şehridir.
Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Arnavutluk ziyaretçileri ülkenin dış temsilciliklerinden vize almak zorundadırlar. Ülkeye girmek için pasaport gereklidir. Ancak, vizesiz seyahate uygun vatandaşlar bir alt pasaport yerine sadece kimlik kartları ile ülkeye girebilirler.
Arnavutluk'un vize istemeyen bir ülke olması, hava yoluyla yapılan yolculukları çok daha pratik ve ekonomik kılıyor. Ülkeye kara yoluyla ulaşım da mümkün ancak böyle bir durumda vize koşulu koyan ülkelerden geçiş yapılması gerektiği için, ziyaretçilerin bir Schengen vizesi alması gerekiyor.
Arnavutluk'ta resmî dil olarak Arnavutça kullanılmaktadır. Bu dilin dışında ise ülkede Türkçe, İngilizce, İtalyanca ve Yunanca konuşulmaktadır.
Arnavutluk, Avrupa'da yer almasına karşın Schengen veya Avrupa Birliği'nin üyesi değildir. Ancak, buna rağmen Arnavutluk pasaportu sahipleri yaklaşık 115 ülkeye vizesiz seyahat edebilmektedir. 25 Mart 2020 tarihinden itibaren ülkenin Avrupa Birliği üyesi olması yolunda önemli gelişmeler yaşanmıştır.
Komisyon'un hedefinde, Arnavutluk ve Sırbistan gibi, Schengen dışında olan ama AB'nin vize istemediği bazı Balkan ülkeleri var.
Böylelikle Umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları, toplam 114 ülkeye vizesiz, kapıda vize alarak veya e-vize alarak seyahat edebilmektedirler. 148 ülke ise hususi pasaport ve Hizmet Pasaportu sahiplerine vize uygulamazken 10 ülke kapıda vize vermektedir.
Türkiye ile Azerbaycan arasında yapılan yeni kimlik anlaşması ile pasaport ve vize ortadan kaldırıldı. 1 Nisan 2021'de yürürlüğe girerek artık resmi olarak uygulanıyor.
Almanya ticari vize başvuruları ve emeklilerin Almanya aile ziyareti vizesi için yapacakları başvurularla uzun süreli schengen vizesi alınabilir. Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Fransa. Fransa Konsolosluğu Türk vatandaşlarının en sık vize başvurusunda bulunduğu konsolosluktur.
Malta, Schengen sistemine dahildir. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır.
Umuma Mahsus pasaportlar vizeye tabidir. Vizeler Ankara'daki BAE Büyükelçiliğinden, İstanbul'daki BAE Başkonsolosluğundan veya iki ülke arasında seferleri bulunan havayolları tarafından temin edilebilmektedir. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportları vizeden muaftırlar (90 gün geçerli, 90 gün ikametli).
Slovenya Ucuz Mu? Bir Balkan ülkesi olmasına rağmen ne yazık ki ucuz değil. Ama popüler Avrupa şehirlerine göre de uygun fiyatlı diyebilirim. Başkentler üzerinden örnek verecek olursam bir Balkan ülkesi Sırbistan'ın Belgrad şehrini gezerken harcadığınız miktarın daha fazlasını harcayacağınız kesin.
Çek Cumhuriyeti 21 Aralık 2007 tarihi itibariyle Schengen alanına dâhil olmuştur. Bu çerçevede, Schengen ülkelerinde ikamet izni sahibi olan vatandaşlarımız, Çek Cumhuriyeti'ne vizesiz giriş yaparak, üç aya kadar bu ülkede kalabilmektedirler.
İsveç Konsolosluğu'nun vize uyum kriterlerine uygun doğru ve eksiksiz bir başvuru yapılması durumunda İsveç vizesi almak zor olmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri