Astar istemeyen iç gösterme yapmayan bir kumaştır. Hafif bir kumaştır. Mat parlaklığı olan bir kumaş türüdür. Kullanımı: Etek, Elbise, Gömlek, Tunik, fular, şal, Bluz, Robalı elbise, kimono, elbiselerde detay Gibi Bir Çok Ürün İçin Uygundur.
Krep kumaşlar esnek giyim ürünlerinin kullanılabilmesini mümkün kılmaktadır. Bu özelliği de yine yaz aylarında, sıcak havalarda tercih edilmesine neden olur. Esnek yapısıyla kolay kırışmayan bir yapıya da sahiptir. Likralı çeşitleri çok daha esnek bir yapıya sahip olmaktadır.
Krep kumaş daha ince kaygan bir kumaştır, ancak medine ipeği kumaşı ise giydiğimiz ferace kumaşlarının bir tık daha incesidir. Medine ipeğinin özellikleri ; medine ipeği iç göstermez, bağlaması kolaydır, yazları terletmez aksine serinletici bir etkiye sahiptir, her mevsim kullanıma uygundur.
Krep kumaş; ipek, yün ve viskoz kumaşların karışımlarından elde edilen karma bir yapıya sahiptir. Kumaşın içeriğindeki doğal malzeme oranı arttıkça hava geçirgenliği ve yaz aylarında kullanılma şansı da artmaktadır. Krep kumaş kullanılarak; abiye, elbise, pantolon ve ceket tarzında ürünlerin dikilmesi de mümkündür.
İpek ya da yün ve viskoz gibi farklı türlerden üretimi gerçekleştirilen, polyester ve pamuk karışımlı kumaşa krep kumaş denmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
-Yün, pamuk, ipek gibi doğal kumaşların karışımıyla üretilen krep kumaşlar terletme yapmazlar. Ancak %100 polyester kumaşla üretilen krep kumaşların hava geçirgenliği olmadığı için terletme yapabilmektedir.
Krep kumaş kilolu gösterir mi? Krep kumaş genellikle hafif ve akıcı bir yapıya sahiptir, bu nedenle vücut hatlarını pek belli etmez.
Krep kumaş çeşitleri taşlanmış krep, double krep kumaş, yazlık krep, ipek krep, pamuklu krep, empirme krep gibi farklı türleri mevcuttur.
Krep kumaş oldukça hafif yapıya sahip olan ve genellikle yazlık kıyafetlerin üretiminde tercih edilen tekstil ürünleridir. Hava geçirgenlik oranları yüksek olması ve esnek yapıları sayesinde yazın konforlu bir kullanım sunuyor.
Krep Kumaş Hangi Kıyafetlerin Üretiminde Kullanılır? Terletmeyen, hafif bir kumaş özelliğine sahip olduğundan dolayı genellikle yaz ayları için üretilen kıyafetlerde tercih edilen krep kumaş; aynı zamanda şık bir görünüme sahip olduğundan dolayı birçok ceket ve elbise dikimlerinde de tercih edilir.
Astar istemeyen iç gösterme yapmayan bir kumaştır. Hafif bir kumaştır.
Bu özelliği sayesinde kavurucu sıcaklarda kullanıcıya üstün konfor ve rahatlık sağlar. Medine ipeği şalı esasen, koyu ipek üzerine yapılır.
İpek Kumaş Terletir mi? İpek kumaş ince dokuma ipek böceğinin kozalarıyla imal edilmiş doğal bir iplikle dokunduğu için terletme yapmamaktadır. Özellikle sıcak havalarda terletme yapmadığı için tercih edilmektedir.
Cildin nefes almasını sağlayacak, su geçirmeyen ve vücudu sıkılaştırarak şekillenmesini sağlayacak kıyafet kullanmak isteyen kişiler scuba kumaş eşofman takımlarını rahatlıkla kullanabilir. Scuba kumaş pantolon ve taytları esnek ve dayanıklı yapısı sayesinde daha uzun süre kullanıma uygun olma amacıyla üretilmiştir.
Viskon kumaşlarının içeriğinde viskon maddesi yer almaktadır. Viskon ham maddesi ise kayın ağaçlarından elde edilmektedir. Yapı aşamasında sıvı halde bulunan viskonun şekillendirilmesi oldukça kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Bunun nedeni ise içeriğinde selüloz oranının oldukça yüksek olmasından kaynaklanmaktadır.
Double krep kumaşını elbise, etek, pantolon, pardösü ürünlerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Buruşma ve kırışma yapmaz. Yıkanabilir özellikte olup, dikişte hiç bir sorun çıkarmaz. Son derece de dökümlü kumaştır.
Kalitesiz kumaş nasıl anlaşılır? Elde sıkıştırdıktan sonra doğal kırışıklık dışında kağıt gibi keskin çizgiler şeklinde hızlı buruşan, esnedikten sonra eski şeklini almayan veya yüzeyinde renk farklılıkları olan kumaş kalitesiz kumaştır.
Üç İplik Penye Kumaş iki ipliğe oranla ve normal penye kumaşlara oranla oldukça kalın, esnek, yumuşak, dayanıklı ve sıcak tutma özelliğine sahip insanlar tarafından sıkça tercih edilen bir kumaş türüdür. Genel olarak sweat, kapüşonlu, eşofman takımı olarak rahatlıkla kullanılabilir.
Oldukça hafif bir yapıya sahip olan krep kumaş genel olarak yaz kıyafetlerinde tercih edilen bir kumaş türüdür. Bu kumaş türü birden fazla kumaşın bir araya gelmesi ile oluşmaktadır. Hava akımı geçirgenlik oranı oldukça fazla olduğu için sıcak aylarda konforlu bir kullanım sunmaktadır.
Kolay kırışmayan ve kolayca ütülenen bu kumaş, dayanıklı olduğu için uzun ömürlü bir kumaş grubundandır. Kristal krep kumaşın diğer bir özelliği ise giysilerdeki mükemmel duruşunu yumuşak ve dökümlü oluşundan alır; elektriklenme yapmaz, vücuda yapışmaz.
Yağ Yeşili Aerobin Keten Kumaş; yapısı bakımından terletmeyen bir kumaş olma özelliğine sahiptir. Kırışmaya karşı oldukça dayanıklıdır ve kullanımı kolaydır. Yaz ayları için en fazla tercih edilen kumaş türleri arasında bulunmaktadır. Nefes alan bir kumaş türüdür.
Krep kumaş moda sektöründe sık kullanılan bir kumaş türüdür. Çoğu zaman ipek, yün ve viskosdan üretilse de polyester, yün ve daha fazla karışımı içeren çeşitleri bulunur. Doğal kumaşlar hava geçirgenliği bakımından daha üstün olduklarından %100 yün krep ya da %100 ipek krep etiketli ürünleri alabilirsiniz.
Likralı olarak bilinen bu kumaş oldukça esnek ve rahat bir kumaş türüdür. Büyük beden giyiminde fazlasıyla tercih edilen krep kumaşın yapısı esnek ve şekil alabilen türdedir. Karma materyallerden üretilen bu kumaşın içeriğinde ne kadar doğal malzeme kullanılırsa, o kadar hava geçirgenliği fazla olmaktadır.
Zayıf görünmenin altın kuralı; soğuk renkler zayıf, sıcak renkler kilolu gösterir. Sarı, turuncu ve kırmızı sıcak renklerdir. Mavi, yeşil ve mor ise soğuk renklerdir. Bu bilgiden yola çıkarak giysi seçimlerinizde özellikle bu renklere dikkat etmenizi öneririz.
Belden oturan elbiseler tercih edin. Belinizi vurgulayan, belden oturan elbiseler, göbek bölgesini gizlemek ve daha ince bir görünüm yaratmak için idealdir. Yüksek bel kesimli elbiselere yönelin. Yüksek bel kesimli elbiseler, bacakları uzun gösterir ve göbek bölgesini dengeleyen bir görünüm sunar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri