Bu modellerde SIM kart yuvası bulunmuyor. Bu nedenle de eSIM kullanılması gerekiyor. iPhone 14'te SIM kart takılamayacak!
Nano SIM kart takma
Yeni SIM kartı tepsinin alt tarafına yerleştirin. Çentik nedeniyle kart, tepsiye yalnızca tek yönde takılabilir. Ardından diğer SIM kartı üstteki tepsiye yerleştirin. Her iki nano SIM kartı da yerleştirdikten sonra SIM tepsisini çıkardığınız yönde geri takıp yerine tam olarak oturduğundan emin olun.
Gerekenler. Çift SIM kullanmak için iOS 12.1 veya sonraki bir sürümü, iki nano SIM kart ve aşağıdaki iPhone modellerinden biri gerekir: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max.
İlgili 37 soru bulundu
Ayarlar > Hücresel'e gidin, Hücresel'i Ayarla veya eSIM Ekle seçeneğine dokunun, sonra fiziksel SIM'i olan telefon numarasını seçin. eSIM'e Dönüştür'e dokunun, sonra ekrandaki yönergeleri izleyin.
Çift SIM veya eSIM desteğine sahip cihazlarda, iki adet IMEI numarası yer alıyor. Bu sayede IMEI başına 4 aylık bir süre ile, yani toplamda 8 aylık bir süre ile bu cihazları kayıt yaptırmadan kullanmak mümkün.
eSIM; iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR ve sonraki modellerinde kullanılabilir. Amerika Birleşik Devletleri'nde satın alınan iPhone 14 modellerinde fiziksel SIM tepsisi bulunmaz ve sadece eSIM desteklenir.
Operatörlerin resmî açıklamalarına göre, 2023 eSIM ücretleri şu şekilde: Vodafone eSIM ücreti: 67 TL. Turkcell eSIM ücreti: 67.10 TL. Türk Telekom eSIM ücreti: -
Çift SIM Dual Standby (DSDS) teknolojisi kullanılır. Bu da her iki SIM ile arama yapıp aramaları yanıtlayabileceğiniz anlamına gelir. 3. Telefonunuzda iOS 12 yüklüyse bir hattınızı kullanırken diğer hattınıza gelen aramaları yanıtlayabilmek için aygıtınızı iOS 13'e güncelleyin.
Önceki iPhone'unuzda bulunan fiziksel bir SIM'i veya eSIM'i, ayarlama işleminden sonra yeni iPhone'unuzdaki bir eSIM'e aktarma. Yeni iPhone'unuzda Ayarlar > Hücresel > Hücresel Plan Ekle'ye gidin.
Bu günlerin toplamı 16 ay süre yapar. Fiziksel sim veya e-sim farketmeden çift hatlı yurt dışı telefonun belirli sürelerde fiziksel simi ve diğer sürelerde E-Sim tarafını kullanarak imei kaydı yapmadan kullanabilirsiniz.
Ayarlar'da aygıtınızın seri numarasını, IMEI/MEID veya ICCID numaralarını bulma. Ayarlar > Genel'e gidip Hakkında'ya dokunun. Seri numarasını bulun. IMEI/MEID ve ICCID numaralarını bulmak için aşağı kaydırmanız gerekebilir.
E-sim talebi
Elektronik Sim barkodunu IMEI kaydı yaptırmadan önce talep etmenizi öneririz. IMEI kayıt işleminden sonra gönderilen barkodlar için Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK)'da yeni e-sim barkodu no'su ile IMEI no'sunun eşleşme süreci olmaktadır.
e SIM internetsiz çalışır mı? Böyle bir soru aklınıza gelebilir. eSIMin çalışması için internete ihtiyaç yoktur. Çünkü eSIM sizin fiziksel SIM kartınızın yerine geçerek sizin şebekenize ulaşmanızı sağlayacak bir elektronik parçadır.
Yurt dışından telefon aldığınız zaman sadece Türkiye'ye gelince bir kayıt parası ödemeniz gerekmektedir. Eğer ödemez iseniz telefonunuz 120 gün içerisinde mobil hat kullanıma kapanacaktır. Bunun dışında da yurt dışında alınan telefonlar 1 senelik global garantiye tabidir.
eSIM'ler su ve toza karşı ekstra dayanıklı. Tak-çıkar olmadığı için zarar görmüyor, “Telefonunuz SIM kartı görmüyor” sorunu tarihe karışıyor. SIM kart yuvası için harcanan yeri de telefon üreticileri mutlaka daha ulvi amaç için değerlendirecektir. Elbette dezavantajları da var. eSIM'ler eski telefonlarla uyumlu değil.
Hattımı satın alırken yardımcı olan personel de sadece 1 kere kullanabilirsin demişti.
eSIM'ler Hakkında SSS
Airalo uygulamasındaki "eSIM'im" sekmesinden eSIM'inize yükleme yapılıp yapılamayacağını kontrol edebilirsiniz.
4 ay fiziksel sim ve 4 ay e-sim kullanılarak 8 ay sıkıntısız kullanıyor, kalan 4 ay ise kullanılamıyor kayıt ettirilmedikçe. Yılbaşında ise bu süreler sıfırlanıyor tekrardan 4 + 4 kullanıma açılıyor.
çift SIM cihaz , yani her iki SIM kartın aynı anda ağa bağlanabileceği anlamına gelir, cihazınızda iki IMEI numarası vardır, ağa aynı anda yalnızca bir SIM kartın bağlanabileceği anlamına gelen iki SIM cihazı , cihazınızda yalnızca bir IMEI numarası olduğu anlamına gelir.
Pandemi döneminde turistler ülke içerisinde kaldığı ve 120 günlük süreleri dolduğu için mağduriyet yaşanmaması adına IMEI süresi uzatma hakkı tanındı. Bu kapsamda ülkeye giriş yapan birisi 120 günlük süresi 2 ay daha uzatabiliyordu.
Mobil ağ kullanmak için telefonun bir IMEI (Uluslararası Mobil Cihaz Kimliği) numarasına ihtiyacı vardır. eSIM kullanmak için telefonun ayrıca bir EID (Yerleşik Kimlik Dokümanı) numarasına ihtiyacı vardır.
IMEI kayıt harcı 6091 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi. BTK tarafından yurt dışından getirilen telefonlar yaklaşık 4 ay boyunca kayıt yaptırmadan kullanılıyor. 120 günlük süre dolduktan sonra ise telefonlar yurt içi kullanımına kapanıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri