Yan düğmeye basıp "kapat" sürgüsü görünene kadar düğmeyi basılı tutun. Sürgüyü sürükleyip aygıtınızın kapanması için 30 saniye bekleyin. Aygıtınız donduysa veya yanıt vermiyorsa aygıtınızı yeniden başlamaya zorlayın. Aygıtınızı yeniden açmak için yan düğmeye basıp Apple logosu görünene kadar düğmeyi basılı tutun.
Apple logosunu görene kadar hem yan düğmeyi hem de sesi kıs düğmesini basılı tutun. iPhone'unuz açılmıyorsa donanımınızı kontrol etmek ve aygıtınızı şarj etmek için bu adımları izleyin. Bir saat kadar şarj etmeniz gerekebilir. Telefonunuz hâlâ açılmıyorsa Apple Destek bölümüne ulaşın.
iPhone'u açmak için yan düğmeyi kullanın. iPhone'u kapatmak için yan düğmeyi (bazı modellerde ses yüksekliği düğmelerinden biriyle) veya Ayarlar'ı kullanabilirsiniz. iPhone'unuz beklendiği gibi çalışmıyorsa kapatıp yeniden açarak yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.
Bu işlem için öncelikle ses açma düğmesine bir kez basılır. Ardından ses kısma tuşu basıp bırakılır. Son olarak telefonun sağ kısmında bulunan açma-kapama düğmesine ekranda Apple logosu görünene kadar basılı tutulur.
Ana Ekran düğmesi/Touch ID
Aygıtınızın kilidini açmak veya Touch ID'yi kullanarak satın alma işlemleri yapmak için Ana Ekran düğmesini kullanın.
İlgili 20 soru bulundu
Aygıtınızı yeniden açmak için yan düğmeye (iPhone'unuzun sağ tarafındaki düğme) basıp Apple logosu görünene kadar düğmeyi basılı tutun.
IMEI kaydı yaptırılmadığı için Türkiye'de kullanıma kapanan cihaz tekrar yurt dışına çıkıldığında o ülkede kullanılmaktadır. Ancak kapanan telefon Türkiye'de ne zaman IME kaydı yapılırsa o zamandan itibaren kullanılabilir. Dolayısıyla kaydı olmadığı için kapanan telefon sadece IMEİ kaydı yapıldıktan sonra açılmaktadır.
Ayarlar > Erişilebilirlik > Dokunma > AssistiveTouch bölümüne gidin. AssistiveTouch'ı açın.
iPhone'unuzun Ayarlar bölümünü açın. Sırası ile Genel>>Erişilebilirlik bölümüne gidin. Son olarak Assistive Touch'u etkinleştirmek için üzerine dokunun.
Sesi aç düğmesine basıp hızla bırakın. Sesi kıs düğmesine basıp hızla bırakın. Yan düğmeyi basılı tutun. Apple logosu göründüğünde yan düğmeyi bırakın.
iPhone, iPad veya iPod touch'ınızda giriş yapma
Ayarlar uygulamasını açın. [Aygıtınıza] giriş yapın'a dokunun. Apple Kimliğinizi ve parolanızı girin.
Sağ üst köşedeki pil simgesi, pil düzeyini veya pilin şarj olma durumunu gösterir. Pilin, iPhone eşzamanlanırken veya kullanılırken şarj edilmesi daha uzun sürebilir.
Güç düğmesini basılı tutun
Öncelikle, telefonunuzun Güç düğmesini 5-7 saniye süreyle basılı tutmayı deneyin. Bu işlem genellikle telefonun yeniden başlatılmasını sağlar.
Yan düğmeyi basılı tutun. Kurtarma modu ekranını görene kadar Yan düğmeyi basılı tutmaya devam edin. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus: Sesi Kıs düğmesi ile Uyut/Uyandır düğmesini aynı anda basılı tutun. Kurtarma modu ekranını görene kadar Sesi Kıs düğmesini basılı tutmaya devam edin.
iPhone veya iPad'inizi yeniden başlatın. Ekranınızın temiz olduğundan ve üzerinde kir birikintisi veya sıvı olmadığından emin olun. Tüm Lightning veya USB-C aksesuarlarının bağlantısını kesin. Bir aksesuarı çıkardıktan sonra ekranınız çalışıyorsa farklı bir priz, kablo veya şarj aleti kullanmayı deneyin.
Açık Ekran ve Kapalı Ekran: Seçilen zaman aralığında, ekranın açık veya kapalı olmasına göre ayrılmış olarak toplam aktiviteyi gösterir. Son 10 Gün görüntüsü, günlük ortalamayı gösterir.
iPhone'unuzda Assistive Touch'u açmak için ilk olarak Ayarlar uygulamasından faydalanabilirsiniz. Ayarlar uygulamasına giderek Erişilebilirlik'e ardından da Dokunma'ya gitmelisiniz. Dokunma'ya geldikten sonra Assistive özelliğini aktive edebilirsiniz.
Ana ekrana kestirmeler ekleyebilir ve isterseniz onları klasörler şeklinde gruplayabilirsiniz. iOS veya iPadOS aygıtınızdaki Kestirmeler uygulamasında , kestirmenin üzerindeki simgesine dokunun, sonra Ayrıntılar'ı açmak için simgesine dokunun. Ana Ekrana Ekle'ye dokunun.
iPhone'da teknik olarak bir geri tuşu butonu yoktur ve bununla birlikte iPhone'da geri tuşu uygulaması da yoktur. Bilindiği üzere Apple, cihazlarına pek fazla harici üçüncü parti araç kurulmasına izin vermiyor.
Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre Temmuz 2023 için IMEI kayıt ücreti için artış oranı tutar olarak belirlendi. Temmuz 2023 IMEI kayıt ücreti 6 bin 91 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi.
Buna göre 2023 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye'de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. 2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL maktu ÖİV alınacak. IMEI kayıt harcı ise 2732 TL'den 6091 TL'ye çıkarıldı.
Yurtdışı Telefonları 120 Gün Türkiye'de Kullanabilirsiniz!
Zira BTK'nın resmi internet sitesinde, “Yurtdışından getirilen cihazların 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.” ifadeleri yer alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri