Güncelleme yapmadığınız zaman çeşitli problemlere karşı gelen çözümleri de reddetmiş olursunuz. Yani bir güvenlik açığı olduğu zaman cihazınız risk altında oluyor. Dolayısıyla sırf güvenlik açıkları için bile güncellemelerin yapılması gerekir. Elbette güncelleme yapılıp yapılmaması tamamen kullanıcının tercihindedir.
Örneğin iOS 16 güncellemesi özellikleri ile ön plana çıkıyor. Bu sürümle birlikte mobil cihazlar oldukça kullanışlı işlevlere kavuştu. Söz konusu nedenle güncelleme almayan iPhone modelleri yeni özelliklerden mahrum kalır.
iOS'in en son sürümüne güncellediğinizde verileriniz ve ayarlarınız değişmez. Güncellemeden önce, iPhone'u otomatik olarak yedeklemeye ayarlayın veya aygıtınızı elle yedekleyin.
Güncellemeyi yüklüyorsanız ilerleme çubuğu yavaş hareket ediyor gibi görünebilir. Güncellemenin süresi, güncellemenin boyutuna ve aygıtınızdaki dosya sayısına bağlıdır. Kablosuz olarak güncelleme yapıyorsanız aygıtınızı bir güç kaynağına bağlı tutun.
iOS 16 veya iPadOS 16'yı yükleyin
Ardından aşağıdaki adımları izleyin: Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme bölümüne gidin. Şimdi Yükle'ye dokunun.
İlgili 17 soru bulundu
iOS 16 güncellemesi alan cihazlar 📱
"iOS 16 hangi telefonlara gelecek?" diye merak edenler için iOS 16 güncellemesi, iPhone 8 ve daha yeni iPhone modellerine yüklenebiliyor. iOS 16 alan telefonlar listesi ise şöyle: iPhone 13 Pro Max. iPhone 13 Pro. iPhone 13.
iOS veya iPadOS beta sürümünü kaldırma
iOS 16.3.1 veya iPadOS 16.3 ya da önceki bir sürümün yüklü olduğu aygıtlar için: Ayarlar > Genel > VPN ve Aygıt Yönetimi'ne gidin. Görüntülenen iOS ve iPadOS Beta Yazılım Profiline dokunun. Profili Sil'e dokunun.
Android Telefon Güncellemesi Yapılmazsa Ne Olur? Telefon güncellemesi yapılmayan Android telefonlar kötü ve virüslü dosyalara karşı dirençsiz kalır. Telefonu kullandıkça sürekli bir güvenlik açığı çıkar ve bu durum git gide büyür.
Bugüne dek satışa sunulan tüm iPhone modellerini dikkatli bir şekilde incelediğimizde, bir iPhone'un tipik olarak 5 ila 7 yıl boyunca yazılım güncellemesi desteği aldığını görüyoruz. iPhone 15'in 2023 yılında satışa sunulduğunu göz önüne alırsak, modelin güncelleme desteği en erken 2028 yılında sona erecektir.
Ancak, bazı kişiler ister unutkan ister meşgul olsunlar en son güncellemeleri indirmeyi görmezden gelebilirler. Evet, basit bir güncellemeyi atlamak iPhone'unuzun güvenliğini ve genel performansını çok fazla etkilemeyebilir, ancak cihazınızı aylarca güncellememek ona düşündüğünüzden çok daha fazla zarar verebilir.
iPhone'lar piyasaya sürülme tarihinden itibaren ortalama 4,5 yıl güncelleme alıyor.
Endeksleme (arşivleme) ve uygulama güncellemeleri süresince telefonun yavaşlaması normaldir. Güncellemeden iki gün sonra bile telefon hala yavaşsa, performansta bir iyileşme olup olmadığını görmek için cihazı yeniden başlatın.
Güncellemenin gelmemesi demek, en yeni özelliklerden mahrum kalınacağı anlamına gelir. Ancak bu demek değildir ki bir iPhone, iOS 16 güncellemesi almadı diye işe yaramaz hale gelsin. Apple, işletim sistemi güncellemesini kestiği akıllı telefonlarını özellikle de güvenlik güncelleştirmeleri konusunda zaten destekliyor.
Yedek iPhone - 15-30 dakika. Bu adım isteğe bağlıdır. iOS güncellemesini indirmek yaklaşık 3-5 dakika sürer. Kurulum 8-15 dakika kadar sürebilir.
iOS ve iPadOS'in en son sürümü 17'dir. iPhone, iPad veya iPod touch'ınızda yazılımı nasıl güncelleyeceğinizi öğrenin. macOS'in en son sürümü 13.5.2'dir.
Güncelleme konusunda da uzun yıllar sıkıntı yaşamadan kullanacağınız bir model olur iPhone 11. Örneğin iPhone 11 modeli bugüne kadar iOS 13 (geldiği işletim sistemi), 14, 15 ve 16 işletim sistemi güncellemelerini aldı. Yani ortalama olarak baktığımızda 17 ve 18'i de (yani 2 yıl daha) göreceğini söyleyebilirim.
Horace Dediu isimli bir analiste göre, bir Apple telefonun kullanım ömrü yaklaşık 4.5 yıl.
iTunes cihazınızı tanıdıktan sonra, “Shift” (Windows) veya “Option” (Mac) tuşuna basılı tutarken “Geri Yükle” düğmesine tıklayın. İndirdiğiniz iOS 16 IPSW dosyasını seçin ve geri yükleme işlemini başlatın. İşlem tamamlandığında, cihazınız iOS 16'ya geri dönmüş olacaktır.
Akıllı telefonların sorunsuz bir şekilde kullanılması için sistem güncellemelerinin düzenli olarak kontrol edilmesi gerekiyor. Sistem güncellemeleri, telefon içerisinde yer alan sorunların giderilmesi ve eksik dosyaların tamamlanması açısından önemli bir yer tutuyor.
Yazılım güncellemeleri sırasında teknolojik cihazların ani güç kaybı yaşaması kullanıcıların veri kaybetmesine sebep oluyor. Ani güç kayıpları, güncelleme sürecinin yarıda kesilmesini ve sistem üzerinde biçimlendirme durumunun gerçekleşmesi gibi durumlar verilerin zarar görmesine yol açıyor.
Bu nedenle, yazılımınızı güncellerseniz, telefonunuz için ek özellikler yüklenir. Bir yazılım güncelleme işlemi sırasında tüm uygulamalar ve veriler korunur. Telefonunuzu güncellerken herhangi bir veri veya dosya kaybetmezsiniz yine de telefonunuzu güncellemeden önce verilerinizi yedeklemenizi öneririz.
Beta sıkıntı yaşatmıyor. Ama yine de kararlı sürüm daha iyi. Geri dönüşte güncellemelere devam eder.
Bu güncelleme, aile fotoğraflarınızı güncel tutmayı kolaylaştıran iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi'ni sunar. Bu sürüm, Canlı Etkinlikler'de üçüncü parti uygulama desteğini de ekler ve iPhone'unuz için başka özellikler ve hata düzeltmeleri içerir.
Bu sürüm ile birlikte Kilit Ekranı, Mesajlar, Odak, Fotoğraflar, Safari, Dikte, Cüzdan, Sağlık ve Fitness, Aile İçi Paylaşım, Gizlilik, Güvenlik ve Car Play gibi bir çok özellik ve uygulamada yenilikler sunuluyor. iOS 16 özellikleri Apple, iPhone 14 tanıtım etkinliğinde özellikle yeni Kilit Ekranı üzerinde durdu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri