iPhone'unuza kötü amaçlı yazılım girmesini nasıl önlersiniz Gördüğünüz gibi Apple marka akıllı telefonunuza kötü amaçlı bir internet sitesinden virüs girebilir ve çok ciddi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden, cihazınızı tehdit eden bir şey olmadığını düşünseniz bile dikkatli davranmanızı tavsiye ederiz.
Evet, bulaşabilir. Herkesin internete bağlı olduğu günümüz dünyasında virüsler ve diğer kötü amaçlı yazılımlara ek olarak bilgisayar korsanları, internetteki meraklı kişiler ve diğer güvenlik ve gizlilik riskleri gibi tehditlere karşı korunmak için iPhone'lar ve iPad'lerde de antivirüs kullanmak gerekiyor.
"iPhone'lara virüs bulaşır mı?" sorusunun cevabı "genellikle hayır" olsa da iPhone'lara nadiren de olsa virüs bulaştığı bilinir (jailbreak'li iPhone'lara virüs bulaşma ihtimali daha yüksektir).
Bir siteye sadece bakarak virüs bulaşması imkansızdır -eğer mevcut kullandığınız tarayıcınızın internet sitelerini gösterebilmek için kimi programları otomatik olarak yüklemesine izin vermediyseniz-. Ancak illegal sitelerde gezinirken bilgisayarınıza virüs bulaşma ihtimali normal sitelerde olduğundan daha fazladır.
Bir virüsten kurtulmanın en kolay yollarından biri, cihazınızı yeniden başlatmaktır. ”Kapatmak İçin Kaydırın” düğmesi görünene kadar güç düğmesini basılı tutarak iPhone'u yeniden başlatın.
İlgili 25 soru bulundu
Bu sorunun cevabı sadece iPhone değil, neredeyse tüm teknolojik aletler için evet olacaktır. Yetenekli bir bilgisayar korsanının eğer yeterli imkanı ve zamanı varsa erişemeyeceği bir elektronik cihaz neredeyse yoktur. Ancak endişe etmenize gerek yok. Çünkü bu durum telefonunuzun risk altında olduğu anlamına gelmiyor.
Pil sorunları, aşırı ısınma ve hatalı güncellemeler dahil olmak üzere telefonunuzun otomatik olarak kapanmasının birçok nedeni vardır. Telefonunuz aynı şekilde tekrar tekrar kilitleniyorsa, virüs kapmış olması mümkündür. Android'de Güvenli Mod, tüm üçüncü taraf uygulamaların çalışmasını durdurur.
Linke Tıklayınca Virüs Bulaşır mı? Evet, düşük bir ihtimal de olsa güncel olmayan Android telefonlara virüs bulaşabiliyor. Web sitelerinde yer alması muhtemel kötü amaçlı JavaScript kodları sayesinde güvenlik güncellemesi almayan cihazda mevcut bir güvenlik açığından yararlanılabilir.
Sistem kapalıyken bir şey olmaz. Ayrıca endişelenmeyin.
İyi bir antivirüs programı, cep telefonunuzu düzenli olarak tarayarak, olası virüsleri önleyebilir. Zararlı Uygulamaları Kaldırın Cep telefonunuzdaki virüsün kaynağı, zararlı bir uygulama olabilir. Bu nedenle, telefonunuzdaki tüm uygulamaları kontrol ederek, zararlı uygulamaları kaldırmalısınız.
Hayır tabii ki de.
Apple Kimliğinizin ele geçirildiğini gösteren işaretler
Apple sizi hatırlamadığınız hesap hareketleri hakkında bildirim göndererek ya da e-posta ile bilgilendirdiyse (örneğin, Apple Kimliğiniz bilmediğiniz bir aygıta giriş yapmak için kullanıldıysa veya parolanız başka biri tarafından değiştirildiyse).
Hürriyet'te yer alan habere göre, Trojan (virüs) sesli mesaj, sohbet, ödeme, fotoğraf veya video yoluyla ulaşabiliyor. Bu mesajlar tanımadığınız kişilerin haricinde virüsün bulaşmış olduğu arkadaşlarınızdan da gelebilir. Eğer WhatsApp üzerinden gönderilen .
iPhone takvim virüsü nereden gelir? İstenmeyen e-posta gönderenler, takvim hesabınızla ilişkili e-posta adresini biliyorsa, size bulaşıcı köprüler içeren aldatıcı takvim davetleri gönderebilir.
Windows'da Windows Güvenliği öğesini aratıp açın ve ardından Virüs ve tehdit koruması öğesini seçin. Hızlı tarama, Tarama seçenekleri veya Gelişmiş taramayı çalıştır seçeneğine tıklayın ve ardından çalıştırmak istediğiniz tarama türünü seçin. Hızlı tarama öğesini seçerseniz tarama işlemi başlar.
Neyse ki, iPhone için de birçok ücretsiz virüs programı mevcut. Bu yazıda, ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz en iyi üç iPhone virüs programını ele alacağız: Avast Security & Privacy, TotalAV ve McAfee.
VPN kullansanız bile aşağıdaki risklere maruz kalabilirsiniz: Truva atı virüsü Botlar. Zararlı yazılımlar.
Yalnızca bir spam e-postadaki ekleri açarsanız veya bağlantılara tıklarsanız bilgisayarınıza e-posta yoluyla virüs bulaşabilir. Sadece spam e-posta almak bilgisayarınıza virüs bulaştırmaz.
Ağır bilgisayar virüs salgınlarının olduğu zamanlarda, İnternet yavaşlar. Birçok virüs, bilgisayarların virüsün yüzlerce veya binlerce kopyasını göndermesine neden olarak yayılır. Bu da yalnızca sorunun boyutundan dolayı İnternet'in yavaşlamasına yol açabilir.
Google'da arama yaparken bulaşmaz ama Google'ın bulduğu sonuçlara girdiğinde o siteden bulaşabilir.
Bilgisayar virüsü, bir bilgisayardan diğerine yayılan ve bilgisayarın çalışmasını kesintiye uğratan küçük yazılım programıdır. Bir bilgisayar virüsü bilgisayardaki verileri bozabilir veya silebilir, e-posta programını kullanarak diğer bilgisayarlara yayılabilir ve hatta sabit diskteki tüm öğeleri silebilir.
AV-TEST tarafından yapılan testler nihayetinde en başarılı antivirüs yazılımları Avast, Avira, Bitdefender, G DATA, Kaspersky ve Trend Micro olarak belirlendi. Dünya genelinde oldukça popüler olan bu yazılımlar; koruma, performans, kullanılabilir testlerinden tam puan almayı başardılar.
'XHelper'ı tespit etmesi zor yapan şey kendisini bir Android servisi gibi göstermesi ve kurması. Dolayısıyla virüslü uygulamayı kaldırmak virüsü kaldırmıyor. Yazılım açılır pencereler ve spam bildirimler göstermeyi sürdürüyor. Cihazlar fabrika ayarlarına sıfırlansa bile virüs her seferinde kendini yeniden yüklüyor.
Sonuç: Android için Antivirüse İhtiyacınız Yok
Pek çok antivirüs şirketi uygulama mağazasını sık sık tarar ve çeşitli zararlı yazılımları bularak Android'in virüs dolu bir işletim sistemi olduğu imajını tazeler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri