Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediğini nasıl öğrenebilirim? Cihazın kayıtlı olup olmadığı; e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak öğrenilebilmektedir.
Bu durum cihazınızın normal bir şekilde kaydedildiği anlamına geliyor. Eğer 'Durum' sekmesinde IMEI Numarası Kayıtlı yazıyorsa ancak 'Kaynak' sekmesinde Yolcu Beraberi Kaydedilen Cihaz yazısını görüyorsanız bu, cihazın pasaport kayıtlı olduğu anlamına geliyor.
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.
Cihazınız için kayıt hakkınız olup olmadığını https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama linkinden sorgulayabilirsiniz. Kişinin bir telefon kaydı yaptırdığı yıl ve takibindeki 2 yıl boyunca yeni bir kayıt hakkı bulunmuyor.
Telefonunun özelliklerini kontrol etmek için, Google Play'de Antutu Benchmark'ı ara ve indir. Uygulamanın simgesi, arka planında ateş bulunan bir Android resmidir. Bu program, cihazının hızını test etmeni sağlar ve sonrasında da telefonunun tüm özelliklerini ve cihazın ismini belirler.
İlgili 18 soru bulundu
Öncelikle telefonunuzun ayarlarına girin. Ardından "Genel" seçeneğini seçin ve "Hakkında" kısmına dokunun. Gelen menüde, model numarası yer almaktadır. Model numarasının solundaki '/' işaretinden önceki kısmı "Ülke kodu" olarak adlandırılmaktadır.
Cihazın kayıtlı olup olmadığı hakkında bilgi; E-devlet kapısı üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama alanından sorgulama yapılarak veya Kurumumuzun BTK Tüketici İletişim Merkezi'nden (120) öğrenilebilmektedir.
Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediğini nasıl öğrenebilirim? Cihazın kayıtlı olup olmadığı; e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak öğrenilebilmektedir.
Telefonu yerel bir operatöre kaydetmek veya kullanmak istediğinizde, genellikle pasaportunuzun bir kopyasını sunmanız gerekmektedir. 1 PASAPORTA 2 TELEFON KAYDEDİLİR Mİ? 1 pasaporta 2 telefon kaydetmek mümkündür ancak bunun için iki kayıt arasında 3 yıl geçmesi gerekmektedir.
Bu ekran üzerinde sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için gerekli olan cihaz IMEI numarası bilgisini ise cihaz üzerinde '*#060#' koduyla öğrenebilmek mümkündür.
Apple'ın resmi web sitesi olan https://checkcoverage.apple.com/tr/tr/ girerek “Servis ve Destek Kapsamınızı Kontrol Edin” ekranını açın. Ardından “Seri numaranızı girin” kısmına iPhone'nizin seri numarasını girin. “Lütfen kodu girin” kısmına ise ekrandaki güvenlik kodunu girin.
Yurtdışından getirilen telefonların pasaport ibraz edilmeden açtırılması mümkün değildir. Ancak, yurtdışından açılmış olan telefonların Türkiye'de kullanıma hazır hale getirilmesi mümkündür. Bunun için, yurtdışında açılan telefonun kullanıma hazır hale getirildiğine dair belgenin ibraz edilmesi gerekmektedir.
– iPhone seri no sorgulama. iPhone seri no sorgulama işlemi için tek yapmanız gereken cihazın Ayarlar menüsünü açmak ve Genel > Hakkında yolunu takip etmek. Bu bölümdeki “Seri Numarası” kısmında ihtiyacınız olan bilgiye göreceksiniz.
Başkasının pasaportuna telefon kaydettirme yasal değil.
Bu işlem sonucunda, telefonunuz Türkiye'de kullanılabilir hale gelir. Ancak, bu işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken bir nokta vardır: Bir pasaporta sadece bir telefon kaydedilebilir.
Gelen iPhone veya başka model cihazınızı pasaport kaydı yapmadan kullanmanız mümkün değildir. O nedenle pasaport kaydını mutlaka yaptırmalısınız. iPhone cihazların İMEİ noları değiştirilemez yapıda olduğundan hiç bir şekilde pasaport kaydı yaptırmadan herhangi bir alternatif yöntemle kullanmanız mümkün değildir.
IMEI kaydı yapabilmeniz için son 3 takvim yılı içerisinde üzerinize telefon kaydı yapmamış olmanız ve son 1 yıl içerisinde yurtdışına çıkış ve giriş yapmış olmanız gerekiyor. Ülkeye dönüşünüzün üzerinden 1 yılı geçmiş ise tekrar yurt dışına gidip gelince yeniden kayıt hakkı kazanıyorsunuz.
Yurt dışından telefon getirip kullanmak artık hiç cazip değil…İşte yeni 2023 IMEI Kayıt Ücreti hakkında detaylar! Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz.
IMEI kayıt işlemleri tamamlanmayan ürünlerin her yıl için kullanım hakkı 120 gündür. Yıl içerisinde 120 gün kullanıma açık olan telefonlar, bu sürenin ardından ancak IMEI kaydı ile tekrar kullanılabilir.
Android IMEI sorgulama nasıl yapılır? Android telefonlarda IMEI sorgulama yapmak için Ayarlar> Sistem>Telefon bilgisi kısmından IMEI bilgisini görebilirsiniz.
Telefonunuzun orijinal ambalajı üzerinde yer almaktadır. Telefonunuzun arama ekranında *#06#' yi tuşladığınızda telefonunuzun IMEI numarası ekranınızda otomatik olarak görüntülenecektir. Telefonunuzun ayarlar sekmesi içerisinde cihaz bilgileri, telefon hakkında vb. sekmelerinin altında görüntülenebilir.
T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemi gerçekleştirilir.
Teknoloji Haberleri. Geçtiğimiz ay TBMM'ye sunulan Sinyal Kanunu bugün yasalaştı. IMEI atma-klonlama işlemlerinin ömrü artık tükeniyor. Geçtiğimiz ay TBMM'ye getirilen ve hemen akabinde kabul edilen teklifte bugüne kadar 7 yıl çevrim dışı kalmasına izin verilen cihazların süresinin 1 yıla düşürülmesine karar verildi.
Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.
IMEI kayıt harcı 6091 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi. BTK tarafından yurt dışından getirilen telefonlar yaklaşık 4 ay boyunca kayıt yaptırmadan kullanılıyor. 120 günlük süre dolduktan sonra ise telefonlar yurt içi kullanımına kapanıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri