iPhone'unuzun kilidini açma hakkında Operatör Kilidi'nin yanında "SIM sınırlaması yok" iletisi görünüyorsa iPhone'unuz kilitli değil demektir. Operatör değiştirmek istemiyorsanız ve aygıtınız parolasını unuttuğunuz için kilitli kaldıysa bu makaledeki adımları izlemenize gerek yoktur.
Ayarlar > Hücresel bölümüne gidin ve hücresel hattınızın açık olup olmadığını kontrol edin. Hücresel hattınız kapalıysa tekrar açın. Ardından, servis olup olmadığını kontrol edin. Ayarlar > Hücresel bölümünde hücresel hattınızı görmüyorsanız bir eSIM ayarlamalı veya fiziksel bir SIM kart takmalısınız.
1. iPhone'um Neden SIM Kart Yok Diyor? Daha önce de belirtildiği gibi, SIM kartınız yanlış takıldığında, iPhone'unuzda SIM kart takılı değil hatasını göreceksiniz.
iPhone'unuza SİM Kartınızı Takınca “SİM GEÇERLİ DEĞİL” Yazıyorsa; GEVEY ALMANIZ GEREKİYOR. GEVEY Nedir dendiğinde; iPhone'ununuz yurt dışından geldiyse ve sim kartınızla birlikte kullanmak istediğinizde yukarıdaki gibi “SİM GEÇERLİ DEĞİL” hatası alıyorsanız; iPHONE'UNUZ SİM KİLİTLİDİR.
Söz konusu operatör aracılığıyla birden fazla eSIM ve plan ekleyebilirsiniz. iPhone'unuzun kilidinin açık olup olmadığını kontrol etmek için Ayarlar > Genel > Hakkında bölümüne gidin. iPhone'unuz kilitli değilse Operatör Kilidi'nin yanında "SIM sınırlaması yok" şeklinde bir ileti gösterilir.
İlgili 40 soru bulundu
Çift SIM veya eSIM desteğine sahip cihazlarda, iki adet IMEI numarası yer alıyor. Bu sayede IMEI başına 4 aylık bir süre ile, yani toplamda 8 aylık bir süre ile bu cihazları kayıt yaptırmadan kullanmak mümkün.
Operatörlerin resmî açıklamalarına göre, 2023 eSIM ücretleri şu şekilde: Vodafone eSIM ücreti: 67 TL. Turkcell eSIM ücreti: 67.10 TL. Türk Telekom eSIM ücreti: -
SIM kartınızın başka kişiler tarafından telefon aramaları veya hücresel veri için kullanılmasını önlemek amacıyla bir SIM PIN kullanabilirsiniz. Böylece, aygıtınızı her yeniden başlattığınızda veya SIM kartınızı her çıkardığınızda SIM kartınız otomatik olarak kilitlenir ve durum çubuğunda "Kilitli SIM" ifadesi görünür.
“SIM ALDATICI” TÜRKİYE'DE DE SATIŞA SUNULDU
Yurt dışında 50 dolara satılan “Gevey Turbosim” adlı SIM aldatıcıların “yasa dışı” olarak Türkiye'de de satışa sunulduğu belirlendi.
iPhone cihazınızda sim kilidi ayarlarınız için Ayarlar> Telefon> SIM PIN yolunu izleyerek ayarlara ulaşabilirsiniz. SIM kilidinizi açabilir ya da kapatabilirsiniz.
3. Çözüm: SIM Kartınızı Etkinleştirin
Neyse ki, birkaç dokunuşla Android telefonunuzda SIM kartları etkinleştirebilir ve devre dışı bırakabilirsiniz. 1.Musluk Wi-Fi ve ağ içinde Ayarlar app. 2.Sonraki sayfada seçin SIM ve ağ. 3.Algılanmayana dokunun SIM kartın yanındaki düğmeye bastığınızdan emin olun.
Sim kartınızın temassızlık ya da zarar görmüş olması, telefonunuzun yazılımında bir hata olması veya sim kart yuvasının kirlenmiş olması bu sorunun nedenleri arasında yer alabilir. İlk olarak, telefonunuzu kapatın ve sim kartınızı çıkarıp yeniden takın. Bazen basit bir yeniden başlatma işlemi bu sorunu çözebilir.
Bir hat kullanıma kapatıldıktan bir süre sonra işlevini yitirir ve dolayısıyla SIM kart yok hatası ortaya çıkar. Eğer eski bir hattı deniyorsanız operatörünüzle görüşüp hattın hala kullanılabilir olup olmadığını sorun.
iPhone'unuz aynı anda yalnızca bir hücresel veri ağını kullanabilir. Hatlardan birini kullanarak arama yaptığınızda diğer hattınızda Servis Yok iletisi görüntülenir. Operatörünüz diğer telefon numaranızda Wi-Fi ile Arama özelliğini destekliyorsa ve Wi-Fi ile Arama açıksa bu numaraya gelen aramaları yanıtlayabilirsiniz.
SIM takma yerini açmak için sim kart takma yerinin yanındaki deliğe SIM iğnesini yerleştiriniz. Daha sonra sim iğnesini hafifçe bastırınız fakat zorlamayınız. Sim takma yerini yavaşca çekiniz eğer çıkarma konusunda zorlanıyor ise herhangi bir işlem uygulamadan cihazınızı servisimize gönderiniz.
Yurt dışından telefon aldığınız zaman sadece Türkiye'ye gelince bir kayıt parası ödemeniz gerekmektedir. Eğer ödemez iseniz telefonunuz 120 gün içerisinde mobil hat kullanıma kapanacaktır. Bunun dışında da yurt dışında alınan telefonlar 1 senelik global garantiye tabidir.
Öncelikle artık 12 aydan uzun süre sinyal almayan telefonlarınız, iletişime tamamen kapatılacak. 1 yıl içinde SIM kartı takılıp herhangi bir işlem yapılmayan cep telefonlarının IMEI numarası Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından bloke edilecek.
Çift SIM'li telefonlarda her SIM yuvasının ayrı IMEI numarası olduğu için 365 günün 240 günü kullanmak mümkün oluyor. Sonuç olarak eğer bir yılın 4 ayı telefonsuz yaşayabileceğinizi düşünüyorsanız veya zaten 4 aylığına yurt dışına çıkıyorsanız IMEI kaydı yaptırmadan çift SIMli telefonunuzu rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Ayarlar > Hücresel bölümüne gidip ardından Hücresel'i Ayarla veya eSIM Ekle seçeneğine dokunun.
Telefonun unlock olması gerekiyor. Yani bir operatör simi üzerinde çalışmaması gerekiyor. Alırken unlock istiyorum diye belirtirseniz ve öyle alırsanız sadece Türkiye'de vergisini ödeyerek (bu fiyatı da dahil edin aradaki farka) kullanabilirsiniz.
iCloud Kilitli Bir iPhone'un Kilidini Açmak Mümkün mü? Kesinlikle! iOS kullanıcıları, iCloud kilitli bir iPhone'un kilidini evlerinden kolayca açabilir. Apple Kimliğinizi hatırlıyorsanız, etkinleştirme kilidini kaldırmak için Apple Kimliğinizi ve parolanızı kullanabilirsiniz.
eSIM'ler su ve toza karşı ekstra dayanıklı. Tak-çıkar olmadığı için zarar görmüyor, “Telefonunuz SIM kartı görmüyor” sorunu tarihe karışıyor. SIM kart yuvası için harcanan yeri de telefon üreticileri mutlaka daha ulvi amaç için değerlendirecektir. Elbette dezavantajları da var. eSIM'ler eski telefonlarla uyumlu değil.
eSIM, fiziksel bir nano SIM kullanmak zorunda kalmadan Türkiye'deki operatörünüzün sağladığı hücresel veri planını etkinleştirmenize olanak sağlayan dijital bir SIM'dir.
Operatörünüzün izin verdiği abonelik sayısı kadar e-SIM aboneliği gerçekleştirebilirsiniz. Ancak kaç aboneliğiniz olursa olsun, bir cihaz üzerinde yalnızca tek bir e-SIM'i aktif olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca aynı cihaz üzerinde hem fiziksel SIM kartınızı hem de e-SIM profilinizi kullanabilmeniz mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri