Pınar Latte Art Barista Süt, içerdiği doğru yağ ve protein oranı ile üst düzey lezzet ve kusursuz kremsi köpük oluşturmak için mükemmel seviyede dengelenmiştir. Bu sayede buhar ile ısıtıldığında ya da bir french press yardımı ile köpürtüldüğünde krema kıvamında benzersiz bir köpük elde edilir.
Evde bir french pressiniz varsa, süt köpürtme işlemini basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için, presse 1/3 oranında süt koyun. Pistonu hızlıca yukarı aşağı hareket ettirerek sütün köpürmesini sağlayabilirsiniz. Daha kaliteli süt köpüğü için, yüksek yağlı barista sütü veya tam yağlı süt kullanın.
Kavanoz ile Çalkalama Yöntemiyle Süt Köpüğü Nasıl Yapılır? French Press'iniz yoksa da üzülmeyin French Press kadar etkili olmasa da bir kavanoza 1/3 oranında süt koyup çalkalarsanız yine hatırı sayılır bir köpürtme elde edersiniz. Çalkalama ne kadar hızlı olursa köpükler o kadar incelir.
Tam otomatik kahve makinelerinin köpük yapmak için elverişlidir. Sorunun cevabı tam otomatik kahve makinesi en iyi köpüğü üretmesidir. Bu nedenle, tam otomatik kahve makinenizin mükemmel süt köpürtmesi için daima UHT sütü kullanın ve ürünün yağdan arındırılmış olmasını sağlayın.
İlgili 18 soru bulundu
Süt tercihi: Çoğunuzun da bildiği gibi yağlı, yağsız, soya ve laktozsuz gibi ek seçenekler sunulur. Ancak herhangi bir özel seçim yapmazsanız standart olarak yarım yağlı süt kullanılır. Bunun sebebi ısıtılan sütün belirli kıvama ulaşması için en ideal yağ budur.
Makineniz su, süt ya da sütlü kahve gibi içecekleri kaynatmaya uygun değildir. Yalnızca Türk kahvesi pişirmek için tasarlanmıştır.
Sütün doğru hazırlanması: Latte art yapımı için hazırlanan sütün capuccinodaki gibi köpük kaplı olması art yapımını engelliyor. Dolayısıyla mikro taneciklerden oluşan, baloncuk içermeyen ve çok katı olmayan bir süt elde etmeliyiz.
İdeal köpük sıcaklığı 65 derece olmalıdır. Siz keyfinize göre 55-65 derece arasında ısıtabilirsiniz. Bir süt termometreniz yoksa pitcher'ın sıcaklığını parmağınızla kontrol edin. Eliniz yanmaya başladığında ideal sıcaklığa ulaşılmış demektir.
süt taze olduğunda gliserol daha büyük bir yağ kitlesinin omurgası olarak kalır. ancak çeşitli etmenler onun omurgalık görevinden alıkoyup, serbest dolaşmasına izin verebilir. serbest gliserol kabarcıkların patlamasına neden olarak, köpürme sürecini çok etkili bir şekilde keser.
Latte Nasıl Yapılır? Latte hem sıcak, hem de soğuk bir şekilde sunulabilir. Latte yapımında 1 tatlı kaşığı kahve (öğütülmüş), yarım fincan kaynar su, yarım fincan süt ve isteğe göre şeker kullanılır. Sıcak içimli latte; Su kaynatılır ve içerisine kahve eklenerek karıştırılır.
Latte, espresso bazlı bir kahve olup espressonun az miktarda kullanılması ve yoğun olarak süt kreması elde edilmesinden yapılmaktadır. Temelde latte yapım aşaması; öncelikli olarak yüksek basınca sahip kahve makinesinden espresso kahve yapılır.
Barista sütü diğer sütlere oranla daha homojen bir yapıdadır. %4 gibi yüksek yağ oranı sayesinde daha yoğun bir kıvamdadır ve bu sayede kahve sanatı için ideal süttür. Süt bazlı yapılan kahve çeşitlerinde sütün tadını korumak ve uzun ömürlü köpük oluşturmak için özel üretilmiştir.
Pastörizasyon işlemi, çiğ süte 72 derecede yaklaşık 15 saniye kadar ısı verilmesidir. Yani bakkaldan veya marketten aldığınız pastörize sütler, zaten daha önceden kaynatılmıştır. Bu nedenle herhangi bir kaynatma işlemi yapmadan güvenli bir şekilde tüketebilirsiniz.
Temel, uzmanlık ve profesyonellik şeklinde adlandırılan kurlardan kendinize en uygun olanını seçerek eğitime katılabilirsiniz. Temel barista eğitimi 1 gün süre ile katılımcılara sunuluyo. Uzmanlık ve profesyonellik eğitimlerinin süresi ise 3 gün olarak belirlenmiş.
Espressonun doğru hazırlanması: Süt kremasının yüzeyde tutunabilmesi için espressonun yoğun olması gerekiyor. Yapım aşamasında kahve tanecikleri doğru sıkıştırılamamışsa espresso daha akışkan ve seyrek olacaktır. Bunun sonucunda eklenen süt doğrudan kahveye karışır ve art yapalimemiz mümkün olmaz.
latte hafif bi içeçek olup içerisinde az süt süt kreması ve köpük bulunur cappuccino ise süt kreması daha yoğun olup üzerine sütün köpüğü konulup servis edilir resimde gördüğünüz sütün kendisi yada köpüğü diğil sütten yapılan süt kremasıdır.
Yoğurdun ideal mayalanma sıcaklığı 45 derece civarındadır. Eğer termometreniz yoksa serçe parmağınızı süre batırınca yaklaşık 7 saniye yanmadan sütün içinde tutabiliyor olmanız gerekir. Sütün daha sıcak olması halinde yoğurt ekşirken, daha soğuk olduğunda ise yoğurt tutmayabilir.
Yağdan ve proteinden dolayı krema ipeksi bir dokuya sahip oluyor. Karton bardaklarda latte art yapmak oldukça zor. Porselen fincanlarda latte art yapmak 2 kat, 3 kat daha kolaydır.
Sütünüz ısınınca sütü temiz bir french pressin içine aktarın ve pistonunu aşağı yukarı hızlıca hareket ettirerek sütün köpürmesini sağlayın. Bu işlemi süt köpükleri koyu bir kıvam alana dek devam ettirin. Eğer süt köpürtücü çubuklardan kullanacaksanız yine süt köpüğü bolca olana dek köpürtün.
Her süt kaynatışınızda bir kabın içine kaymakları toparlayın ve buzdolabında dondurun. Oda sıcaklığında buzlarını çözdürüp, çırpıcı yardımıyla hafifçe çırpın. Çok çırparsanız tereyağı elde edersiniz, az çırparsanız süt kreması.
bardak ya da şişeye konan süt(ağzı kapatılmamalı), içinde su kaynatılan ketıla konup biraz uzunca bir sürede de olsa ısıtılır, hiç bişey olmaz.
Bilgi. Makineniz su, süt ya da sütlü kahve gibi içecekleri kaynatmaya uygun değildir.
Bir kerelik yaparsanız sorun olmaz. Ama sürekli yapılmaz dibi tutuyor çünkü sütün yapışıp kalır metal kısma.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri