Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediğini nasıl öğrenebilirim? Cihazın kayıtlı olup olmadığı; e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak öğrenilebilmektedir.
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.
Telefonunun özelliklerini kontrol etmek için, Google Play'de Antutu Benchmark'ı ara ve indir. Uygulamanın simgesi, arka planında ateş bulunan bir Android resmidir. Bu program, cihazının hızını test etmeni sağlar ve sonrasında da telefonunun tüm özelliklerini ve cihazın ismini belirler.
Apple'ın resmi web sitesi olan https://checkcoverage.apple.com/tr/tr/ girerek “Servis ve Destek Kapsamınızı Kontrol Edin” ekranını açın. Ardından “Seri numaranızı girin” kısmına iPhone'nizin seri numarasını girin. “Lütfen kodu girin” kısmına ise ekrandaki güvenlik kodunu girin.
Telefonunuzun orijinal ambalajı üzerinde yer almaktadır. Telefonunuzun arama ekranında *#06#' yi tuşladığınızda telefonunuzun IMEI numarası ekranınızda otomatik olarak görüntülenecektir. Telefonunuzun ayarlar sekmesi içerisinde cihaz bilgileri, telefon hakkında vb. sekmelerinin altında görüntülenebilir.
İlgili 40 soru bulundu
Orijinal bir iPhone'unuz varsa seri numarası ve IMEI numarası aygıtın arkasında yazılıdır. * iPhone 14 modelinde IMEI/MEID baskısı bulunmaz.
Gümrük Prosedürleri. Yurtdışından getirilen telefonlar, Türkiye'ye girdiği anda gümrükte kayıt altına alınır. Bu işlem, telefonun pasaportu ibraz edilerek gerçekleştirilir. Pasaport ibraz edildiğinde, telefonun IMEI numarası kayıt altına alınır ve telefon kullanıma açılır.
Apple'ın her ürünün de seri numaraları farklı yerlerde yazmaktadır. Eğer zaten cihazın hiçbir yerinde seri numarası yazmıyorsa o ürün kesinlikle Replikadır. Seri numarasını Apple'ın sitesinden kontrol ettirdikten sonra içiniz rahat edebilir ve gönül rahatlığı ile cihazınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.
Bu konuda bilgi veren Apple Türkiye temsilcisi, “Haber doğru. Uluslararası garanti artık Türkiye'de geçerli değil.
Farkı hatırlayın: çift SIM cihaz , yani her iki SIM kartın aynı anda ağa bağlanabileceği anlamına gelir, cihazınızda iki IMEI numarası vardır, ağa aynı anda yalnızca bir SIM kartın bağlanabileceği anlamına gelen iki SIM cihazı , cihazınızda yalnızca bir IMEI numarası olduğu anlamına gelir.
IMEI kayıt sorgulama işlemleri E-devlet sistemi üzerinden yapılıyor. E-devlet sistemine TC kimlik ve kullanıcı bilgileri gerekmeden https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama adresi üzerinden 15 haneli IMEI numaranızı sorgulatabilirsiniz. Böylece cihazınızın kayıp veya çalıntı olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.
İthalat yoluyla kaydedilen IMEI, ülkeye tamamen yasal yollarla girmiş ve ithalatçı şirket tarafından BTK bünyesine kaydedilmiş ürünlerde yer alır. Şirket, bu ithal ürünlerin IMEI numaralarını bizzat teslim eder.
O yurt dışından getirilmiş ve kayıt ettirilmiş kullanıma hazır telefon demek ama bu kayıt konusunda kayıtlı olduğuna dair belge sormalısın geçici ve turist pasaportuna kayıt çok var..
Yeni IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar Oldu? 2023 senesinde telefon IMEI kayıt ücreti, 2 bin 732 TL'den önemli bir artışla 6 bin 91 TL'ye yükseltilmiştir. Ancak Resmî Gazete'de 7 Temmuz 2023 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile IMEI ücret dikkate değer şekilde arttırılmıştır.
Eğer 'Durum' sekmesinde Kayıt Dışı Olduğu Tespit Edilen IMEI yazıyorsa, bu cihazın ne ithalat ne de pasaport yolu ile kaydedilmediğini gösterir. Bu durumda cihaz ya kapanmıştır ya da yakın bir zamanda kullanıma kapatılacaktır anlamı taşır. Bu cihazları satın almamanız gerekiyor.
Bilindiği üzere yurt dışından alınmış mobil cihazların Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI numaralarının BTK tarafından kayıt altına alınması işlemine IMEI kaydı denilmektedir. -Pasaport kaydı yaptırmak: Yurt dışından getirilen bir telefonu / iPhone'u kullanmak için en doğru yöntem pasaport kaydı yaptırmak.
Ancak BTK tarafından yurtdışından gelen telefonların kullanım hakkı her yılbaşında 120 gün (4 ay) olarak sıfırlanır. IMEI kaydı olmadığı için telefonu kapananlar yılbaşından itibaren Nisan ayına kadar telefonlarını kullanabilirler. Çift sim kart yuvası olan telefonlar için ise bu süre 120+120 gündür.
Garanti için fatura şart arkadaşlar... Kullanabilirsiniz.
Yalniz nereden alirsan al, cihazin daha once kullanilmadigina emin olmak icin "kutuyu acmadan once" cihazin seri nosunuhttps://checkcoverage.apple.com/tr/tr adresinden sorgula.
Apple'ın ana tedarikçilerinden Tayvan merkezli Foxconn, 2017'den beri Hindistan'ın güneyindeki Tamil Nadu eyaletinde faal ve burada iPhone'un daha eski versiyonlarını üretiyor.
İçi açılmış tamir görmüş iPhone nasıl anlaşılır için yapmanız gereken ilk şey telefon paketindeki Apple sertifikalı mühre bakmaktır. Bu sertifika, Apple'ın telefonu tümüyle çalışır durumda onayladığını ve Apple sertifikalı teknisyenler tarafından yenileme yapıldığını göstermektedir.
Yurt dışından telefon aldığınız zaman sadece Türkiye'ye gelince bir kayıt parası ödemeniz gerekmektedir. Eğer ödemez iseniz telefonunuz 120 gün içerisinde mobil hat kullanıma kapanacaktır. Bunun dışında da yurt dışında alınan telefonlar 1 senelik global garantiye tabidir.
2023 yılı yurt dışı telefon kayıt ücreti olan 6.091,30 TL'yi bankalara yada veya internet vergi dairesinden ödemelisiniz. Mobil bankacılıktan da ödeme yapabilirsiniz. Güncelleme: 07.07.2023 tarihi itibariyle 2023 yurt dışı telefon kayıt ücreti tam tamına 20.000 TL oldu.
IMEI ATMA ÜCRETİ 20-100 LİRA ARASINDA
Bu işlemin ücreti ise 20 ile 100 lira arasında değişiyor. IOS tabanlı cihazlara ise IMEI atma işlemi gerçekleştirilemiyor. Android tabanlı olan cihazların IMEI kodlarının değiştirilmesi ise box setler ya da manuel kod girilerek gerçekleştiriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri