Kredi Kartı Nasıl Yeniden Açtırılır? Kredi kartının yeniden açılması için şunlar yapılmalıdır: Sözlü beyan ya da dilekçe ile kredi kartı iptal işlemi gerçekleştirildiyse yine aynı şekilde bir talep ile kart kullanıma açılabilir.
Kullanıma kapatılan kartın borcunun tamamının ödenmesi halinde kart kullanıma tekrar açılır. Borcu ödenmeyen kart kullanıma açılamaz. Borcu yasal takibe düşmüş kartın da yeniden kullanılması mümkün değildir.
Bir kredi kartını kapattırdığınızda o kartta kayıtlı olan, geleceğe yönelik taksitler için ekstre kesilmeye devam eder. Kredi skorunuzun düşmemesi için borcunuz bitene kadar her ay düzenli ödeme yapmanız gerekir. Borç kapatma kredisi kullanarak kapattığınız kartın borcundan tamamen kurtulmanız da mümkün.
Kredi kartlarının kaybolması, çalınması veya düzenli ödeme yapılmaması gibi nedenlerle kullanıma kapatılması pek çok kişi için endişe verici bir durum olabilir. Ancak, müşteri hizmetleriyle iletişime geçmek, banka şubesine başvurmak ve borcun tamamını ödemek gibi adımlarla kartın yeniden açılması mümkündür.
Banka kartınızı kapatmak için bildiride bulunduğunuz günden sonra 7 gün içerisinde kartı kullanıma kapanmak zorundadır.Bu süreçten sonra taksitlerinizi aynı düzenle ödemeye devam edebilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Kullanılmayan kredi kartlarını bankalar otomatik olarak iptal etme yetkisine sahip değildir.
Kredi kartı en fazla 7 iş günü içerisinde kapatılır fakat kapatılmaması söz konusu ise BDDK'ya şikayet etmek en doğal hakkınızdır. Kapatılan kredi kartının borcunu ödemek için ise şubeye giderek elden vermeniz kolay yöntemler arasındadır.
Bir takvim yılı içerisinde, borcunuzun asgari ödeme tutarını üç kez ödemezseniz kartınız nakit kullanımına kapatılır. Üst üste üç kez borcunuzu ödemezseniz de kartınız tamamen kapatılır. Kapatılan kartınızın borcunu ödeyerek tekrar kullanıma açılmasını sağlayabilirsiniz.
Borç ödemesi nedeniyle alışverişe kapatılan kredi kartları için 3 ay içinde borcun ödenmemesi veya asgari ödeme tutarının yatırılması gerekmektedir. Bu gibi durumlarda sadece kredi kartı borcunuzun vadesini yatırırsanız kartınız kullanılmayacaktır.
Kredi kartınız borcunuzu ödemediğiniz için kapatılmışsa, kullanıma açtırmak ve yasal işlemlerle uğraşmamak için kartın borcunu ödemek gerekir. Eğer uzun bir süre boyunca kredi kartınızın borcunu ödemezseniz banka tarafınıza dava açacak ve borcunu haciz ya da yapılandırma yoluyla alacaktır.
Mevcut kredi ödemelerini zamanından önce yaparak krediyi erken kapatma yoluna giden pek çok kişi, kredi notunun olumlu ya da olumsuz değişip değişmeyeceğini merak eder. Kredi ve kredi kartı borçlarının erken kapatılmasının kredi skoruna doğrudan etkisi bulunmamaktadır.
Ödemenin iptalini gerçekleştirdiğiniz zaman, tüm tutar kullanıcının kartına tekrar aktarılacaktır. Ancak iptal işlemi, ödeme ile aynı gün içerisinde yapılmalıdır.
Günümüzde kart bakiyesi ile ödeme işlemleri gibi sayısız husus, online bankacılık uygulamaları sayesinde kolaylıkla takip edilebilmektedir. Yani online bankacılık uygulamasına giriş yapan kişiler, kartının kullanıma açık olup olmadığını ve diğer detaylı bilgileri görüntüleyebilmektedir.
Kredi kartının kapatılması.
Kredi kartı borcunun ödenmediği ilk 90 gün sonunda, kredi kartınız alışverişe kapalı hale gelecektir yani kullanıma kapatılacaktır. Bu durum da yine banka tarafından, Kredi Kayıt Bürosu'na aktarılmaktadır. Böylelikle, kredi kartınız “gecikmeli alacaklılar listesi”ne dahil olmaktadır.
Takvim yılı içerisinde 3 kez asgari tutar ödemesi geciktirilen kredi kartı nakit kullanıma kapatılır. Üst üste üç kez asgari ödemesi yapılmayan kredi kartı kullanıma tamamen kapatılır. Kapatılan kredi kartının kullanıma açılması için dönem borcunun tamamının ödenmesi gerekir.
Bir takvim yılı içerisinde üst üste 3 defa, son ödeme tarihine kadar dönem borcunun asgari ödeme tutarından az ödeme yapılan kredi kartları ile dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar nakit çekim işlemleri ve mal ve hizmet alımı gerçekleştirilemez. Bu uygulama, 8 Ekim 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.
Bankalar, taksitlerin ödenmemesi durumunda 30. ve 60. günlerde sizinle iletişime geçer. Genellikle art arda iki taksit ödenmediğinde ihtarname gönderir. Ardından borcun ödenmesi için 30 günlük bir süre daha tanır. Kredi borcu yasal takip süreci, 90 günün ardından başlar.
Borçlu olan kişi banka ile görüşerek borcunu ödeyemediğini ileterek borcu için bir yapılandırma talep edebilir. Banka ile görüşülerek yapılandırma için anlaşılmazsa ve borçlu 90 günlük idari takip süresinde borcunu bankaya ödemezse borçlu hakkında yasal takip süreci başlar.
Kanuna göre sözleşmeler, sözleşme yükümlülükleri yerine getirildiği sürece tek taraflı iptal edilemez. Eğer sizin gecikmiş borcunuz yoksa, taksitli borçlarınızı zamanında ödüyorsanız; banka, kartınızı iptal edemez ya da 'taksitli borçlarınızı toptan ödeyin' diyemez. Kanunen buna hakları yok.''
1500 / 100 = 15. 15 x 20 = 300. Asgari ödeme tutarı = 300 TL.
Kapatılan kredi kartının tekrar kullanıma açılması mümkün değildir. Şube, telefon bankacılığı ya da internet bankacılığı üzerinden yapılan başvurunun onaylanmasının ardından banka, kullanıcıya yeni bir kredi kartı gönderir.
Kredi kartı borcu olan kişilerin kredi kartlarını kapatmak istemeleri oldukça yaygın bir durumdur. Ancak, kredi kartı borcu olan bir kişinin kartını kapatması mümkün değildir. Kredi kartı borcu olan bir kişi, borcunu ödemeden kartını kapatamaz.
Kişinin kredi kartı borcunun 10 yıl içinde zaman aşımına uğrayabilmesi için geçen bu 10 yıllık süre zarfında borcunuza yönelik banka tarafından hiç bir işlemin uygulanmamış olması gerekmektedir.
TAKSİTİ DEVAM EDEN KREDİ KARTI NASIL KAPATILIR? Kredi kartının taksiti olsa da kartı kullanıma kapatmak mümkündür. Bu işlem için banka şubesine gidip bildiri vermek ve yedi iş günü beklemek gerekiyor.
Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) yeni düzenlemesine göre, hareketsiz hesap ve kartlardan bir yıl boyunca ücret tahsil edilememesi durumunda, hesaplar iptal edilecek. Bu kart ve hesaplara ilişkin borçlar için müşterilere icra takibi ve bu ücretlerin tahsili için kredilendirme yapılamayacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri