İran'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Türkiye'den İran'a seyahat için vize almak gerekiyor mu tüm detayları ile derledik. İran, 90 günü aşmamak kaydı ile 180 gün içinde pasaport sahibi olan kişilerden vize talep etmez. Eğer seyahat 90 günden daha fazla ise kişilerin vize başvurusu yapmaları gerekir.
İran Vizesi: Türkiye Cumhuriyeti ve İran arasında yapılan anlaşma gereği Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus, Hususi ve Hizmet Pasaport Hamilleri İran ülkesine yapacakları seyahatler için 90 Gün Vizeden Muaftırlar. İran Vizesi almalarına gerek yoktur.
İran Pasaport İstiyor Mu? İran'a giriş ve çıkışlarda Türk vatandaşlarından pasaport istenmektedir. Pasaportsuz bir şekilde giriş çıkışlara izin verilmemektedir. Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamili kişiler vizesiz bir şekilde turistik amaçlı seyahatlerini gerçekleştirebilmektedirler.
İRAN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. İRLANDA: Umuma mahsus pasaport hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Resmi pasaport hamilleri vizeye tabidir.
İlgili 33 soru bulundu
İran'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
İran: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
İran'ın para birimi Riyal'dir.
Yaz aylarında ortalama sıcaklığın 25-30 derecede seyrettiği İran'da kış aylarında ise dağlık bölgelerde sıcaklıklar 0 derecenin altına düşebiliyor. İran'ı ziyaret etmek için en güzel zamanları ise ılık havaların yaşandığı ilkbahar ve sonbahar ayları.
İran Türkiye dış temsilciliği olarak görev yapan Ankara İran Büyükelçiliği, İstanbul İran Başkonsolosluğu, Erzurum İran Başkonsolosluğu ve Trabzon İran Başkonsolosluğu, Türk vatandaşlarının vize işlem başvurularını kabul etmekle yetkililerdir.
İran, T.C. vatandaşlarının 90 güne kadar olan turistik seyahatlerinde vize istemese de uçak bileti rezervasyonu ve konaklama bilgilerini görmek istemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorunda değildir. T.C vatandaşları İran'a yapacakları ve maksimum 90 gün kalış için her türlü vizeden muaftırlar. Vize konusunda hiç bir teyidi beklemeksizin T.C vatandaşlarıİran'a kabul edilmektedir.
İran'da asgari ücret yaklaşık 26.554.950 İran Riyali'dir. Katar'da asgari ücret 270 dolardır. Lüksemburg'da 18 yaş ve üstü vasıfsız işçiler için asgari ücret aylık 2.570,93 euro ve vasıflı işçiler için 3.085,12 euro'dur.
Dışişleri Bakanlığı Lübnan'a seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içinde 90 gün süreyle vizesiz giriş yapabilmektedir. Boykot Yasası gereği, pasaportlarında İsrail'e giriş-çıkış damgası bulunan kişilerin ülkeye girişlerine izin verilmemektedir.
Pasaport sahiplerinin vizesiz gidebildikleri ülke sayılarına göre sıralanan Henley Pasaport Endeksi'ne göre geçen yıl 111 olan Türkiye'nin vizesiz girebildiği ülke sayısı bu yıl 118'e ulaştı.
Kimlikle gidilen ülkeler arasında Türkiye'ye yakın coğrafyadaki devletler bulunuyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Azerbaycan bu ülkelerin başında geliyor. Bunun yanı sıra Gürcistan, Ukrayna, Moldova, Bosna-Hersek ve Sırbistan'a da Türkiye Cumhuriyeti Kimlik kartı ile giriş yapılıyor.
Dünyanın en değersiz para birimi olan İran riyali Türk lirasının yüz binde 18'i (0,00018) değerinde.
İran Riyali güncel satış fiyatı anlık olarak 0,0008 TL, İran Riyali alış fiyatı ise 0,0008 TL üzerinden işlem görmektedir. İran Riyali fiyat bilgileri en son 1 Nisan 2024 15:42'de güncellenmiştir. Bu veriler doğrultusunda 1 İran Riyali fiyatı 0,0008 TL'ye karşılık gelmektedir.
İran'da erkeklerin diz üstü şort giymeleri yasak. Bu yüzden yanınıza şort almayın. Bunun dışında erkekler için herhangi bir yasak yok.
İranlılar, İran vatandaşı ya da İran milletinden olan. İranlı, ülkedeki tüm etnik unsurları kapsayan bir terimdir. Farsça konuşanlara Farsi ya da Pers denilmekte iken tarihsel anlamda Arap-Fars ayrımını belirtmek için Acem sıfatı da kullanılmıştır.
Buna annesi, babası, kocası veya yurtdışında doğan çocukları da dahildir. İran artık 2011'den sonra İran'ı ziyaret eden kişilere yönelik ABD yaptırımlarına yanıt olarak pasaportlara vize ya da girişte damga vurmamaktadır.
Vize işlem süresi yaklaşık 3 ‑ 4 iş günüdür. BAE'ye giriş pasaport kontrol birimleri onayına tabidir. Dubai'ye giriş için veriliş tarihinden itibaren 30 gün boyunca geçerli olan 96 saatlik ve 48 saatlik vizeler dışında, tüm vizeler veriliş tarihinden itibaren 60 gün boyunca geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri