1) İrmik helvasının koyu bir rengi olması için kısık ateşte güzelce kavurun. İyi kavrulmuş bir irmik helvası çok daha iyi bir kıvam alacaktır. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken şey, eşit bir şekilde kavrulması ve yanmaması için sürekli karıştırmak! 2) İrmik helvasının dağılmaması için az miktarda un kullanabilirsiniz.
Un, irmik ve yağı kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurmalısınız. Tüm malzemeler eşit renk alınca şerbeti dökebilirsiniz. Helvayı kavurma süresine damak zevkinize göre karar verebilirsiniz. Un ve irmik açık kahve renk alınca şerbeti ekleyebilir veya fazla kavrulmuş seviyorsanız 1-2 dakika daha kavurabilirsiniz.
1,5 su bardağı toz şeker (daha az şekerli bir helva istiyorsanız şekeri 1 bardak olarak kullanın) Sunum aşamasında helvanın üzerine tarçın, Antep fıstığı, Hindistan cevizi, limon kabuğu rendesi serpiştirilebilir ya da çikolata sos dökülebilir.
Yağları hafif kızdırıp irmikle mısır ununu ekleyip kavurmaya devam edelim. Bir yandan şerbeti için başka bir kaba kaynar suyu ve toz şekeri koyup karıştırarak eritelim. Kavrulan irmik karışımının rengi hafif kahverengi olana kadar kavurup karıştıralım.
İlk olarak margarin tencereye alınır. Eridikten sonra irmik eklenerek kavrulur. Kavrulan irmiğe şeker eklenerek biraz karıştırılır. Afiyet olsun.
İlgili 42 soru bulundu
Sıvı yağlı irmik helvası yapımında; ilk olarak şerbetini hazırlayın. Çukur bir kase içine 2 su bardağı su ve 1 su bardağı toz şeker koyun. Şeker eriyene kadar sürekli karıştırın. Daha sonra derin ve geniş bir tencere içine yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ve 1 su bardağı irmik koyun.
İrmiğimizi 5, 6 dk kavuralım.Sütümüzün 1 bardağını ayıralım kalan kısmını yavaşça tenceremize ilave edelim. Karıştırarak pişirelim kaynamaya yakın şekerini ve ayırdığımız sütün içerisinde erittiğimiz nişastamızı akıtarak ilave edelim.Kaynayınca altını kapatalım. Tepsimize veya kalıbımıza dökelim .
Helvanın hazırlanışı 2,5 su bardağı su, tereyağı ve zerdeçalı bir tencereye alın ve kaşık ile karıştırın. Orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca üzerine irmik helvası karışımını ekleyin ve karıştırarak pişirin.
Mısır unu yerine kullanılabilecek pek çok kıvam arttırıcı madde vardır. Beyaz un, pirinç unu, mısır nişastası, tapyoka unu, guar zamkı ve sorgum unu, koyulaştırıcı maddeler için birinci sınıf çözümlerdir.
Oda sıcaklığında ki süt ve su ilave edilip karıştırılır. Şerbetini iyice çektikten sonra demlenmeye bırakılır. Ilıdıktan sonra fincana irmik koyup tabağa ters çevrilir üstüne ceviz de koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Her iki kaptaki pişirme süreci tamamlanınca sıcak şerbeti kepçe ile kavrulmuş sıcak irmiğin üzerine yavaşça dökün. Her iki malzeme de sıcak olduğundan şerbet irmiğin üzerine dökülür dökülmez aniden kaynamaya başlar ve sıçrayıp elinizi yakabilir.
Evde en kolay un helvasını yapmak için her evde olan malzemeleri hazırlamanız yeterli. Yapılışı çok kolay un helvası için tereyağı, un, toz şeker ve su ile hemen un helvasını hazırlayıp, misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
tek bir tane fark vardır o da boyuttur. buğdayın farklı değirmenlerde öğütülmesiyle elde edilir hepsi. farkları sadece boyut farkı değildir.
İrmik, buğdayın işlenmiş hallerinden biridir. İrmik unu olarak da bilinmektedir. Sert buğdaydan elde edilen irmik, kabuklu ve kabuksuz olmak üzere iki farklı türde yer alır.
Şekerli şerbetini ilave ederken de un da topaklanma problemi yaşanabiliyor. Bu nedenle şerbetin çok sıcak ya da soğuk olmamasına özen gösterin. Aksi takdirde şerbet una tam yedirilmeyecektir. Kesilmeler ve topaklanmalar oluşabilir.
Öncelikle süt, su, toz şeker bir kapta eritelim. Sonra bir tencereye irmiği koyup sabırla yakmadan güzelce kahverengi tonuna yakın bir renk oluncaya kadar kavurup zeytinyağını aktaralım. Bir iki dakikada zeytinyağı ile çevirip erittiğimiz toz şeker karışımını döküp vanilyayı da ekleyelim.
Küp küp doğranmış limon kabuklarını kavrulmuş irmiğin üzerine dökün. 2 dk daha kavurduktan sonra şerbeti dökün. İçini çekene kadar iyice karıştırın yayvan tabağın üzerine demir kaşıkla servis edin. Afiyet olsun.
Nişasta yerine un kullanılır mı? Nişasta genellikle yemek ve tatlılarda kıvam vermek amacıyla kullanılmaktadır. Eğer evde nişasta yoksa; nişasta yerine un kullanmak sizin için bir çözüm olacaktır. Yemek ve muhallebi gibi tatlıların yapımlarında, kıvam sağlamak amacıyla, nişasta yerine un kullanabilirsiniz.
Ararot Tozu
Nişastayla benzer sonuçlar elde etmek için reçetede belirtilen nişasta miktarının iki katı kadar ararot tozu kullanabilirsin. Suyla karıştığında jöle kıvamını alan bu malzeme, yemeklerine daha koyu bir kıvam kazandırmak için de ideal bir tercih.
Sıvı yağlı un helvası, katı yağ kullanmayı sevmeyenlerin ve daha hafif tatlıları tercih edenlerin bir numaralı tercihi olmaya şimdiden aday. Sıvı yağda, renkleri dönene kadar, mis gibi kokana kadar sabırla kavurduğunuz unlar, şerbetle birleşiyor ve eşsiz bir tatlıya dönüşüyor.
İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır? İlk başta tenceremize sana yağ ve sıvı yağını alalım ve eritelim, ardından irmiği ilave edip pembeleşene kadar karıştıralım. Ayrı bir tencerede süt su şeker ve vanilyayı karıştıralım. İyice kaynadıktan sonra pembeleşen irmiğimizin üstüne ekleyelim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri