''Ne kadar nişasta ilave etmeliyiz?'' diye soranlarınız olacaktır. 1 litre sütten yaptığınız ve kıvamı cıvık kalan muhallebinize 2,5 yemek kaşığı kadar nişasta ilave etmeniz yeterli.
Eğer muhallebiniz sıvı olduysa
Muhallebiniz kaynamaya başladıktan sonra kıvamı fazla sıvı olabilir. Bu sorunu çözmek için en yaygın yöntem bağlayıcı bir madde olan nişasta kullanmaktır. Öncelikle hemen kıvamının kötü olduğunu düşünmeyin, ocağın altını kapatıp biraz koyulaşmasını bekleyin.
Devam Sütlü Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır? İçme suyuyla mama karıştırılır süt haline gelince pirinç unu eklenir ve pişirilir kaynamaya başlayınca 2 3 dakika sonra altı kapatılır. Not: biraz sıvı olması sizi yanıltmasın soğudukça katılaşıyor.
Muhallebinizi pişirirken pürüzsüz olması için ocaktan alıncaya kadar sürekli karıştırmanız ve topakları ezmeniz gerekir. Muhallebi kıvam aldıktan sonra üzerinde baloncuklar oluşmaya başlamışsa eğer, kaselere paylaştırabilirsiniz.
Yağın üzerine 1 su bardağı un ekleyip, iyice karıştırın. Ardından orta kısık ateş üzerinde un hafifçe renk değiştirip, kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak, yakmadan kavurun. Eğer unu iyi kavuramazsanız yerken un tadı alırsınız.
İlgili 40 soru bulundu
Muhallebi birkaç temel malzemeden oluşuyor. Bu malzemeler; süt, şeker ve bir bağlayıcı. Bu bağlayıcı nişasta, un ya da pirinç unu olabiliyor. Kimi zaman un-nişasta ya da pirinç unu-nişasta kombinasyonları da tercih edilebiliyor.
İnce öğütülmüş pirinçlerden elde edilen pirinç unu, reçetelerde sık sık nişasta ikamesi olarak kullanılan bir malzeme. Özellikle Asya mutfağına özgü tatlı, erişte ve çorba reçetelerinde karşımıza çıkabiliyor.
Baklava gibi sevilen lezzetlerin tarifinde yer alan nişasta ise; hamurların birbirine yapışmasını önlemek için kullanılmaktadır. Sütlü tatlılarda yer alan önerilen nişasta, kıvam vermek için eklenir. Tam kıvamında bir muhallebi yapmak isterseniz nişasta kullanmanız gerekir.
İkinci önemli nokta ise nişastalı karışımı ekledikten sonra muhallebiyi ocaktan alıncaya kadar karıştırmak. Eğer ocakta bırakıp giderseniz dibi tutar ya da nişasta dibine çöker. Muhallebi kıvam aldıktan sonra kaynarken üzerinde baloncuklar oluşmaya başlamışsa kaselere paylaştırmaya hazır demektir.
Sütlaç, tavuk göğsü gibi geleneksel lezzetlerimizden de temeli iyi bir muhallebi yapımından geçiyor. Muhallebi yaparken dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de kıvamını tutturabilmek tabii ki. Ayrıca en büyük dertlerimizden birisi de bu! Fakat telaşa hiç gerek yok, yumurtasız ve nişastasız muhallebi yapmak da mümkün.
Dondurma tadında bir muhallebi. 1 litre süt tencereye alınır. Şeker, un, nişasta eklenerek kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca birkaç dakika daha pişirilip ocaktan alınır.
Sübye, öğütülmüş pirinç veya pirinç sütü olarak tanımlanabilir. Sütlü tatlılarda tatlıyı koyulaştırarak kıvam sağlaması için kullanılır. Türkiye'nin en önemli aşçılarından olan Necip Usta; 125 g pirinçten yapılan sübyenin 1 kg sütü soğuduktan sonra kesilebilecek şekilde koyulaştıracağını kitaplarında belirtmiştir.
Eğer hazırladığınız ve bir süre sakladığınız sütlü tatlının üzerinde ya da kaşıkladığınızda içinde beyaz noktacıklar oluşmaya başladıysa tatlınız bozulmaya başlamış demektir. Böyle bir durumda tüketmemeniz daha doğru olacaktır, aklınızda bulunsun.
Mısır nişastası buğday nişastasına göre daha beyaz olduğu için muhallebi ve sütlü tatlılarda daha parlak bir görünüm için kullanılır.
İsterseniz muhallebiyi kalıba değil de tek porsiyonluk kase ya da kuplara da koyabilirsiniz. Kalıptaki muhallebi iyice ılıdıktan sonra 1 saat buzlukta bekletilir.
Öncelikle süt, şeker, nişasta ve unu bir tencereye alıp karıştıralım. Kısık ateşte muhallebi kıvamı olana kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca 5 dk sonra krema ve vanilyayı ekleyelim. 5 dk daha kaynatalım. Servis kaselerine alıp üzerini dilediğinizi koyup süsleyelim.
1 litre sütten yaptığınız ve kıvamı cıvık kalan muhallebinize 2,5 yemek kaşığı kadar nişasta ilave etmeniz yeterli.
Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeler karıştırılarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk kadar daha pişirilir ocaktan alınarak tereyağı ve vanilya eklenir. 2 saat kadar soğuması beklenir ve robot veya blender yardımıyla iyice çekilir servis yapacağınız kaselere eklenir.
5 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye aktarın. Yarım çay bardağı un, 3 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ettikten sonra ocağın altını açın. Ara ara karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Kıvam alan muhallebinin altını kapatın.
Pirinç unu
İnce öğütülmüş pirinçlerden elde edilen bu un, nişastanın ikamesi olarak en yaygın kullanılan malzemedir.
Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler: * 1 Litre Süt * 4 Yemek Kaşığı Un * 1 Su Bardağı Şeker * 3 Yemek Kaşığı Nişasta * 1 Paket Vanilya * 1 Yemek Kaşığı Margarin veya Tereyağ En Lezzetli Fellah Köftesi Tarifi - Lezzetli Yemek Tarifleri • En Lezzetli Fellah Köf...
Un: Nişasta yerine un kullanabilirsiniz. Un, muhallebinizi kalınlaştırabilir, ancak nişasta kadar pürüzsüz bir sonuç vermeyebilir. Pirinç Unu: Pirinç unu, nişasta yerine kullanabileceğiniz bir alternatiftir. Pirinç unu ile yapılan muhallebi, glutensiz bir seçenek sunar.
Çin Mısır Nişastası Ve Mısır Unu Aynı Tedarikçilerdir, Üreticiler - Toplu Satın Al Mısır Nişastası Ve Mısır Unu Stokta Aynıdır - ZIO Chemical.
Buğday nişastası ya da pirinç nişastası daha çok sütlü tatlıların ve tatlı hamur işlerinin içerisinde kullanılırken, mısır nişastası da daha çok tuzlu tarifler ya da bağlayıcıya ihtiyaç duyulan sosların içerisinde kullanılır.
Pirinç unu, ince öğütülmüş pirinçten yapılan bir un türüdür. Genellikle pirincin kül suyunda bekletilmesiyle üretilen pirinç nişastasından farklıdır. Pirinç unu, buğday ununun yaygın bir ikamesidir. Sıvı ayrışmasını engellediği için soğutulmuş veya dondurulmuş tariflerde kıvam arttırıcı olarak da kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri