Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
e-Devlet sistemine gelen yeni özellik ile “benim hangi bankada hesabım var?” sorusunun cevabına artık kolay bir şekilde ulaşabileceksiniz. Bu ekrandan banka hesaplarınızı sadece isim olarak görüntüleyebiliyorsunuz. Bunun dışında farklı hiçbir işlem yapamıyorsunuz.
Murisin bankalarda bulunan hesaplarına ulaşılabilmesi için Medeni Kanun hükümlerine göre mirasçı veya vekilinin yetkili olduğunu gösteren belgeler ile doğrudan ilgili olduğu düşünülen banka şubelerine başvuru yapılması gerekmektedir.
- TMSF'ye devredilen hesaplar için e-devlet sisteminden sorgulama yaparak, kullanmadığınız banka hesapları olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, arama çubuğuna “4A Banka ve Adres Değişikliği” yazın ve gelen linke tıklayın. Burada yer alan adres ve banka bilgilerinizden hangi bankaya geçmek istiyorsanız, ona tıklayın. Son olarak güncelle butonuna tıklayarak tüm işlemleri kaydedin.
İlgili 34 soru bulundu
Öncelikle bireysel emeklilik bakiyenizi sorgulamak için e-devlet sistemine giriş yapmalısınız. TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra arama motoruna “Takasbank” yazın. En üstte açılan sekmeye tıkladığınızda sistemde birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz.
e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
Banka hesabının blokeli olup olmadığı nasıl anlaşılır? Bankaların müşteri hizmetlerini arayarak ya da hesabınızın bağlı olduğu banka şubesine giderek hesabınızda bloke olup olmadığını öğrenebilirsiniz. İnternet şubeler ya da cep şubeler de hesabınızda bloke olup olmadığını görebilmenizi sağlayabilir.
E-DEVLET İBAN TANIMLAMA İŞLEMİ 2023
e-Devlet hesabı açıldıktan sonra arama kısmına “Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama” yazın. Çıkan ekranda “Yeni Hesap Tanımlama” bölümünü seçin. Ekranda yer alan “Yeni Hesap Tanımlama” düğmesine tıklayarak hesap tanımlama ekranına erişebilirsiniz.
e-Devlet içinde "Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" adı altında bulunabilen özellik sayesinde hangi bankada aktif bir mevduat/katılım fonu hesabınız olduğunu kolayca sorgulayabileceksiniz.
İlk olarak e-Devlet'e giriş yapın. Arama kısmına gelin. Arama kısmına “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazın. Karşınıza ilk çıkan sonuca tıklayın.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) yapılan açıklamada, Bankacılık Kanunu'nun 62'nci maddesi gereğince, bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son işlem tarihinden başlayarak 10 yıl içinde işlem görmeyen hesapların zaman aşımına tabi olduğu belirtildi.
Bankacılık Kanunu 73. Maddesi ile banka personelinin görevi gereği elde ettiği müşteri bilgilerinin sır niteliğinde olduğunu ve üçüncü kişilerle açıklanamayacağını düzenlemektedir.
Mirasçılık belgesi (veraset ilamı) almış olan vatandaşlara mirasçısı olunan kişinin hangi bankalarda mevduat ve katılım fonu hesabı olduğu bilgisi "Murise Ait Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" isimli e-Devlet Kapısı hizmeti üzerinden sunulmaktadır.
E-Devlet Kapısı'nda, "Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" hizmeti ile hangi bankalarda mevduat ve katılım fonu hesabının bulunduğu bilgisi sorgulanabilecek. E-Devlet Kapısı'na özel geliştirilen "Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" adlı hizmet kullanıma açıldı.
Ölen kişinin adı altında yakını veya bir başka kişi onun yerine banka hesabını devam ettiremez. Bu sebeple, ilk bildirimi aldıktan sonra, hesap değişikliği veya hesap kapatılması için gerekli formlarla eksik belgeleri ilgili banka tarafına teslim etmek durumundadır.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
Bireysel Banka Hesabı Nedir? Bireysel banka hesabı; kullanıcıların para yatırıp çekebildiği, isterse başka hesaplara para aktarımı yapabildiği bir sistem. Her banka için hesap açma işlemi temel hizmetler arasında yer almaktadır. 18 yaşını doldurmuş her bireyin dilediği banka üzerinden hesap açabilmesi mümkündür.
kimlik numaranızı ve e-devlet şifremizi girdikten sonra sisteme giriş yap butonuna tıklamanız gerekir. Daha sonra yönlendirildiğiniz sayfada başvuru yılınızı seçerek Sorgula butonuna tıklamanız gerekmektedir. Böylelikle e-devlet üzerinden emeklilik başvuru sorgulaması tamamlanmış olur.
Blokeli hesaptaki paranın kullanılabilmesi mümkün değildir. Bloke koyulan hesaptaki paranın kullanılabilmesi için öncelikle blokenin kaldırılması gerekmektedir. Blokenin kaldırılması için ise yukarıda açıkladığımız üzere MASAK'a itiraz edilmelidir.
Yani blokaj, banka hesabındaki paranın harcanmasına getirilen bir kısıtlamadır. Borç ya da hacizden kaynaklı bir blokaj mevcutsa bu ya kişinin bireysel borcundan ya da vergi borcundan kaynaklanır. Bunun dışında mahkeme devam eden bir dava sebebiyle ihtiyati tedbir kararı vererek banka hesabına bloke koyabilir.
Karmaşık ve olağandışı büyüklükteki işlemle, uzun süredir hareket görmeyen ancak bir seferde yüklü miktarda işlem gören hesaplar yakından izleniyor. Bireysel müşterilerin son 3 ayda yaptığı nakit işlemlerin günlük işlem ortalamasının 5 katını bulması, EFT, swift, havale işlemlerinin de 3 katını aşması takip ediliyor.
e -Devlet'te bireysel emeklilik sekmesini seçerek Bireysel Emeklilik Sistemi'nde ne kadar paranız biriktiğini öğrenebilirsiniz. e-Devlet şahıs ödemeleri ekranından vatandaşlara verilen rapor parası, doğum parası, süt parası, yol yardımı ve cenaze yardımı gibi meblağlar da öğrenilebiliyor.
E-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra, ana sayfanızda bulunan "Hizmetlerim" sekmesine tıklayın. Ardından, "Para ve Varlıklarım" seçeneğini bulup tıklayın. Bu seçenek, birikmiş paralarınıza erişim sağlayacaktır.
Başarı Burs Programı kapsamında kabul edilen adaylardan; Lisans öğrencilerine 1400 TL, Yüksek lisans öğrencilerine 2000 TL, Doktora öğrencilerine 2750 TL aylık burs ödemesi yapılacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri