Ameliyat tarihinin adet dönemine denk gelmesi hasta tarafından sorun olmadığı ve hastada pıhtılaşma problemi olmadığı sürece estetik cerrah ve hastane servisi açısından problem olmaz. Burada önemli olan hastanın hangi estetik ameliyatı olacağıdır.
Regl döneminde ameliyat yapmak çoğu kez önerilmez. Ancak her durum özel ve bireyseldir. Regl dönemi sırasında cerrahi müdahale, genellikle kanama riski ve iyileşme sürecini etkileyebileceği için doktorlar tarafından tercih edilmemektedir.
Menstrüasyon dönemi sırasında meme estetiği yapılması önerilmez. Meme estetiği ameliyatları ciddi cerrahi işlemlerdir ve ameliyat sonrası iyileşme süreci gerektirir.
Jinekoloji alanında en çok tercih edilen ameliyat yöntemlerinden biri olan kapalı ameliyat yani laparoskopinin teknik olarak adet döneminde yapılmasının bir sakıncası yoktur.
Kadın hastalarımız burun ameliyatına giderken veya birkaç gün öncesinde regl, adet veya mens olabilirler. Adet olmak burun ameliyatı olmanıza engel değildir. Fakat burun estetiği öncesi regl olacağım korkusuyla hormon içeren geciktirici ilaçları almanızı önermem.
İlgili 21 soru bulundu
Regl dönemi ortopedik veya beyin cerrahi ameliyatınız için engel teşkil etmemektedir. Ancak kullanılan ilaçlar mutlaka gözden geçirilmektedir. Hastanemizde yapılan ameliyatlar açısından adet döneminde olmanız tıbbi olarak engel oluşturmamaktadır.
Hemofili gibi bir kanama bozukluğu olan bireyler burun estetiğine aday olamayabilir. Bu süreçte doktor kan testleri gibi laboratuvar testleri de dahil olmak üzere tam bir fiziksel muayene yapacaktır. Ayrıca burun estetiği adayının yüz özelliklerini ve burnunun içiyle dışını inceleyecektir.
Genel olarak, ameliyat sonrası iç dikişlerin iyileşme süreci ortalama olarak 1 ila 2 hafta sürebilir. Ancak unutmayın ki her hasta ve her ameliyat farklıdır, bu nedenle bireysel durumunuza uygun talimatları doktorunuzdan almak en önemlisidir.
Adet gecikmesi ameliyat ve narkozdan kaynaklanır mı? Ameliyat yapılırken kullanılan kanama durduracak ilaçlar, kadınlarda birkaç gün sürecek adet gecikmesi sebebi olabilir. Ancak bu ilaçların ve narkozun uzun süreli adet gecikmesine ya da adet düzensizliğine neden olmadığı bilinir.
Ameliyat sonrası doku iyileşmesi sırasında, vücutta iltihaplanma ve enflamasyon meydana gelebilir. Bu durum, ameliyat bölgesinde yanma hissine neden olur. Ameliyat sırasında veya sonrasında sinirlerde meydana gelen hasar, ameliyat bölgesinde yanma hissine yol açar.
Kadın genital organına ait ameliyatlar ve pıhtılaşma bozukluğu olanlar dışında, özellikle estetik ameliyatların regl döneminde yapılmasına bir engel yoktur.
İşlemden önce anestezi doktoru gerekli tetkikleri yapmaktadır. Ayrıca sağlık taramalarından da geçecek olan hastalar, ameliyat öncesinde yaşayabileceği nezle, soğuk algınlığı ve grip gibi durumlardan dolayı operasyona dahil edilemez.
Laparoskopi işlemi, genellikle jinekoloji ve genel cerrahi alanlarında başvurulan cerrahi bir işlemdir. Jinekolojik laparoskopi adet dönemi dışında her zaman yapılabilmektedir.
Anestezi sırasında, hastanın solunum kasları etkilenebilir ve kusma refleksi zayıflayabilir. Bu durumda, ameliyat öncesinde yemek veya içilen sıvılar mideye kaçabilir ve bu içerik solunum yollarına doğru ilerleyebilir. Aspirasyon adı verilen bu durum, solunum yollarını tıkayarak ciddi komplikasyonlara neden olabilir.
Ameliyat odasının sıcaklığı 20-23 °C olmalıdır. Ameliyatın türüne ve ihtiyaca göre 18-26 °C arasında ayarlanabilmelidir. Bağıl nem minimum %30, maksimum %60 olmalıdır.
Aspirin ve diğer kan sulandırıcı ilaçlar, ağrı kesici ve antiinflamatuar ilaçlar, vitamin hapları, zayıflama hapları ameliyat esnasında ve sonrasında kanamaya neden olacağı için ameliyattan 10 gün önce kesilmelidir ve ameliyattan sonra 10 gün süreyle de kullanılmamalıdır. Bitkisel çaylar (yeşil çay,limonlu çay vb.)
Hasta ve hasta yakınlarınca sık sorulan sorulardan birisi genel anestezinin ciddi bir risk taşıyıp taşımadığıdır. Bu soruya verilecek tek bir cevap vardır: Evet, genel anestezide ölüm riski vardır.
Anestezi sıcağa yanıt eşiğinde artış, soğuğa yanıt eşiğinde azalma ile termoregülasyon mekanizmasında bozukluğa sebep olmaktadır. Anestezinin sonlanmasıyla beraber termoregülasyon üzerindeki baskılanma ortadan kalkar ve titreme gerçekleşir.
Rahat giyilebilen özellikle önden açılabilen koyu kıyafetler tercih edilmelidir. Mümkün ise siyah kısa tayt tarzı iç çamaşırı giyilmelidir. Ameliyattan önce üzerinizde tel toka, piercing gibi materyaller dahil hiçbir metal olmamalıdır.
Peki dren takılırken veya dren çıkarılırken ağrı olur mu? Dren takılırken hastalar “genel anestezi” altında olduklarından bunu hissetmeleri mümkün değildir. Dren çıkarılırken ağrı olması genellikle hastanın ağrı eşiğiyle (ağrı hissetme derecesiyle), drenin kalibrasyonuyla ve drenin kalış süresiyle yakından ilgilidir.
Yavaş ve nazik bir şekilde karın bölgesine masaj yapmak, bağırsak hareketliliğini uyarır ve gazın çıkmasını kolaylaştırır. Ancak, bu konuda herhangi bir aksiyon almadan önce mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. Karın bölgesine sıcak bir su torbası uygulamak, kasları rahatlatır ve gaz çıkarmaya yardımcı olur.
Nezle, grip, idrar yolları enfeksiyonu gibi eşlik eden bir hastalığınız olmamalıdır. Bu gibi durumlarda doktorunuza bilgi veriniz. Gerekiyorsa ameliyatınız ertelenmelidir.
SGK, bazı koşullarda burun estetiği masraflarının tamamını karşılıyor. Bunun içinse hastanın burnunun kırılmış olması veya fizyolojik bir durumdan dolayı rahat nefes alamıyor olması gerekiyor. Fakat hasta, sadece estetik kaygılarda operasyon geçirmek istiyorsa SGK ameliyat giderlerini karşılamıyor.
Burun da mevcut kıllar ameliyat önce kesilmelidir. Burun kıllarını, operasyon öncesi temizlemek ameliyatı bir tık daha kolaylaştıracaktır. Ameliyata gelirken yüz temizlemiş olmakla birlikte yüzde makyaj olmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri