Akıllı telefon bataryaları yüksek ısıyla karşı karşıya kaldığında bataryada büyük sorunlar meydana gelebilir. Hatta yüksek ısı sebebiyle patlama riski bile oluşturabilir. Güneş ışınlarının ve yüksek ısıların meydana getirdiği bu hasarlar göz önüne alındığında telefonu güneş ışıklarından korumakta fayda var.
Hemen paniğe kapılmayın, telefonların ısınması son derece normaldir. Ancak telefon aşırı ısınıyor ve kapanıyorsa ya da bu konuda uyarı vermeye başladıysa önemli bir sorun haline gelmiş demektir. Tabii hemen patlama falan olmaz ama her aşırı ısınma, telefonun ömrünü ve kullanım kalitesini azaltır.
Telefonunuz aşırı ısındığını algıladığında bazı işlevleri sınırlamaya başlayabilir. Telefonunuz: Yavaşlayabilir. Daha yavaş şarj olabilir.
Her ne kadar rahat biçimde tutamayacak kadar ısınmaması gerekse de, özellikle şarj ederken veya yüksek performanslı uygulamaları çalıştırırken biraz ısınması son derece normaldir.
İlgili 42 soru bulundu
İşte en hızlı yolu... Telefonlar kaç dereceye kadar dayanır sorusuna ise direkt kesin bir yanıt bulunmuyor. Bilgisayarlar 70-80 derecelere çıktığında performans kaybı gösterse bile çalışmaya devam edebilir. Ancak bu seviye akıllı telefonlarda 50-60 derece arasıdır.
Bu durum çok normal çünkü siz telefonunuzdaki uygulamaları ve oyunları kullanmaya başladığınızda telefonunuzun işlemcisi ramı ve ekran kartı kendiliğinden otomatik olarak çalışmaya başlıyor kendini yoruyor ve böylelikle cihaz ısınmaktadır.
Telefonun normal çalışma sıcaklığı, çoğu durumda 30 ile 45 derece arasındadır. Telefonun aşırı ısınması durumunda, cihazın kullanımı bir süreliğine durdurularak soğuması beklenmelidir.
Aşırı ısınan telefonuzu veya tabletinizi daha hızlı bir şekilde soğuması için buzdolabının alt kısmına koyabilirsiniz. Derin dondurucu bölmesine yada sıfır derece bölmesine koymayınız. Cihazı mutlaka kapatın ve mümkünse bir bez içerisinde dolaba koyun.
Normalde 35 derecede çalışan bir telefon yüksek derecelere ulaştığında büyük zararlar görebiliyor. Dışındaki kabı zarar görüyor, eriyor. Ekranı zarar görebiliyor ısısı yüksek olduğu için. İşlemcisi yüksek ısıdan dolayı bozulabiliyor veya içerisindeki başka bir parçası ısınarak zarar görüyor.
Ortam sıcaklığı çok düşük olabilir: Aşırı düşük ortam sıcaklıklarında uzun süreli kullanım telefonunuzun düşük sıcaklık koruma mekanizmasını tetikleyecek ve telefonunuzun kapanmasına veya yeniden başlatılmasına sebep olacaktır.
Kaynaklar. Şarj sırasında telefonu kullandığınız için kabloda ya da şarj bağlantı noktalarına zarar verebilirsiniz. Yukarıda da saydığımız gibi telefonu şarj sırasında kullanmanın genel anlamda bir zararı bulunmuyor. Ancak yine de zorunlu olmadıkça şarj sırasında akıllı telefonu kullanmamak çok daha yararlı olacaktır.
Telefonun kendinde bir sorun olduğunda cihazın arka bölgesinde ısınma oluşabilir. Fakat bu ısınma tam olarak batarya kısmında değil, bataryaya yakın olan bölgelerdedir. Özellikle de telefonun kulağa denk gelen ahize kısmındaki ısınma, ciddi bir soruna işaret edebilir.
Aksi durumda pilleriniz veya pille çalışan cihazınızın aşırı ısınması yanması veya patlaması gibi durumlarla karşılaşılabilir. Pilleri kesinlikle ateşe atmayınız. Pilleri ateşe atarsanız pillerin dışındaki koruyucu kısım eriyecektir ve gaz çıkışı olacaktır.
Isınma Problemi #
iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X ve iPhone 11 modelleri de dahil olmak üzere bütün iPhone modellerinde aşırı ısınma sorunu ile karşı karşıya kalınabilir.
Telefon sıcaklığı arttığında, en olası sorumlu aksalar bataryası, işlemcisi veya ekranıdır. Bu bileşenlerin her biri ısı üretebilir; Telefonunuzun pilinin içindeki kimyasal maddeler elektrik üretir, işlemci bilgileri yüksek hızlarda (bilgisayar gibi) aktarır ve telefonunuzun ekranı ışık verir.
Telefonların doğrudan doğruya güneş ışığına maruz kalması da hem ısınmaya hem de şarjı varken kapanmasına neden olabilir. Telefonun özellikle balkon ve teras gibi güneş ışığının doğrudan nüfuz ettiği yerlerde bırakılması çok büyük risktir.
Gayet normal bir değer.
Telefonda derece ölçümünü Play Store ve App Store marketlerinde bulunan uygulamalardan yararlanarak yapabilirsiniz. Android telefonlarda CPU Termometre, CPU Monitor, CPU-Z uygulamaları bu uygulamalardan bazılarıdır. Bu uygulamaları telefonunuza indirerek cihazınızın sıcaklık derecesini takip edebilirsiniz.
Akıllı telefonlar, ısıyı dışarı atmak için optimize edilmemiş ince tasarımları veya aşırı pil tüketimi nedeniyle ısınabilir. Hem cihaz hem de şarj cihazı, şarj olurken ısınabilir. "Süper Hızlı Şarj Cihazları" veya kablosuz şarj cihazlarıyla şarj ederken sıcaklık daha da yükselebilir.
İşlemciler, sistemlerin tüm iş yükünü organize eden birimler olduğundan dolayı, çok kolay şekilde ısınırlar. Oyun oynamak, yüksek çözünürlüklü film izlemek, veri kopyalamak gibi birçok işlemde işlemci zorlanır, daha fazla güç ister ve haliyle daha çok ısınır.
Bu durum çok normal çünkü siz telefonunuzdaki uygulamaları ve oyunları kullanmaya başladığınızda telefonunuzun işlemcisi ramı ve ekran kartı kendiliğinden otomatik olarak çalışmaya başlıyor kendini yoruyor ve böylelikle cihaz ısınmaktadır.
İpucu: Telefonunuzu sıcak tutun
Telefonunuzun uzun süre soğuk havaya maruz kalmasına engel olun. Kesinlikle arabada unutmayın. Cebinizde, çantanızda ya da paltonuzun cebinde taşıyın. Böylece cihazın pilini, ekranını ve elektronik parçalarını soğuktan koruyabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri