Isı yalıtımı binadan dışarıya olan ısı kaybını azaltarak enerji tasarrufu sağlar. Isı yalıtımı, kış aylarında ısıtma, yaz aylarında soğutma giderlerini düşürerek bütçenize katkı sağlar. Evlerde ısının homojen bir şekilde dağılmasını sağlar.
Yapının dayanıklılığını sağlayarak ömrünü uzatır, Binanın onarım masraflarını azaltır, Binanın dış cephesini güzelleştirir, Atmosfere giden karbondioksit miktarını azaltarak, hava kirliliğinin azalmasına ve çevrenin korunmasına katkıda bulunur.
Yalıtımsız binaların duvarlarından yüzde 40, çatılarından yüzde 25, kapı ve pencerelerinden yüzde 20 oranında ısı kaybı olmaktadır. Yalıtım yapılmamış (mantolanmamış) binalarda ısı kayıpları ısı, doğal olarak sıcak bir alandan serin (soğuk) bir alana akar ve evler bu ısı transferinden zarar görür.
Doğru malzeme ile doğru ısı yalıtım uygulaması, kışın evinizi sıcak tutar, yazın ise yapı elemanları üzerinden dışarıdaki sıcak havanın- ısının içeri girmesini engeller. Ayrıca bir binanın soğutulması, ısıtılmasından daha fazla enerji gerektirdiği için sıcak iklim bölgelerinde de mutlaka ısı yalıtımı yapılmalıdır.
Soğu ve sıcak havanın ısı köprüleri sayesinde binalara giriş çıkışını önlemek için yapılan işleme ısı yalıtımı denmektedir. Özellikle ev bütçesinin kış ve yaz aylarında korumak için önemli bir uygulamadır. Soğuk havanın içerisi girişi engellenerek doğalgazdan tasarruf edilebilmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
Isı yalıtımı ısı kaybını minimuma indirerek, evinizin yazın soğuk, kışın sıcak kalmasını sağlar. 2. Evinizin bölümleri arasında dengeli oda sıcaklıkları yaratır. Yaşadığınız mekânın daha sağlıklı ve konforlu olmasına yardımcı olur.
Öncelikle ısı yalıtımı olan binalarda çevreye daha az atık gaz bırakılmış olur. Atık gaz, havayı kirletir dolayısıyla çevreye ve ekolojik dengeye zarar verir. Isı yalıtımı ile doğaya salınan atık gaz miktarında önemli oranda düşüş sağlanır. Bir enerji türü olan ısı sıcak ortamdan soğuk ortama doğru hareket eder.
Isı yalıtımı kışın ısınmak, yazın serinlemek için harcadığımız enerji ve yakıttan tasarruf sağlar, konforlu bir yaşam ortamı oluşturur. Bir binanın soğutulması, ısıtılmasından daha fazla enerji gerektirdiği için sıcak iklim bölgelerinde de mutlaka ısı yalıtımı yapılmalıdır.
Sonuç olarak 2017 yılı itibari ile enerji kimlik belgesi olmayan binaların alım - satım ve kiralamaları yapılamayacak üstelik daha yüksek vergiler ödemek zorunda kalacaklardır. Böyle bir durumla karşılaşmamak için mevcut yalıtımsız binalarımıza ısı yalıtımı yaptırmak artık bir zorunluluk haline gelmiştir.
Isı yalıtım malzemelerinin ısı iletim katsayılarının küçük olmalıdır. - Isı yalıtım malzemeleri hafif olmalıdır. - Isı yalıtım malzemeleri kokusuz olmalıdır. - Su ve nem absorbe etme özelliği olmalıdır. - Bakteri ve haşerelerin yuva yapmasına elverişli olmamalıdır. - Çürümeye karşı dayanıklı olmalıdır. - İlk özelliğini ...
Isı Yalıtımının Ne Anlama Geldiği
Bu, yapıyı soğuk veya sıcak olan ortamdan izole eder ve enerji tasarrufu sağlar. Fakat, yanlış ısı izolasyonu çok ciddi zararlar yapabilir. İyi bir yalıtım olmaması, enerji tüketimini arttırır ve çevre kirliliğine neden olabilir.
Binalarda uygulanan ısı yalıtımı binayı dış etkenlere karşı koruduğu gibi, binayı sağlamlaştırdığı için de sonradan oluşabilecek bakım ve onarım masraflarından da tasarruf edilmesine olanak sağlar.
Isı yalıtımında kullanılan malzemeler; fiberglas, cam yünü, taş yünü, polistren, poliüretan, selüloz, ahşap yünü levha, fenol köpüğü, cam köpüğüdür. Poliüretan ısı yalıtımı için talep edilen özelliklerin tümüne sahip olmasından ötürü uygulamalarda en sıklıkla tercih edilen malzeme haline gelmiştir.
YALITIM. Binayı ve içerisindeki varlıkları ses, su, nem, sıcak ve soğuğa karşı korumak için alınan önlemlere yalıtım, tecrit, başka bir ifade ile de izolasyon denilmektedir. Yapıların iç ve dış etkilerden korunabilmesi ancak yalıtımla mümkün olabilmektedir.
Faturalarda tasarruf etmenin yollarından biri dış cephe yalıtımı. Isı yalıtımı binalarda ortalama yüzde 50 enerji tasarrufu sağlıyor.
Isı yalıtım, özellikle binalarda çok tercih edilen bir yalıtım türüdür. Tesisatlarda, camlarda, bina dış duvarlarında, çatılarda, döşemelerde ve doğramalarda ısı yalıtımı tercih edilir.
Genel olarak firmalar sizlere 5 ile 10 yıl arasında garanti vermektedir. Bu süreler sonrasında yaşayacağınız herhangi bir sorun firmaları ilgilendirmemektedir.
Dış cephe mantolama +5 ile +30 derece arasındaki ısı sıcaklıklarında yapılabilir. Tabi bunda hava koşulları da önemli. Ülkemizde -5 derece de görüyor, +40 derece de görüyor. Dolayısıyla mevsimsel olarak ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında +5 ile +30 derece arasındaki değerlerde her zaman mantolama yapılabilir.
Konfor: Isı yalıtımı levhaları, iç mekanlardaki sıcaklık dengesini sağlar. Kış aylarında daha sıcak ve yaz aylarında daha serin bir ortam oluşturarak konforu artırır. Ses Yalıtımı: Yalıtımın yanı sıra ses yalıtımı özelliği de sağlar. Gürültüyü azaltır ve iç mekanlarda daha sessiz bir ortam sağlar.
Binalarımızda ısı yalıtımı yaptırıldığı takdirde, daha az enerji tüketimi yapılacağından dolayı, dışarıya atılan atık gaz miktarında azalma görülecektir, dolayısıyla hava kirliliği de azalacaktır.
Isı yalıtımı ekonomiye katkı sağlar
Bu çerçevede, enerjide dışa bağımlılığımızın azalması, ekonominin canlanması, istihdamın artması, üretim ve uygulama ile birlikte artacak vergi gelirlerini ısı yalıtımının ülke ekonomimize sağlayacağı olumlu katkılar olarak sayabiliriz.
Yapılarda ısı köprüsü oluşturan kolon, kiriş, perde beton ve döşemeler yapı dış yüzeyinde %20-50 ısı kaybına sebep olur. Bu derece yüksek bir yüzdeye sahip olmasının sebebi; donatılı betonun ısı iletkenlik değerinin 2.1W/mK gibi yüksek bir değere sahip olmasıdır. Dış duvarlar dış yüzeyin %20-25 ısı kaybına sebep olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri