Bir hafta beş işgünü ve bir işgünü sekiz saat olarak değerlendirilir. İşyeri eğitiminin kesintisiz yapılması esastır. Ancak zorunlu durumlarda, Bölüm İşyeri Eğitimi Komisyonunun onayı ile işyeri eğitimi uygun görülen zamanda ve farklı işyerlerinde yapılabilir.
İşyeri Eğitimi ne zaman ve kaç gün yapılmalıdır? Öğrenciler, işyeri eğitimini dördüncü sınıfın birinci yarıyılı süresince gerçekleştirir. Bir hafta 4 işgünü ve bir işgünü 8 saat olarak değerlendirilir.
Eğitim süreleri, teorik kısmı 180 saatten, uygulama kısmı 40 saatten ve toplamda 220 saatten az olamaz. Eğitimler; 90 saat uzaktan canlı (senkron) eğitim (15 Gün), 90 saat uzaktan (a-senkron) eğitim (15 Gün), 40 saat Uygulamalı eğitim (5 gün staj) olarak gerçekleşecektir.
Teknolojisi Fakültesi mühendislik programlarında okuyan öğrenciler, toplam 8 yarıyıllık eğitim-öğretim süresinin; 7 yarıyılını fakültede 1 yarıyılını ise zorunlu olarak İşyeri Eğitimi adı altında uygulama becerilerini güçlendirmek için endüstri sektöründe tamamlarlar. Bu eğitim müfredatın önemli bir unsurudur.
Şartları: Birinci sınıf ortalaması (GANO 1.80'nin) üzerinde olması gerekmektedir. GANOSU 1.80'nin altında kalan öğrenciler işyeri eğitimi dersini alamazlar. İşyeri eğitimi dersi en fazla 12 AKTS, 4 seçmeli derse karşılık gelmektedir.
İlgili 26 soru bulundu
Bu yük derse katılma (teorik ders), laboratuar, uygulama, seminer, bağımsız veya özel çalışma, proje hazırlama ve sınav sürelerinin toplamından oluşur. * AKTS'de bir akademik yıllık (iki dönem) eğitime 60 kredi, bir dönemlik (yarıyıl veya sömestre) eğitime ise 30 kredi verilir.
Bir dönem içinde en fazla kaç kredilik ders alma hakkım var? Öğrencinin bir yarıyıldaki normal ders yükü 30 AKTS'dir. Bir yarıyıla ait ders yükü en fazla 45 AKTS olabilir. Tekrarlanan dersler normal ders yüküne sayılır.
MADDE 13- İşyeri Eğitimi, 4 saat teorik, 40 saat uygulama olmak üzere haftada toplam 44 saat ve en az 1 (bir) yarıyıl olmak üzere Eğitim-Öğretim yılı Akademik Takvimi içerisinde yer alırlar.
(8) Talep edilen tutarlar, İŞKUR tarafından, ilgili ayın 15'i veya 30'unda aktarılır. Tutarların anılan tarihlerde aktarılmasının istenmesi durumunda en az 5 gün önce talep yazısının İŞKUR'a ulaştırılmış olması gerekmektedir.
Madde 3. İşletmelerde İş Yeri eğitimi gören öğrencilerin teorik ve bir kısım uygulamalı eğitimleri, Meslek Yüksekokulunda yapılır. Programların özelliğine veya işletmelerin durumuna göre haftada iki (2) veya hafta sonunda çalışılması durumunda üç (3) gün işletmelerde İş Yeri eğitimi yapılır.
İşe başlama eğitimleri, temel eğitimlerin gerçekleştirilmesine kadar geçen sürede çalışanın tehlike ve risklere karşı korunmasını sağlayacak nitelikte olmalı ve uygulamalı olarak verilmelidir. İşe başlama eğitimi her çalışan için en az iki saat olarak düzenlenir.
İSG Sertifikası Kaç Günde Çıkar? İSG Belgesi adayların belge ücretlerini yatırmaları sonrasında 3 ile 7 iş günü içerisinde İSG-Katip sistemine tanımlanmaktadır.
İşe başlama eğitimi her çalışan için en az iki saat olarak düzenlenir. Bu eğitimlerde geçen süreler temel eğitim sürelerinden sayılmaz. (3) Çalışma yeri veya iş değişikliği, iş ekipmanının değişmesi, yeni teknoloji uygulanması gibi durumlar nedeniyle ortaya çıkacak risklerle ilgili eğitimler ayrıca verilir.
İşyeri eğitimi uygulamasına öğrencilerin %80 oranında devam zorunluluğu bulunmaktadır. Öğrencilerin hastalık, resmi tatil, grev, iş yerinin kapanması vb. nedenlerle zorunlu işyeri eğitimi uygulaması çalışmalarına ara vermelerini gerek- tiren durumlara bağlı günler uygulama yapılan süreden sayılmaz.
MADDE 6- (1) İşyeri Eğitimi'ne %80 oranında devam zorunludur. MADDE 7- (1) Öğrenciler İşyeri Eğitim'lerini, Bölüm Başkanlığının teklifi ve Yüksekokul Müdürlüğünün oluru ile uygun işyerlerinde yaparlar. Öğrenciler, okullarından alacakları kabul formunu işyerlerine onaylatarak bölüm başkanlığına teslim ederler.
İşyeri Eğitimi, nitelikli mühendis adayı yetiştirmek üzere, Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin 7. veya 8. yarıyılda tam zamanlı olarak bir sanayi kuruluşunda eğitim aldıkları bir uygulamalı eğitim modelidir. Özellikle sanayi üretimi yüksek ülkelerde uzun yıllardır başarıyla uygulanan bir modeldir.
Evet, güz dönemine ait uygulamalı eğitim ücretleri üniversiteleri tarafından 27 Şubat 2023 tarihinden itibaren ödenecektir.
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencileri Lisans programında edindikleri teorik bilgileri uygulama ile geliştirerek mesleki bilgi, beceri ve yetkinliklerimi arttırmak amacı ile “İş Yeri Uygulaması” derslerini alarak sektörde çalışabilmektedir.
7+1 İş Yeri Uygulaması, öğrencilerimizin öğrenim süreleri içinde kazandıkları bilgi ve deneyimlerini pekiştirmek, iş yerlerindeki organizasyon yapısını tanıtmak ve iş disiplini kazandırmak, almış oldukları teorik ve uygulamalı mesleki bilgilerini kullanabilme ve uygulamaya aktarma becerisi kazandırmak, iş yeri eğitimi ...
Böylelikle öğrenciler 8 dönemlik eğitim hayatlarının 1 dönemini (7 artı 1 projesi) sanayide uygulamalı işyeri eğitimi olarak aldıkları takdirde her bir ay için ortalama 675 TL ücret almaktadırlar.
İşyeri Uygulaması, öğrencilerin öğrenimleri süresince edindikleri bilgi ve becerileri kullanarak, öğrenim gördükleri alan ile ilgili işyerlerinin uygulamaları ve süreçleri hakkında deneyim kazanmaları amacıyla organize edilen denetimli eğitimdir.
Ancak öğrencinin ders seçimlerinde akademik danışmanı ile irtibat içinde olması önemlidir. Ders kayıt işlemlerini gerçekleştirmeyen ve de danışman tarafından kesinleştirilmeyen öğrenciler o dönem için kayıtsız sayılır ve öğrencilik haklarından faydalanamaz.
“MADDE 7- (1) Öğrenci, bir yarıyılda toplamda 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders seçebilir. Öğrenci, ders ekle/sil işlemlerini; kayıt yenileme tarihleri içinde yapar. Ders ekle/sil işlemleri; Senato tarafından kabul edilen usul ve esaslara göre gerçekleştirilir.
içeren kredi biriktirme sistemidir. AKTS kredi limitleri: Bir yıl için = 60 AKTS kredisi = 1500-1800 saat , Bir yarıyıl için = 30 AKTS kredisi = 750-900 saat'dir. Dolayısı ile 1 AKTS kredisi 25-30 saatlik bir çalışma yüküne karşılık gelmektedir.
Bir dönemde öngörülecek AKTS kredi toplamı 30'dur. Dolayısıyla bir senede öğrencilerin alacağı AKTS kredi toplamı 60'tır. Herhangi bir dönemde öğrenci 30'un altında AKTS tamamlamışsa mezun olamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri