Yalıtımlı iç ve dış mekân bölme katlanır sürme doğrama sistemidir. Katlanır Cam Balkon sistem uygulandığı mekânlarda dış etkenlerden ve kötü hava şartlarından koruyarak ilave bir yaşam alanı oluşturulmasını sağlar.
Isıcamlı cam balkon nedir sorusuna verilecek en doğru yanıt, kışın soğuklarda ısı yalıtımı sağlayarak evin ve balkonun soğuktan ve yakıt masraflarından tasarruf sağlamasını sağlayan balkon sistemi denilebilir.
Isıcamlı cam balkonlar için ideal cam kalınlığı 12-14mm olarak belirlenmiştir. Bu kalınlıkta ki camların uygulandığı cam balkonlarda cam ile alakalı olarak her hangi bir ısı kaybı yaşanmayacaktır. Fakat tekrar hatırlatmakta fayda var ki; sadece camın kalitesi ısı tasarrufu için yeterli değildir.
En iyi cam balkon modeli bize göre ısıcamlı cam balkondur. Yeni ve daha çok özelliği vardır. Ayrıca ısı camlı oluşu artı bir avantajdır. En kullanışlı cam balkon ise düz - U - L şeklindeki balkonlara uygulanan cam balkonlardır.
Cam balkon hizmetlerinde, kullanılan camlar, ısı cam özelliğine sahiptir. Bu nedenle, dışarının soğuğunu içeri almaz. Aynı şekilde, contaları sayesinde, dışarıdaki yağmur ve kar, içeri girmemektedir. Alüminyum kısımlar da özel yalıtım özelliği ile üretildiği için, kışın çok rahat bir kullanıma sahiptir.
İlgili 31 soru bulundu
Cam balkonlar, kış aylarında içeride bulunan sıcak havayı muhafaza ettiği gibi, yaz aylarında da evin mevcut ve istenilen ısısını korumaya yardımcı olur. Renkli cam balkon kullanımı ile güneş ışınlarının etkisini azaltması sayesinde daha serin bir ortamın oluşmasına katkı verir.
Cam balkonlar balkonu kapattığı için ısıyı içerde sabit tutar evin ısınmasına da böylelikle katkı sağlamış olur. Kaliteli malzemeler kullanılarak yapılan bir cam balkon ısı, su ve soğuk geçirmez olmakla beraber dış etkenlere karşı evinizin ısınmasına yardımcı olur.
Kaliteli bir cam balkonun bazı gereklilikleri bulunmaktadır. Örneklendirmek gerekirse de cam balkon yapımında, camın cinsinin en az sekiz mm ya da on mm kadar kalın temperli, düz rodajlı olması önerilmektedir. Ayrıca kullanılan camın, kesinlikle şişe cam patentli olması gerekmektedir.
Özellikle az ışık alan evler için beyaz cam balkon sistemlerinin daha uygun olduğunu söylemek mümkündür. Tam aksine fazla ışığa maruz kalan evlerde ise siyah cam balkonlar güneşin etkisini azaltır.
Isıcam Sistemleri, Şişecam Düzcam tarafından düzenli olarak denetlenen Isıcam Yetkili Üreticileri tarafından üretilen çift camın markasıdır. Isıcam, iki veya daha çok sayıda cam plakanın aralarında ortam basıncına uygun kuru hava veya gazları barındıracak şekilde fabrika şartlarında bir araya getirilmesi ile oluşur.
Herhangi bir camın Isıcam olup olmadığını anlamak için pencere yakınında çakmak yakıp, alev gölgesinin dış camın içe bakan yüzeyinde kızıl veya pembemsi, diğer kaplamasız camlarda ise sarımsı bir renk alması gözlemlenir.
Isıcam S veya Isıcam K terleme olasığını azaltırlar. Nemin yüksek olduğu yerler (banyo, mutfak, çamaşır kurutma mekanı vb) aspiratör, baca veya açılan pencerelerle havalandırılması nemi azaltır. Gaz sobası, katalitik türü ısıtıcılar aşırı su buharı oluşumuna neden olduklarından daha sık havalandırma yapılmalıdır.
3- Kullanılacak camlar mutlaka 8 mm kalınlıkta olmalı ve 4 bir tarafı rodaj işlemi ile pürüzsüz hale getirilmelidir. Camların çevrelerinde çapak dediğimiz cam kırıkları olmamalıdır. Balkon sisteminde 10 mm cam kullanılması avantaj değil dezavantaj yaratır. Yine aynı şekilde 6 mm veya daha ince camlar kullanılmamalıdır.
Füme renk güneşi engelleyerek ortamı serin tutar. Genellikle daha çok güneş alan cephelerde kullanılır. Şeffaf renkli cam balkon sisteminde, mahremiyet plise perde gibi ürünlerle sağlanır. Füme renkli balkon ise mahremiyeti sağlar ancak tam verim almak için plise perde sistemi tercih edilebilir.
Cam balkonların daha kullanışlı olabilmesi için perde taktırılmaktadır. Cam balkonda en çok tercih edilen perde modelleri ise, stor perde, zebra perde ve jaluzi perdedir.
Eğer daha fazla açıklık ve ferahlık istiyorsanız sürgülü cam balkonlar sizin için daha uygun olabilir. Ancak, balkonunuzun daha az yer kaplamasını ve daha çok kullanılabilir alan yaratmasını istiyorsanız, katlanır cam balkonlar sizin için daha iyi bir seçenek olabilir.
Yeni cam balkon modelleri sırasıyla: Katlanır cam sistemleri, vitrin camlama sistemleri, sürme (kayar) camlama sistemleri olmak üzere 3 çeşit bulunmaktadır.
Özellikle koyu renkli camlar, lekeleri ve kirleri daha fazla gösterebilir. Daha açık renkli camlar, temizliği daha kolay hale getirebilir.
Standart cam m2 fiyatı 1550 TL, Standart cam (Renkli) m2 fiyatı 1550 TL, Isıcamlı Cam Balkon m2 fiyatı 2000 TL, Isıcam (Renkli) m2 fiyatı 2250 TL olarak yer alıyor. Sürgülü Cam Balkon'un m2 fiyatları 1550 TL'den başlamaktadır. 2023 yılı itibariyle katlanır cam balkon sistemleri ise 1700 TL ve 2000 TL arasındadır.
Standart katlanır cam balkon (şeffaf) m2 fiyatı 2400 TL, Standart cam (Füme) m2 fiyatı 2450 TL, Isıcamlı Cam Balkon m2 fiyatı 3600 TL, Isıcam (Renkli) m2 fiyatı 3900 TL, Sürgülü cam m2 fiyatı 2650 TL, Sürgülü cam (Renkli) m2 fiyatı 2700 TL olarak sıralanmaktadır.
“Kombinin balkona mı yoksa mutfağa mı koyulması gerekir?” sorusunun sıklıkla sorulmasının nedeni en çok tercih edilen alanlar olması. Ancak bunun net bir cevabı yok. Kullanıma uygun alan olduğu sürece ister balkona isterseniz de mutfağa koyabilirsiniz.
Fakat tam olarak katılaşması ve görevini yerine getirebilmesi için 24 saate ihtiyacı vardır. Bu nedenle cam balkon montajından sonra temizlik için 24 saat beklemenizde fayda vardır. Böylece silikonlar donacak ve su ile temas etmesi halinde bile yapısı bozulmayacaktır.
Cam Balkon Rüzgar Geçirir Mi? Kış aylarının olumsuz hava şartları yağmur, kar, dolu gibi doğal afetler meydana gelmektedir. Bu havalarda rüzgarlar şiddetli bir şekilde esmektedir. Ancak bu durum cam balkon sistemini hiçbir şekilde etkilememektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri