ünvan kaşeleri siyah, lacivert, kırmızı ve yeşil istampalı şekilde hazırlanır. Siyah renkli kaşeler özellikle resmi dairelerde sıklıkla tercih edilir.
Standart kaşeler genellikle siyah renlik olarak tasarlanıp uygulanır. Kaşeler standart siyah renklerde olabileceği gibi farklı renkli olarak da tasarlanıp uygulanabilmektedir. Ancak renkli kaşeler de maksimum 4 renk (siyah-mavi-yeşil-kırmızı) kullanılabilmektedir.
Tercihinize göre farklı renk seçenekleri bulunan kaşelerde genellikle siyah renk tercih edilmekle birlikte kullanım amacına ve durumuna göre farklı renkler de tercih edilebilir. Kırmızı, mavi, yeş,l ve siyah renk seçenekleriyle zevkinize ve markanıza uygun kaşe seçimi yapabilirsiniz.
Kaşe Mürekkebi Renk Seçenekleri
Siyah ya da benzeri bir renk olarak alınan bir silinmez mürekkep kaşe, ilerleyen dönemlerde sıvının tükenmesi ile birlikte farklı bir renk ile doldurulabilir.
Bakınız resmi daireler ve noterler, ki kopya olup olmadığı belli olsun. Kırmızı renk kaşeler ise genel olark dikkat çekici ve uyarıcı nitelikli kaşelerde kullanılır, Kopya-gizli vb gibi.
İlgili 28 soru bulundu
Şirket kaşesi örnekleri, temelde taşıdığı ana bilgilerin dışında eklenmek istenen bilgilere de açık olarak tasarlanır. Şirket kaşesinde olması gerekenler isim, soyisim, adres ve telefon bilgileri şeklinde sıralansa da vergi dairesi ve numarası, şirketin sicil numarası gibi bilgiler de kaşe üzerine eklenebilir.
Yasal Düzenlemeler: Her ülkenin kendi yasal düzenlemeleri vardır ve bu düzenlemeler kaşe kullanımını ve imza gerekliliklerini belirler. Bazı ülkelerde, belirli belgelerin geçerli olması için hem imza hem de kaşe gereklidir. Ancak, bazı durumlarda imza veya kaşe tek başına yeterli olabilir.
Şirket yetkilisinin adı soyadı imzası yeterlidir. Kaşe zorunluluğu yoktur. Söz konusu olay Ciro imzası ve şirket adı belirten hiçbir ibare yok sadece ad - soyad imza. hımm.. o zaman bu durumda kişi kendi adına ciro etmiş olur ve ciro silsilesindeki borçlular arasına o da katılır.
Pelikan Istampa Mürekkebi, kalıp, damga ve mühürlerin basıldıkları alana iz bırakabilmelerini sağlayan mürekkeptir. Pelikan güvencesi altında yaratılmış olan Pelikan Istampa Mürekkebi pek çok dokumadan deterjan ve su yardımı ile rahatça çıkarılabilmektedir.
imzalarından olmadığı, imzaların kaşe imzalar olduğu . alınarak takibin iptaline karar verilmiştir. koşul olarak öngörülmemiştir. 818 Sayılı BK.
Kaşe hem resmi işlerde hem de özel işlerde kullanılabildiği gibi aynı zamanda kauçuk veya lastik üzerinde bulunan şirket ya da kişiye özel birtakım bilgilerin belgeler üzerine baskı yöntemiyle aktarılmasını kolaylaştırılmış damga türüdür. Firmaların bunu yaptırması ve kullanması zorunludur.
mühür t.c. ibaresi ve bayrak içeren ve ilgili kurumun adını taşıyan yuvarlak, belgelere resmiyet kazandıran ıslak veya soğuk yani ezerek iz çıkarandır. kaşe ise kişi, kurum, şirket unvan ve adreslerini veya maktu ifadeleri tekrarlamak için kullanılan resmi değeri veya belgeyi resmileştirme özelliği olmayan şeydir.
Kaşe, genellikle firmalar tarafından yaptırılan üzerinde şirket bilgilerinin yer aldığı bir mühürdür. Bu mühür şahıslar tarafından kişisel bilgileriyle de yaptırılmaktadır.
Bu kapsamda kaşenin bastırılması için gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanıyor; Şahıs firmaları için gerekli evraklar: vergi levhasının fotokopisi, imza beyannamesi fotokopisi, kimlik fotokopisi, KDV tahakkuk fişinin fotokopisi (en son yatan) ve yoklama tutanağı (yeni kurulan firmalar için)
Kimler Kaşe Yaptırıyor? Kaşe çok çeşitli alanlarda kullanılan bir sarf malzemesidir. Sıklıkla yaptığımız meslek grupları; Öğretmen Kaşesi, Doktor Kaşesi, Hemşire Kaşesi, Ebe Kaşesi, Askeri Personel Kaşesi, Mühendis Kaşesi 'dir.
Yargıtay'a göre şirket kaşesinin dışında atılan imza şirket yetkilisinin şahsen sorumluluğunu gerektirir. İki imza da şirket kaşesi üzerinde ise şahsen sorumluluk söz konusu olmaz. Şahsen sorumluluğun söz konusu olması için şirket kaşesinin dışında senet üzerinde açığa imza atılması gerekmektedir.
Hemen vurgulanmalıdır ki, şirket yetkilisi tarafından da olsa senede atılan ikinci imza, şirket kaşesi olmadan atılmış ise, burada keşideci sıfatı söz konusu olmayacağından, bu imza aval olarak kabul edilir ve bu imza sahibi borçtan şahsen sorumlu olur. Şirket, işlemlerini şirket kaşesi ile yapmaktadır.
Kaşe türleri arasında ofis tipi otomatik kaşeler, cep kaşeleri, yuvarlak kaşeler, oval kaşeler, kare kaşeler, tarih kaşeleri, numaratör kaşeleri, büyük ebat kaşeleri, markalama kaşeleri, plastik saplı kaşeler, kalem kaşeleri ve renkli kaşeler bulunmaktadır.
MADDE 16- İmza atamayanlar, imza yerine usulüne göre onaylanmış olması koşuluyla, parmak izi, el ile yapılmış bir işaret ya da mühür kullanabilirler. Kambiyo senetlerine ilişkin hükümler saklıdır.”
Boş Kağıda Atılan İmza Geçerli Midir? Boş kağıda imza atmak 2023 yılında genellikle geçersiz sayılır. İmza, bir kişinin bir belge veya mesajı onayladığını gösterir ve bu nedenle bir belge veya mesajın içeriğine bağlıdır.
Açık faturadaa kaşe ve imza faturanın üst kısımında yer alırken, kapalı faturalarda imza ve kaşe alt kısma atılmaktadır.
Kaşe üzerinde bulunması gereken bilgiler arasında, firmanın bağlı bulunduğu vergi dairesinin unvanı ile firmaya ait vergi numarası vardır. Herhangi bir durumda şirket kimliği tespiti için sicil numarasından yararlanılır. Bu nedenle firmaya ait kaşelerde, mutlaka şirket sicil numarası bulunmalıdır.
Genelde Firma Adı, Şahıs ismi, Ünvan bilgilerini, Adres, Telefon varsa Vergi Dairesi, Vergi numarası şahıs şirketiyse T.C. Numarası içeren 6 satırlık yazılar için kullanılır.
Kaşede ne yazar sorusuna ise genellikle şirket veya kurum adı, adresi, telefon numarası ve T.C. kimlik numarası gibi bilgilerin yer aldığı yanıtı verilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri