Eğer işitme cihazlarınız ıslanırsa, hemen pillerini çıkarmalı ve birkaç saat kurumaya bırakmalısınız. Nem alıcı tabletler kullanıyorsanız, bunlar işitme cihazlarının daha hızlı kurumasına yardımcı olacaktır.
İşitme cihazları “su geçirmez” değildir, “suya karşı dayanıklıdır”. Her ne kadar suya karşı dayanıklı olsa da, cihazlarınızı her türlü sıvı ve kimyasal temasından korumanız gereklidir. Duş alırken, abdest alırken, denize/havuza girerken işitme cihazlarınızı kesinlikle kullanmayın.
Salih Baz, "Gelişmiş su direnci ile Duymer İşitme Cihazları her yerde kullanım avantajı sunar ve sizleri seslerin renkli dünyasından asla ayırmaz. Bu sayede işitme cihazınızı çıkarmadan denize ve havuza girebilir, duş alabilir, su aktivitelerinde bulunabilir ve yağmurlu havada yürüyebilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Kulak deliminin ardından delinmiş kısım yara olur. İyileşmesi için ise kabuklanması gerekir. Kulak deliminin yapıldığı gün duş alındığında, kulağa su değmesinden kaynaklı olarak yara kolay kolay kabuk bağlamaz. Bu nedenle kulak deldirdikten yaklaşık 24 saat sonra duş almanız daha iyi olacaktır.
Deniz ve havuza girmek için kullanıcıların önünde hiçbir engel yok ancak cihazı korumak için bazı önlemler alınmalıdır. Koklear implantlar genellikle suya dayanıklı olacak şekilde tasarlanırken, tamamen su geçirmez değildir.
SGK tarafından işitme cihazı alma süresi 5 yıl olarak belirlenmiştir.
İşitme cihazı geri bildirimi, kulağınızı terk eden ve mikrofona geri dönüş yollarını bulan seslerden kaynaklanır. Oradan, ses yeniden güçlendirilir, bu da can sıkıcı bir düdük sesi yaratır.
Koklear İmplant (Biyonik Kulak) Tanısı
Biyonik kulak ya da Koklear İmplant duyma yetisi hiç olmayan ya da ileri derecede işitme güçlüğü çeken kişilere ses hissi sağlamaya yardımcı olmak için kullanılan bir cihazdır.
Bu yüzden 'duyuyorum ama anlamıyorum' işitme kaybı şüphesi ve işitme kaybı göstergesi olabilir. Bu şikâyetler görülmeye başladığı zaman işitme testi yaptırılmalı ve eğer bir kayıp varsa erkenden müdahale edilmelidir. Erken tanı ve tedavi işitme kaybında büyük önem arz etmektedir.
Kulak arkası cihazlar daha güçlüdür. Kullanımı daha rahattır ve kolay bozulmazlar. Kulak içi cihazlar küçüktür, temizliği ve bakımı açısından kullanımı zor olabilir.
İşitme cihazını sürekli takmak mı gerekiyor? İşitme Cihazı adaptasyon süreci bittikten sonra tüm gün boyunca kullanılmalıdır. Bu kişinin işitsel yeteneklerini sürekli olarak aynı seviyede tutmak için çok önemlidir.
Su, ConnectClip'e zarar verir mi? ConnectClip, suya dayanıklı veya su geçirmez değildir.
İşitme cihazları, milyonlarca elektrik bağlantısı ve birçok küçük hareketli parçası olan son derece sofistike biyomedikal cihazlardır. Kulak kiri ile çevrili nemli bir ortamda çalışırlar, bu nedenle işitme cihazlarının zaman içinde tamir edilmesi gerekebilir.
Dr. Tuncay Kodaş, işitme cihazı kullanan hastaların kulakta iltihap, mantar oluşmasının önlenmesi için “Gece yatarken cihazınızı çıkartın, doktor kontrollerinizi aksatmayın” uyarısında bulundu.
Cihaz, buşonun engel olmasından dolayı sesi kulak zarına iletemediği için zardan geri döner. Bu da ötme yapar ve elbette kişinin duyma oranını etkiler. İkinci neden de kullanılan kalıbın eskimiş, yırtılmış, deforme olmuş olması ve kulak kanalında durması gerektiği gibi durmamasıdır.
İşitme cihazından ötme veya cızırtı sesi gelmesi de oldukça yaygın bir sorundur. Ventilasyon açıklıklarının gereğinden fazla açılması, ses kazancının çok arttırılması, kulak kalıbı uygulamasının yanlış yapılması veya kulak kalıbının kulağa tam oturmaması gibi uzmanın yanlış uygulamalar yapması bu soruna sebep olabilir.
Kulak arkası işitme cihazlarınız varsa, işitme cihazı yüzeyini alkol içermeyen ıslak mendillerle temizleyin. Bunun nedeni alkole duyarlı hidrofobik bir kaplama ile kaplı olmasıdır. Kulak içi işitme cihazları için, işitme cihazlarının yüzeyini temizlemek için her türlü ıslak mendil kullanılabilir.
Si-Ser İşitme Merkezlerinde, işitme kaybınıza uygun dünyanın en iyi işitme cihazları, doğru uygulama ile deneniyor. Uzmanların tavsiyesi olan Earnet firmasının Aria, Nano, Elite ve Royal serileri ve Nano3, Aria, Smart, TIE, TIE-X, BiyoniX serileri bu alanda en kaliteli işitme cihazı grubundadır.
Son güncellemeler ile birlikte işitme cihazı ile ya da cihazsız olarak bir kişinin işitme engelli raporu alması için şart koşulan oran %40 olarak belirlenmiştir. Eğer kişi işitme cihazı kullanıyor dahi olsa yapılan testlerde %40 oranında işitme kaybı yaşıyorsa işitme engelli raporu alabilme imkanı elde eder.
Ayrıca, bazı işitme cihazları, ses kayıt özelliği ile konuşmaları kaydeder ve bunları daha sonra tekrar dinlemek veya not almak amacıyla akıllı cihazlara aktarır.
Bunun aksine ihtiyaca rağmen işitme cihazı kullanılmazsa normal işitenlerin duyabildiği sesler duyulamaz. İşitme kaybıyla geçirilen süre artıkça işitsel korteks az uyarı aldığı için duyulan sesleri dahi anlamak zorlaşmaktadır. Kişi bu durumu genellikle “duyuyorum ama anlayamıyorum” şeklinde ifade etmektedir.
İşitme cihazı ile MRI, röntgen filmi çekilebilir miyim? X-ray görüntüleme sırasındaki yoğun radyasyon, MRI görüntüleme sistemlerinin yaydığı manyetik alan; işitme cihazlarınızın bozulmasına neden olabilir. Bu sebeple işlem öncesinde işitme cihazlarının çıkarılması önerilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri