E-devlet işsizlik maaşı sorgulama www.turkiye.gov.tr adresinden yapılmaktadır. E devlet ve ardından İşkur'a erişerek ilgili metinleri onaylayabilir, ardından size işsizlik maaşı çıkıp çıkmadığını sorgulayabilirsiniz.
İşsizlik ödeneği başvuruları izleyen ayın sonuna kadar sonuçlandırılır. İşsizlik ödeneği, her ayın beşinde aylık olarak işsizin kendisine ödenir. Ödeme tarihini öne çekmeye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yetkilidir.
İŞKUR maaşları, her ayın 5'ine kadar PTT'de adınıza yatırılır. Maaşınızın herhangi bir PTT şubesinden T.C. nüfus cüzdanınızla çekebilirsiniz.
Asgari ücrete yüzde 34 zam yapıldı ve en düşük işsizlik maaşı 5 bin 324 lira, en yüksek ücret de 10 bin 650 lira olarak ödenecek. İşsizlik ödeneği, her ayın beşinde aylık olarak işsiz olan kişiye ödenir.
E devlet Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İşsizlik Ödeneği/İş Kaybı Tazminatı Sorgulama yapılarak işsizlik maaşının yatıp yatmadığı dakikalar içinde öğrenilmekte.
İlgili 43 soru bulundu
Bunun için e-Devlet şifresi ile T.C. kimlik numarasının ilgili başvuru sorgulama sayfasına girilmesi yeterlidir. Başarılı giriş işleminin ardından işsizlik ödeneği başvuru sonucu görüntülenebilir.
e-Devlet kapısı sistemi ile artık Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sorgulamaları yapmak oldukça kolay bir hale geldi. SGK bünyesindeki vatandaşlar e-Devlet kapısı üzerinden kolaylıkla ne zaman emekli olabileceklerini ve emekli maaşlarını sorgulayabilirler.
İşsizlik Ödeneğinin Ödenmesi
İşsizlik ödeneği başvuruları izleyen ayın sonuna kadar sonuçlandırılır. İşsizlik ödeneği, her ayın beşinde aylık olarak işsizin kendisine ödenir.
2023 İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Maaş Tablosu
Ayrıca geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 482,41 TL cep harçlığı ödenmektedir.
Buna göre; Yeni asgari ücretle işsizlik ödeneğinin en düşüğü 5 bin 325 lira, en yükseği ise 10 bin 650 lira şeklinde uygulanacak. Bu rakamlardan binde 7,59 oranında damga vergisi kesintisi yapılacak.
İşkur işbaşı eğitim programlarının maaşları Halkbank'na yatıyor.
- 600 gün sigortalı olarak çalışmış ve işsizlik sigorta primi ödemiş olan kişiler, 180 gün işsizlik maaşı alabilmektedir. - 900 gün sigortalı olarak çalışmış ve işsizlik sigorta primi ödemiş olan kişiler, 240 gün işsizlik maaşı alabiliyor.
İşbaşı Eğitim Programlarının Süresi
Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır. Geleceğin mesleklerinde düzenlenen işbaşı eğitim programlarında ise program süresi en fazla 9 ay olarak uygulanabilmektedir.
İşsizlik maaşı her ayın 5'inde PTT ya da tanımlı İBAN'a yatar. Peki işsizlik maaşı saat kaçta yatıyor? Her ayın 5'inden sonra eğer banka hesabınız tanımlandıysa gece 12.30 sonrası genellikle ödemeler banka hesabına aktarılmış olmaktadır.
Eğer PTT kartınız varsa kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı PTT kartına yatıyor, yoksa IBAN numaranızı güncellemeniz yeterli olacaktır. PTT kart sahibiyseniz ödemeniz PTT hesabınıza yapılacaktır.
İşsizlik maaşı ödemeleri, PTT şubelerinde yoğunluk olmaması için hesap numaralarına yapılıyor. Ancak ödemelerin hesabınıza gelmesi için İşkur üzerinden Iban numaranızı güncellemeniz gerekmekte.
İşkur'un düzenlediği İşbaşı Eğitim Programı ile personelin altı aya kadar olan maaşını İşkur ödüyor. Bu programı düzenleyen şirketler, sonrasındaki altı aylık dönemde de sadece yarım net asgari ücret ödüyorlar.
İŞKUR İşsizlik Maaş Artışı Yapılmaması
İŞKUR'dan işsizlik maaşı bağlandı ama 05.08.2023 tarihli ve bunun akabinde devam eden maaşlar zamsız şekilde gösteriliyor. 05.08.2023 tarihli maaş asgari ücret zammı ile artış göstermesi gerekirken 3972,82 TL olarak yatırılmıştır.
İŞKUR'da kaç saat çalışma vardır? İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işe alınan çalışanlar, günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde çalışmaktadırlar.
Memur maaşları ayın 14'ünü 15'ine bağlayan gece saat 12'yi geçtikten sonra hesaplara yatırılıyor.
İşsizlik maaşı hafta sonuna gelirse bir sonraki iş gününde hesaplara yatırılmaktadır. İşsizlik maaşının yatıp yatmadığı ise internet üzerinden sorgulanabiliyor.
İŞSİZLİK MAAŞI NEREYE YATAR? İşsizlik maaşını almaya hak kazananlar herhangi bir PTT şubesine giderek maaşını çekebilir. Bunun için sadece T.C kimlik numaralı nüfus cüzdanı yeterli. Yani her ayın 5'inde PTT binalarından maaşını alabilirsiniz.
e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
Öncelikle bireysel emeklilik bakiyenizi sorgulamak için e-devlet sistemine giriş yapmalısınız. TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra arama motoruna “Takasbank” yazın. En üstte açılan sekmeye tıkladığınızda sistemde birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri