Buna göre, ıslak zıt anlamlısı bir tanedir. Herhangi bir sıvıya bulanmamış manasına gelen “kuru”, ıslak sözcüğünün zıt anlamı olarak kabul edilir.
Islak kelimesinin karşılığı olan yaş kelimesinin zıt anlamlı sözcüğü ise kuru olmaktadır.
Kuru kelimesinin zıt anlamları arasında ıslak kelimesi bulunuyor. Yaş, taze ve nemli kelimeleri de kurunun zıt anlamları arasındadır.
Islak Eş Anlamlısı
Bir diğer eş anlamlı olan kelime ise yaş kelimesidir. Bu kelimeler oldukça sık kullandığımız ve ıslak kelimesi ile aynı anlama sahip olan kelimelerdir. Bu kelimeleri birbirinin yerine kullanmanızda yanlışlık yoktur.
Islak kelimesinin zıt anlamşısı; Kuru kelimesidir.
İlgili 40 soru bulundu
Barış kelimesinin zıt anlamlısını savaş kelimesi oluşturur. Barış kelimesinin bir eş anlamlı kelimesi de bulunmaktadır. Barış kelimesinin eş anlamını ise sulh kelimesi oluşturmaktadır. Zıt anlamlı kelime bir kelimenin karşıtı, tam tersi anlamına gelen, o kelimenin ifade edilmemesidir.
Yani bir kelimenin zıt anlamlısı, o kelimenin tam olarak tersini ifade etmektedir. Her kelimenin zıt anlamı da yoktur. Fiillerin ve bazı sıfatların olumlu-olumsuz biçimleri zıtlık oluşturmaz. Bu durumda zıt anlamı olmayan kelimeleri yakın anlamlı kelimeler ile ifade etmek mümkün olmaktadır.
Cevap: selam. Açıklama: Yaş kelimesinin zıt anlamlısı; Kuru kelimesidir.
Islak sözcüğünün eş anlamlı kelimesi yaş sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.
İlk olarak 'kuru' kelimesinin zıt anlamlısı olan yaş sözcüğüdür. Bir diğeri de çağ kelimesiyle eş anlamlı olan yaş sözcüğüdür. Fakat çağ ile eş anlamlı olan yaş kelimesinin zıt anlamlısı bulunmamaktadır.
Sıvı kelimesi için kullanılabilecek olan zıt anlamlı sözcük şeklinde 'katı' kelimesi bulunmaktadır.
Su, bir sıvıdır . Canlıların gûnlûk ibtiyaç duyup içtiği içecektir. Su kelimesinin zıt anlamı " deniz veya akarsu " olacaktır.
Cimri kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük, "Cömert, eli açık, bonkör, eli selek" şeklinde gösterilebilir.
Doğal kelimesi doğaya uygun olan, doğada karşılaşıldığı gibi manalarına gelmektedir. Bu durumda doğal sözcüğünün zıt anlamlısı ise yapay veya sunidir.
Parlak kelimesinin zıt anlamlısı olan kelime ise “donuk” veya “mat” sözcüğüdür.
Hayır kelimesinin zıt anlamlısı olan kelimeler Şer ve Kötülük olarak bilinmektedir. Hayırın zıt anlamlısı Kötülük ve Şer kelimeleri olarak tespit edilmiştir ve doğru kabul edilir.
ZIT(KARŞIT) ANLAM
Anlamları birbirinin tam tersi olan sözcüklere zıt anlamlı sözcükler denir. Başka bir ifade ile karşıt anlamlı sözcükler olarak da söyleyebiliriz.
Aynı anlamı taşıması üzerine ıslak kelimesi için eş anlamlı olarak 'yaş' sözcüğü kullanılabilir.
Islaklık, nemli anlamında kullanılan yaş kelimesi de Türkçe kökenlidir. Eski Türkçede "taze, yeşil bitki, yeşillik, nem, ıslaklık, gözyaşı" gibi anlamlarda kullanılan "yaş" kelimesinden evrilmiştir. Yaş kelimesinin anlamları: Islak, nemli.
Zıt anlamlı kelimeler; anlam yönünden birbirinin tersi olan kelimelere verilen isimdir. Böylece bir kelimenin zıt anlamlısı O kelimenin tam olarak tersini ifade etmektedir. Dilimizde her sözcüğün zıt anlamlısı yoktur. Bu durumda zıt anlamı olmayan kelimeleri yakın anlamlı kelimeler ile ifade etmek mümkün olmaktadır.
Kuru kelimesinin zıt anlamlısı yaş, taze, nemli, ıslak, yeşildir.
Öğrenci kelimesinin zıt anlamı olan kelimeler yoktur. Bununla beraber öğrenci kelimesinin zıt anlamının karşılığının olmadığını belirtmek gerekir. Öğrenci kelimesinin yalnızca eş anlamı bulunmaktadır.
' Okul kelimesinin zıt anlamlısı bulunmamaktadır.
Zor Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir? Zor kelimesi sıkıntı ve güçlük içinde yapılan anlamına gelmektedir. Zor kelimesinin anlamca zıddına baktığımızda bunun tam tersi olan kolay kelimesinin zor kelimesinin zıt anlamlısı olduğunu görürüz.
Siyah kelimesinin bir tane zıt anlamı bulunur. Bu zıt anlamlı kelime ise gün içerisinde çok sık kullanılan bir kelimedir. Siyan kelimesinin zıt anlamı beyazdır. Beyaz ile siyah sözcükleri birbirinin zıt anlamı olarak tanımlanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri