Islak hacimlerde su yalıtımı şu şekilde yapılmaktadır: Çimento esaslı su yalıtım malzemesi henüz yaşken alkali dayanımlı sıva filesi, zemine döşenir. ilk kat kuru-yaş (yüzey kurusu) duruma geldiğinde ikinci kat çimento esaslı elastik su geçirmez yalıtım malzemesi sürülür ve yalıtım tamamlanır.
Islak hacim su yalıtımı genellikle elastomerik reçine esaslı veya çimento esaslı su yalıtımı ürünleri ile yapılmaktadır. Elastomerik reçine esaslı ve çimento esaslı su yalıtımı ürünleri fırça veya rulo ile sıva, şap gibi yüzeylere uygulanmaktadır.
Beton dökümü esnasında iki beton arasına su ile şişen sızdırmazlık bandı ( Örnek; Weber Swell Tape, Su tutucu bant ) mutlaka kullanılmalıdır. Betonun su geçirmemesi binanın da aynı şekilde suya karşı mukavemetli ve dayanıklı olması, küf ve rutubetin engellenmesi demektir.
Islak hacimlerin su yalıtımı genellikle elastomerik reçine esaslı su yalıtımı ile yapılmaktadır. KÖSTER BD 50 elastomerik reçine esaslı su yalıtımı ürünü fırça veya rulo ile sıva, şap, astarlanmış alçıpan gibi yüzeylere sürülür.
İlgili 39 soru bulundu
En iyi su yalıtım malzemesi hangisidir denildiğinde ilk akla gelen geleneksel yalıtım malzemelerine alternatif olması ve uygulamasının kolay olması ile tercih sebebi olan PERMODUR olacaktır. Bir diğer önemli ayrıntı PERMODUR ince, sıvı karakteri sayesinde geleneksel yalıtım malzemeleri ile birlikte kullanılabilir.
Uygulama garantisinin, uygulamayı yapan firma tarafından verilmesi gerekir. Uygulama garantisi ise genellikle 3 yıl olarak verilmektedir. Su yalıtımının ömrü tamamen kullanılan malzemenin kalitesine bağlıdır. Standartlara uygun olarak üretilmiş kaliteli su yalıtım malzemeleri uzun yıllar boyunca dayanıklılığını korur.
Bitüm kauçuk esaslı su yalıtımı en çok kullanılan zemin su yalıtım tiplerinden biridir. Bu kauçuk kaplamalar, peyzaj alanlarında, su tanklarında, bodrum katlarında ve bodrum duvar su yalıtımı alanında sık sık kullanılır. Çevre dostu bu ürünün insan sağlığına hiçbir zararı da bulunmamaktadır.
Kalekim su geçirir mi sorusu aklınıza takılıyorsa kısa süre içerisinde donduğunu ve 2 saat sonra suya karşı tamamen dayanıklı hale geldiğini söyleyebiliriz.
Su yalıtımı yapılmadan insa edilmis binalarda, çatı ve ıslak hacimlerin su yalıtımı sonradan rahatlıkla yapılabilirken, toprak altındaki duvarların yalıtılması için binanın etrafının kazılması gereklidir.Binanın üzerine oturdugu temellerin su yalıtımının yapılabilmesi için ise yapımızın havaya kaldırılması gerekir ki, ...
Bunu engellemek için; bina çevresine drenaj hattı yapılmalıdır. Drenaj hattı sayesinde, yağmurlu havalarda toprak içinde biriken fazla su drenaj borularına akar. Drenaj boruları toprak altına döşenen, üstü delikli borulardır. Topraktaki fazla su, borunun üstünde bulunan bu deliklerden boruya akar.
Betonları su geçirimsiz duruma getirmek amacı ile su yalıtımı sağlayan akrilik ya da poliüretan içerikli malzemeler beton üzerine direk uygulanabilmektedir. Ayrıca su geçirmez çimento çeşitleri kullanılarak betonun su geçirmemesi sağlanabilmektedir.
Drenaj hattı sayesinde, su kaçağı olduğunda veya yağmur suyudan dolayı bina temeline gelecek olan su drenaj boruları aracılığı ile bir kuyuya aktarılır. Bu işlem, bina inşaat halinde iken ve temel atılacağı sırada yapılmalıdır. Bina bitmişse ve kullanılıyorsa, bodrum kata bir kuyu kazılır.
Seramik kaplama veya şap öncesi ideal su yalıtım malzemesidir. İçme suyu depolarında kullanıma uygundur. Yüksek tutunma gücüne sahiptir. Donatı veya çelik için korozif değildir.
Standart poliüretan köpükler ses ve ısı yalıtımı sağlamaktadır. Poliüretan köpükler ses yalıtımı için kullanıldığı zaman kapı ve pencerelerin arasındaki boşluklara doldurulmaktadır. Bu sayede de kusursuz bir şekilde yalıtım sağlanmaktadır. Poliüretan köpük malzemesi su geçirmezdir.
Çimento kalekim bir yapıştırma harcı olarak bilinen yapı inşaat sektörünün önemli malzemelerindendir. Çimentodan farkı ise bir yapıştırma harcı olmasıdır. Daha çok seramik ve fayans ustaları kalekim malzemesini yaygın olarak kullanmaktadır. Kalekim yapıştırıcı tek bileşenden oluşan bir yapıştırma harcıdır.
Kolay taraklanabilir. Gri renkli toz görünümündedir. Açılmamış ambalajında muhafaza ederseniz raf ömrü 12 aydır. Çimento esaslı olduğundan tozunu solumayınız, cilde ve göze temas ettirmeyiniz.
UYGULAMA ALANLARI: Lavabo,küvet,klozet,duş kabini birleşim yerlerinde kullanılır.Pencere doğrama,metal,plastik,çalışan yapı elemanları ve suya maruz seramiklerin birleşimi yerlerinin doldurulmasında ve su izolasyonunda kullanıma uygundur. Cam,mermer,alüminyum,beton,çelik.
Temel altı grobeton, temel perde sınırından 60 cm dışarıda ve iç tarafa doğru şevli yapılmalıdır. Polimer bitümlü örtü(polyester keçe taşıyıcılı), sürme esaslı su yalıtım malzemeleri, plastik/kauçuk esaslı sentetik örtüler su yalıtım malzemesi olarak kullanılabilir.
Şeffaf su yalıtımı, suyun geçişini engellemek ve suya dayanıklılığı artırmak amacıyla kullanılan bir tür yalıtım malzemesi veya kaplama yöntemidir. Bu yalıtım yöntemi, özellikle binaların dış cephelerinde, teraslarda, havuzlarda, su depolarında ve benzeri yerlerde suyun nüfuz etmesini önlemek için tercih edilir.
Uygulandığı dış cephede film tabakası oluşturmadan görüntüyü ve dokuyu bozmadan doğallığını koruyarak su geçirimsiz hale getiren siloxan esaslı şeffaf bir yalıtım ürünüdür...
Yeni yapılmakta olan binalarda, su yalıtımı, doğru ve kaliteli malzemelerle yapılmazsa, tüm ulusal ve uluslararası standartlara uygun ürün ve uygulama kalitesine dikkat edilmezse, 10 yıl sonra donatı, belli koşullarda başlangıçtaki taşıma kapasitesini korozyon nedeniyle kaybediyor.
Su yalıtımı, binalarımıza suyun girebileceği alanlara yapılır. Bunlar; toprak ile temas eden duvarlar, temeller ve zemine oturan döşemeler, suyun yapı dışında birikebileceği veya suyun basabileceği seviyenin altındaki dış duvar, balkonlar, teras ve eğimli çatılar ile banyo, lavabo tuvalet gibi ıslak hacimlerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri