Kestaneleri oda sıcaklığında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz. Kestaneyi kuru bir kabın içerisine yerleştirip derin dondurucuya atabilirsiniz. Kestaneler derin dondurucuda ve kapağı kapalı kaplarda 1 aya kadar muhafaza edilebilir.
Kestaneler yıkanır ya da temiz bir bezle silinir. Kestaneler buzluktan çıkarılınca kolay pişmesi için sırtlarından çizilir. Ardından buzdolabı poşetlerine konulur ve ağzı hava almayacak şekilde bağlanmalıdır.
Kestaneler soğuduktan sonra tek tek soyun. Kullanacağınız kadarını buzdolabı poşetlerine koyup, derin dondurucu da 8 ay kadar saklayabilirsiniz. Daha sonra kullanacağınız zaman derin dondurucudan çıkartın. Oda ısısında çözülmesini sağladıktan sonra istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Kestane suda pişirilmeyecekse mutlaka iki saat kadar suda bekletilmelidir. Bu işlem kestanelerin hem yumuşamasını hem de daha kolay soyulmasını sağlamaktadır.
Bunun için özenli biçimde buzdolabı poşetlerine yerleştirilen kestaneler, sıkıca ve düzgün bir şekilde kapatılır. Daha sonra buzdolabı poşetlerinin farklı bölümlerinde delikler açılır. Ardından buzdolabına yerleştirilerek bu şekilde en az bir hafta kadar kestaneleri sağlıklı biçimde saklamak mümkün.
İlgili 42 soru bulundu
Pişmemiş Kestane Nasıl Saklanır? Kestaneleri pişirmeden saklamak için uygulayabileceğiniz yöntemler; Kestaneleri oda sıcaklığında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz. Kestaneyi kuru bir kabın içerisine yerleştirip derin dondurucuya atabilirsiniz.
YAZI BOYUTU. KESTANE SUDA NE KADAR BEKLETİLİR? Tavada, fırında veya közde pişireceğiniz kestaneler çizip suda bekletmek kestanelerin hem daha iyi pişmesini hem de kolay soyulmasını sağlayacak bir yöntemdir.
4- Tuzlu Suda Bekletme: Sevgili arkadaşım Hilal'den gelen bir tavsiyeyi de eklemek istedim. Kestaneleri çizdikten sonra 1 saat tuzlu suda beklettikten sonra fırında pişirdiğimizde çok kolay ayrılıyormuş kabuklar. Bu yöntemi denedim.
Rengi ve iç kabuğu yenebilecek durumlara uygunsa alın. Alırken bunlara özen gösterirseniz lezzetli mi lezzetli kestaneler pişireceğinize eminiz. Kestaneleri pişirmeden önce mutlaka çizik atın ve suyun içine birkaç saat kadar bekletin.
Kestaneler buzdolabı poşetlerine yerleştirilerek buzdolaplarında 8 aya kadar saklanabilir.
Kabuklu kestane bozulmaması için nasıl saklanır diye soranların, bunun için saklama kaplarına ve buzdolabı poşetlerine ihtiyacı vardır. Çiğ kestane derin dondurucuya konur mu sorusunun cevabı ise evettir. Kestane buzdolabında saklanır mı diyenler, 2 aya kadar muhafaza edildiğini bilmelidir.
Kestaneyi kuru bir kabın içerisine yerleştirip derin dondurucuya atabilirsiniz. Kestaneler derin dondurucuda ve kapağı kapalı kaplarda 1 aya kadar muhafaza edilebilir. Kestaneleri buzdolabında saklamak için, nemli olmayan kuru buzdolabı poşetleri kullanın.
Diğerlerinden daha koyu renkli ve kötü kokulu olanlar bozuktur. Kestaneyi bir bıçak yardımıyla yararak içini kontrol edebilirsiniz. Eğer iç kabuk yenilebilir durumdaysa tazedir. Çok kıvrımlı ve iç kabuğu acı olan kestaneler satın alınmamalıdır.
Yaş pasta ve börek yapımında canımız istediğinde kullanmak için. Aldığımız kestaneleri bir bez üzerine veya bir tepsiye sererek oda sıcaklığında kurutalım. İyice kuruduğuna emin olduktan sonra temiz bir bez torba içerisine koyarak, muhafaza edelim.
Uzun süren hasat sonunda toplanan kestaneler bahçelerde çuval kaplı zeminler üzerinde toplanır ve üzerleri çeşitli otlar, gazeller ve eğrelti otları ile örtülür. Kış boyu bu şekilde kar altında bekleyen kestaneler böylece dikenli kabuklarından daha kolay ayrılır.
Yaklaşık bir ay sonra çimlenip, filizlenmeye başladığında güneş gören bir yere koymak gerekir. Diğer bir kolay yöntem ise, kestaneleri bir poşetin içerisinde ağzı bağlı olarak buzdolabında 3 ay bekletmektir.
Tarifte olduğu üzere 1 saat kadar tuzlu suda beklettiğiniz kestaneleri fazla sularını süzerek fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış fırında renk alıp kabukları çatlayana kadar fırınlayın.
En güzel kestane eski usul sobanın üzerinde pişirilen olsa da bu lezzeti evinizde de yakalayabilirsiniz. Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın kabuklarını çizdiğiniz kestaneleri pişirmeden önce bir saat kadar tuzlu suda bekletirseniz piştiğinde kestanenin kabuğu daha kolay soyulacaktır.
Suda bekletme işlemi sayesinde içi daha yumuşak oluyor. Orta yükseklikteki ateşte yaklaşık 20 dakika pişirirseniz kestaneleriniz hazır olacaktır.
Kestaneleri iyice yıkayıp, tencereye alın. Üzerine tuz ve şeker ilave edip, kaynar su dökerek, 20-25 dakika haşlamaya bırakın. Kestanelerin kabukları kenarlardan ayrılmaya başladığı zaman haşlanmış demektir. Kestane haşlamaya tuz ve şeker katmamızın sebebi daha lezzetli olmasıdır.
Kestiğiniz kestaneleri orta boy bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su koyun. 1 kaşık tuz ilave edin. Ocağa koyun. Su hafifçe kabarcıklanmaya başlayınca ocağı kapatın.
Haşlama Kestane
Kabuklarından ayırarak servise sunun. Haşlama suyuna 2 çay kaşığı zeytinyağı eklerseniz ya da haşlandıktan sonra soğuk sudan geçirirseniz kabuklarının çok çabuk soyulduğunu söyleyebiliriz.
Yapılan tüm saklama yöntemleri kestanelerin istenilen süre içerisinde tüketilmesine yardımcı oluyor. buzdolabı poşeti içerisine yerleştirilen pişmiş kestaneler, 8 aya kadar dolap içerisinde saklanabilir. 8 aya kadar tüketilmesinde herhangi bir sorun bulunmuyor.
Kestanelerin soyulamayacak kadar sıcak olması ile kabuklarının tekrar iç kısmının üzerine yapışmasına neden olacak kadar soğuması arasında ince bir çizgi vardır.
Kestane kokusu gelmeden ve iyice közlenmeden çevirmeyin. Bir yüzü közlenince diğer yüzünü de hızlı ateşte közleyin. Közleme işi bittikten sonra kestaneleri soğutmadan elinizin değeceği sıcaklıkta soyun. Afiyet olsun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri