Midenin uzun süre tok kalmasına yardımcı olan mercimeğin glisemik indeksi düşüktür. Özellikle kabızlık problemine ve hazımsızlık problemlerine karşı doğal çözüm olan mercimek sayesinde bağırsaklar daha sağlıklı çalışır.
Kırmızı Mercimek çorbası, demir, poatasyum, lif açısından iyi bir kaynaktır. Protein içerir ve bu sayede kaslar güçlenir ve yağ yakımına yardımcı olur.
Mercimek Çorbası Yemek Gaz Yapar mı? (
Sofraların vazgeçilmezi olan bu lezzetli çorba çeşidi aynı zamanda gaz ve şişkinlik yapabilir. Bunun temel nedeni ise içeriğinde yüksek oranda lif bulunması ve ayrıca bitkisel asitlerin yer almasıdır.
Az yağlı olarak hazırlanan mercimek çorbası zayıflamaya destek olur. İçeriğindeki yüksek lif nedeniyle midede sindirimi uzun süren çorba, iştahın kontrol altına alınmasına yardımcı olur.
Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. Mercimek içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler. Zengin potasyum içermesi nedeniyle yüksek tansiyonu düşürücü etkiler yapar.
İlgili 24 soru bulundu
Mercimek Çorbası
Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. Mercimek içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler.
Midenin uzun süre tok kalmasına yardımcı olan mercimeğin glisemik indeksi düşüktür. Özellikle kabızlık problemine ve hazımsızlık problemlerine karşı doğal çözüm olan mercimek sayesinde bağırsaklar daha sağlıklı çalışır.
Mercimek yemeği her ne kadar faydaları ile bilinse de gaz gibi yan etkisi bulunmaktadır. Mercimek lif açısından zengin olduğundan, gaz yapmaktadır. Kırmızı mercimeğin, yeşil ve sarı mercimeğe oranla daha fazla gaz yaptığı bilinmektedir.
100 mililitre olan bir kepçe sarı mercimek çorbası 24 kaloridir. 330 mililitre olan 1 porsiyon sarı mercimek çorbası ise 78 kalori değerindedir. Genellikle lokantalarda az olarak tabir edilen kırmızı, yeşil ve sarı mercimek çorbasının kalori değeri ise 23 kalori ile 121 kalori arasında değişmektedir.
Mercimek, çok besleyici bir yiyecek olmasına rağmen, rafinoz açısından zengin yapısı ile vücut tarafından sindirimi oldukça zor bir gıdadır.
Gaz yapmayan çorba türleri arasında yoğurt çorbası, şehriye çorbası ve sebze çorbası öne çıkar.
Yeşil mercimek, yağ yakıcı olmanın yanında tok hissettirmeye de yardım eder. Bu sayede yeşil mercimeğin kilo verme konusunda yardımcı olabileceğini söylemek mümkün. Bağırsak sisteminin daha hızlı çalışmasını sağlar, vücudun dengeli şekilde kilo vermesine yardımcı olur.
Her bünyenin vücut direnci ve yapısının aynı olmamasıyla beraber 3 gün kadar bir süre ile yaklaşık 3 kilo verebilirsiniz. Yapacağınız mercimek çorbasının bilinen mercimek çorbalarından farkı yağ yakıcı ve ödem atıcı muhteşem gıdalarla hazırlanmasıdır.
Mercimek ödem atar mı? Vücudun sıvı ihtiyacını karşılamada önemli bir rolü olan çorba besini, mideyi kaplar ve uzun süreli tokluk hissettirir. Yapacağınız mercimek çorbasının bilinen mercimek çorbalarından tek farkı yağ yakıcı ve ödem atıcı muhteşem gıdalarla hazırlanmasıdır.
İshale iyi gelen çorbalar içerisinde ise; tavuklu sebzeli çorba, yayla çorbası, kıymalı yeşil mercimekli çorba gibi çorbalar yer almaktadır. Bağırsaklarda yer alan bakterilerin artması durumunda İshal gibi problemlerin önüne geçilir.
Klasik bir örnek, süt ürünlerinde bulunan ana şeker olan laktozdur. Bu nedenle, büyük miktarlarda laktoz içeren süt, yoğurt, ayran, krema, tereyağı ve dondurma tüketmek, kramp ve ishal ile birlikte artan gaz üretimine yol açabilir.
Mercimek çorbasının fazla tüketimi, midedeki gaz miktarını arttırır ve çeşitli hastalıklara sebebiyet verir. Mercimek sindirilmesi zor bir besin olduğu için, beraberinde su tüketimi midede şişlik yaratır. Çok sık tüketiminde mide gazı oluşur. Bunun sonucunda kişide mide gazı, mide yanması sorunları ortaya çıkar.
Kilo aldırıcı protein içeren et, tavuk, balık ya da kuru baklagil yemekleri kilo aldırıcı programın olmazsa olmaz protein kaynaklarıdır. Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir gibi kilo aldırıcı gıdalar ara öğünlerde önerilen miktarlarda tüketilmelidir.
Pırasa, bal kabağı ve benzeri diğer prebiyotik sebzelerle hazırlanan çorbalar kabızlık şikayetini rahatlatır. Prebiyotikler; iyi bakteriler olan probiyotiklerin bağırsak dokusuna tutunmasını sağlayan lif yapısıdır.
Kuru erik, kuru kayısı, kuru incir suda kaynatılarak suyu bebeğinize verilebilir. Sebze çorbası yapılabilir ve çorbanın içine 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı eklenmesi kabızlığı önleyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri