Güç Planı Ayarlarına Yüksek Performans Modu eklemek için aşağıdaki adımları uygulayın; Öncelikle Windows tuşuna basıp “cmd” yazın ve konsola giriş yapın. Ardından açılan konsola “Powercfg -setactive 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c” kodunu yazıp, enter'layın.
Görev çubuğunda Ara'yı seçin, arama kutusuna gelişmiş sistem yazın ve ardından Altında Denetim masasının listelendiği Gelişmiş sistem ayarlarını görüntüle'yi seçin. Sistem Özellikleri'nde Gelişmiş sekmesini ve ardından Performans alanında Ayarlar'ı seçin.
Power & pil ayarlarında güç modunu ayarlay tıklayın, DenetimMasası'nı açın, Sistem ve Güvenlik'i seçin >Seçenekleri'nive ardından Dengeli güç planı seçin. Sizin için uygun güç modunu ve Windows 10 bilgisayarınızda yapmak istediklerinizi seçin.
Görev çubuğundaki① [Pil simgesine] sağ tıklayın ve ardından [Güç Seçenekleri]② öğesini seçin. Size uygun bir güç planı seçin③. Seçilen planı özelleştirmek isterseniz seçilen planda④ [Plan ayarlarını değiştir] öğesine tıklayın. [Gelişmiş güç ayarlarını değiştir]⑤ seçeneğine tıklayın.
İlgili 42 soru bulundu
Windows 10'unuz 1803 ya da üst sürümse, Ayarlar > Sistem > Güç > Ek Güç Ayarları'nı açın.
Windows 11'de güç ve uyku ayarlarını ayarlamak için Başlangıç >Ayarlar > Sistem > Güç & pil>uyku'ya tıklayın. Ekran: Cihazınızı kullanmadıysanız ekranı kapatmadan önce cihazınızın ne kadar bekleyeceğini seçin.
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bilgisayarın enerji tüketimini düzenleyen bir araç olan güç modu, cihazınızı daha verimli kullanmak için bazı ayarları değiştirebilir. Örneğin, güç modu sayesinde işlemci hızını artırabilirsiniz.
Buna ulaşmak için Denetim Masası> Sistem ve Güvenlik> Gelişmiş sistem ayarlar> Performans kısmına gelmeniz yeterli. Buradan En Yüksek Performans İçin Seç sekmesine tıklayarak, bilgisayarınızın performansına ufak da olsun bir katkı yapabilirsiniz.
Android telefonunuzun RAM kapasitesini artırmak için telefonunuzdaki bir parçayı değiştirmek yeterli olmayacaktır. RAM artırma işlemini gerçekleştirmek için microSD karttan faydalanmanız gerekir. MicroSD kart ile RAM artırma işlemi, yalnızca root işlemini gerçekleştirmek ile mümkün olabilir.
Bu komut çalıştırıldıktan sonra, Güç seçeneklerini açınca Nihai Performans seçeneğini göreceksiniz. Komut istemini simge durumuna küçültün ve Ayarlar> Sistem> Güç ve uyku> Ek Güç Ayarlarını açıp, Nihai Performans'ı seçin.
Yazılımsal ya da donanımsal olarak iki farklı şekilde bilgisayarlarda GHz hızı yükseltilebilir. Bilgisayarın ana kartı ve bilgisayarın tüm bileşenleriyle uyumlu olan GHz değeri çok daha yüksek olan bir işlemcinin satın alınarak, bilgisayardaki mevcut işlemcinin değiştirilmesiyle yapılabilir.
Genelde RAM ne kadar hızlıysa işlem hızı da o kadar yüksektir. Daha hızlı RAM ile belleğin diğer bileşenlere bilgi aktardığı hızı artırırsınız. Bunun anlamı, hızlı işlemcinizin diğer bileşenlerle eşit derecede hızlı iletişim kurarak bilgisayarınızı çok daha verimli hale getireceğidir.
Bazı durumlarda ihtiyaç duyduğunuz FPS değerini alamayabilirsiniz. Yeni nesil oyunlar, yüksek kalitede grafikler içerir. Bu durum da ekran kartının kapasitesini zorlayabilir. Ekran kartı, RAM ve işlemcide değişiklik yaparak FPS değerini yükseltebilirsiniz.
24 FPS'in altına düşülmesi durumunda ise, takılmalar, donmalar ve kesik görüntüler ile karşı karşıya kalabilirsiniz. 30 ile 60 FPS değeri arasında gidip gelmek ise daha keyifli ve akıcı bir oyun deneyimi yaşamanıza olanak sağlar. 60 FPS'in üstüne çıkmak için ise kaliteli bir ekran kartı ve monitör almanız gerekir. ...
FPS değeri ne kadar yüksekse oyun kaliteniz de o kadar iyi demektir; çünkü bilgisayarınız saniyede o kadar fazla görüntü alıyor demektir.
Dolayısıyla bilgisayar hızlandırma konusunda tek sebep SSD değildir. SSD seçimi yaparken, sorunun gerçekten SSD'de olduğunu düşünüyorsanız tercihinizi RAM'e ve İşlemciye uygun olacak şekilde yapmanız gerekiyor. Tercih yaparken, gerçekten hız istiyorsanız okuma ve yazma hızları iyi olan bir SSD seçmelisiniz.
Fiziksel temizlik, yavaşlayan bilgisayarı hızlandırma yolları arasında yer alır. Laptop bilgisayarların içinde ve masaüstü modellerinin kasasında biriken toz ve kir, cihazı gerçekten yavaşlatabilir.
Yüksek performansı seçtiğinizde daha hızlı olmak için daha fazla güç harcıyor ve daha fazla ısınıyor haliyle. FPS bayağı artar.
Şehir hattından gelen gücün %80'ini sisteme yansıtabilen güç kaynakları bu sertifikayı almaktadırlar. En az %85 verimlilik sağlayanlar Bronz/Bronze, %89 olanlar Gümüş/Silver, %92 olanlar Altın/Gold, %94 olanlar Platinyum/Platinum ve en az %96 verimlilik sunanlar ise Titanyum/Titanium sertifikaya sahip oluyorlar.
1) Yönetici haklarıyla Komut istemi penceresi açın. 2) Bu pencereye powercfg /DUPLICATESCHEME e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61 komutunu girin. Bu komut sizin bilgisayarınıza uygun olarak Nihai Performans kodu oluşturacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri