İşlemcinizin performansı, dahili veya harici pek çok etkenden doğrudan etkilenir. Sıcaklık gibi dış etkenlerin yanı sıra, çalışma hızı, önbellek boyutu veya bant genişliği gibi pek çok farklı iç etken bir işlemcinin performansını etkiler.
Bir bilgisayarın performansını donanım özellikleri belirlerken hızını ise bilgisayarda yer alan işlemci belirler.
İşlemci, bilgisayar sisteminin kalbi niteliğindedir ve sistemin hızını belirleyen ana unsurdur. Özellikle oyun sistemlerinde işlemcinin içeriği sistemin performans kalitesini belirleyen en büyük detaydır.
Bazı durumlarda ihtiyaç duyduğunuz FPS değerini alamayabilirsiniz. Yeni nesil oyunlar, yüksek kalitede grafikler içerir. Bu durum da ekran kartının kapasitesini zorlayabilir. Ekran kartı, RAM ve işlemcide değişiklik yaparak FPS değerini yükseltebilirsiniz.
İşlemcinin içeriği ve hızı oyun bilgisayarlarında sistemin performans kalitesini belirleyen en önemli kriterlerden birisidir. Bilgisayarın en önemli performans araçlarından birisi olarak gösterilen işlemci; saniyeler içerisinde birden fazla bilgiyi alarak çok hızlı bir şekilde işleyebilir.
İlgili 17 soru bulundu
24 FPS'in altına düşülmesi durumunda ise, takılmalar, donmalar ve kesik görüntüler ile karşı karşıya kalabilirsiniz. 30 ile 60 FPS değeri arasında gidip gelmek ise daha keyifli ve akıcı bir oyun deneyimi yaşamanıza olanak sağlar. 60 FPS'in üstüne çıkmak için ise kaliteli bir ekran kartı ve monitör almanız gerekir. ...
8GB. 8GB RAM, tüm oyun PC'leri için minimum RAM miktarıdır. 8GB RAM ile piyasaya çıkmış çoğu oyunu sorunsuz oynayabileceksiniz.
RAM belleğinin fazla olması FPS değerini arttırdığı için oyunlar daha akıcı bir şekilde oynanabilir.
Ram, FPS değerlerini arttırmaz sadece donma ve kasmayı bir nebze azaltabilir. FPS arttırmak için ekran kartı modelini yükseltmen gereklidir tabi ekran kartın ne kadar iyi olursa olsun oyun oynarken bir yandan farklı işlemler yapacaksan, işlemcinin de iyi olması gerekiyor.
Hiç fps artışı olmaz.
Aşırı ısınma sorunu FPS değeri de bilgisayar performansı gibi düşer. Bu nedenle yoğun iş yükü gerektiren oyun ve programları kullanırken diğer her şeyi kapatmalısınız.
CPU/İşlemci
Eğer bütçeniz sınırlı ise 4 çekirdekli işlemciler bile pek çok oyun için yeterli olmaktadır. Full HD oyun oynamak isteniyorsa, 2,5GHz hızında i5 ya da i7 işlemci tercih edilmelidir. Bütçesi uygun olan kullanıcıların i7 ve üzeri işlemcileri kullanmaları önerilir.
Oyunlarda RAM'in önemi, kullanıcının oyundaki deneyimini doğrudan etkiler. Yeterli RAM'e sahip olmadığınızda, oyunlar yavaş çalışır ve çökme sorunları ortaya çıkabilir. Bu nedenle, oyunlarda en az 8 GB RAM önerilir. Daha büyük ve daha karmaşık oyunlar için ise 16 GB veya daha fazla RAM gerekebilir.
2.4 GHz hız, duvarların veya mesafenin fazla olduğu yerlerde daha iyi bir internet bağlantısı sağlayabilir. İçeri mekanlar için elverişli bir hat olduğu söylenebilir. Çünkü 2.4 GHz ağda 5 GHz ağa göre daha geniş bir bant ve daha uzun frekans dalgaları imkanı vardır.
Ortalama olarak 1 ya da 1,5 GHz işlemci hızı genellikle iş amaçlı kullanımda yeterli oluyor. Eğer tasarım işiyle uğraşıyorsanız ya da kullandığınız yüksek performanslı uygulamalar varsa bu durumda daha yüksek işlemci hızı ihtiyacınızı karşılıyor.
Sisteme ekstra RAM eklemek, yavaş çalışan hemen hemen her bilgisayar için gözle görülür bir performans artışı sağlar. Gerek ağır programlar gerekse oyun gibi yüksek performans gerektiren görevlerde RAM kullanımı artacağı için RAM'i yükseltmek bilgisayarı daha verimli kullanmanızı sağlayacaktır.
8 GB bellek: Temel kullanım senaryosunda fiziki belleğin %70-85'i doluyor. 16 GB bellek: %40-50 arası doluyor. 32GB bellek: %20-25 arası doluyor. 64GB bellek: %10-12 arası doluyor.
Render Distance, Texture Quality, Shadow Depth gibi ayarları arayın. Bunları düşürerek FPS'i artırmanız olasıdır. Oyunu daha düşük çözünürlükte çalıştırma da FPS'i artırır. Çözünürlüğü düşürerek, daha yüksek kalitede FPS seviyesine odaklanabilirsiniz.
Depolama birimleri FPS'e etki etmez. Fakat yükleme ekranlarında oyun daha hızlı yüklenir HDD'ye göre.
Minecraft oyununu oynayacak bilgisayarın 4 GB RAM' e ihtiyacı vardır ancak Minecraft tarafından önerilen 8 GB RAM olarak karşımıza çıkmaktadır.
RAM satın alırken kullanıcılar genellikle sistemleri ya da anakart ile uyumlu olup olmadığını kontrol ederler. Oysa sistemde kullanılabilecek bellek hızına ya da kapasitesine etki eden bir diğer bileşen de CPU yani işlemcidir.
Bu konuda SSD ve RAM'in önemi ve işlevleri birbirinden farklıdır. RAM sistemin ve oyunun daha rahat, sıkıştırılmadan çalışmasını sağlayıp FPS değerini ve akıcılık oranını arttırmaktadır.
Ortalama bir kullanıcının 32 GB'lık RAM modülüne ihtiyacı olan tek gerçek nedeni, gelecekteki sistem güncellemesinden yırtmaktır. O yüzden 8 ve 16 modüller bizi önümüzdeki 2-3 yıl için iyi götürecektir.
Oyunlarda RAM gereksinimi kontrolden çıktı: 32 GB RAM standart olacak. Bilgisayar oyuncularını zorlu bir süreç bekliyor gibi. Yeni oyunlarda minimum RAM gereksinimi artık 16 GB seviyesine ulaşmış durumda ve hatta önerilen sistemlerde 32 GB RAM talep ediliyor.
GTA 4 kaç GB ram istiyor diye merak ediyorsanız oyun için en az 16 GB boş sabit disk alanına ihtiyacınız vardır. Rockstar, en az 1 GB RAM'e ihtiyacınız olduğunu söylese de bilgisayarınızda muhtemelen bundan çok daha fazlasına ihtiyaç vardır. Bu nedenle, GTA IV oynayabilmek için en az 4 GB'ınız olduğundan emin olun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri