Aşırı ısınma sorunu FPS değeri de bilgisayar performansı gibi düşer. Bu nedenle yoğun iş yükü gerektiren oyun ve programları kullanırken diğer her şeyi kapatmalısınız.
Yeni nesil oyunlar, yüksek kalitede grafikler içerir. Bu durum da ekran kartının kapasitesini zorlayabilir. Ekran kartı, RAM ve işlemcide değişiklik yaparak FPS değerini yükseltebilirsiniz. Bilgisayarın fazla ısınması da FPS değerinin düşmesine neden olabilir.
Sıcaklıkla throtling olursa FPS düşüklüğü yaşanabilir, CPU veya GPU hızı kısıldığı için.
Eğer işlemci ekran kartı için yeterince güçlü değilse, yani ekran kartını besleyemiyorsa ve güçsüz kalıyorsa FPS drop problemi yaşanabilir. Çünkü ekran kartı, işlemciden yeterince destek, verim alamazsa tam performans verememektedir.
Laptoplarda aşırı ısınma durumunda fanlar maksimum hızda çalışır. Fanların aşırı hızda çalışması, bilgisayarın aşırı ısınmasının aksine performansta düşüşe neden olur. İşlemci üzerine fazla yüklenme olduğu için bilgisayarda yapılan işlemler yavaşlar. Bu durum aslında işlemcinin aşırı ısınmaya karşı aldığı bir önlemdir.
İlgili 42 soru bulundu
Aşırı ısınma sorunu FPS değeri de bilgisayar performansı gibi düşer. Bu nedenle yoğun iş yükü gerektiren oyun ve programları kullanırken diğer her şeyi kapatmalısınız.
Rutin kullanımda sisteminiz ağır ve aksak işlemeye başlar. Tepki verme süresi yükselir, uygulama yanıtları gecikir ve hatta donmalar baş gösterebilir. Bu durum, esasen işlemciye binen yükün artması ve artan yükün işlemciyi fazla ısındırması kaynaklıdır.
Çevrim içi bilgisayar oyunlarında RAM belleğinin iyi bir kapasiteye sahip olması önemlidir. Ancak RAM, FPS üzerinde işlemci ya da ekran kartı kadar etkili değildir. Ancak hızlı bir RAM, FPS'nin iyileşmesinde rol oynar. Bellek ne kadar iyi olursa oyun içi FPS değeri o kadar yüksek olur.
RAM'in Oyun Performansına Etkisi Nedir? RAM yetersizliğinden dolayı oyunlardaki ani FPS düşüşlerine FPS Drop denmektedir. FPS Drop sorunun çözümü bilgisayarınıza RAM yükseltmesi yapmaktır.
Çok bir fark olmaz. 3600 zaten iyi bir işlemci ve 1650S için de fazlasıyla yeterli.
Evet. Kartın çalıştığı bir saat değeri vardır. Eğer kart gereğinden fazla ısınırsa bu saat değerini kendine göre düşürür haliyle fps düşüşü yaşarsın.
Frame Per Second değerini en fazla etki eden bilgisayar donanımlarının ilki ekran kartıdır. Oyunlarda çok fazla grafik bulunmaktadır. Bu grafikler, ekran kartının sığasını zorlar. Kapasitesi zorlanan ekran kartı, Ram, işlemci vb. donanımlar FPS düşmesine sebep olabilir.
Evet artar ama çok değil oyunda her zaman en önemlisi ekran katıdır dar boğaz yaşamıyorsan bence değiştirme.
Eğer bir oyun oynarken arka planda çalışan uygulamalar RAM, işlemci ve ekran kartı gibi donanımları yüksek ayarlarda kullanıyorsa bu FPS drop'a neden olacaktır. Örneğin FPS oyunu oynadığınızda arka planda tarayıcı ya da tasarım programları açıksa bu FPS kaybına neden olacaktır.
En büyük etken ekran kartıdır. Daha sonra işlemci gelir. Ramin tavsiye edilen düzeyde olması yeterlidir, fazlası Fps kazandırmaz. Hdd ve Ssd oyun yükleme hızlarını artırabilir ama Fps'ye etkisi yoktur.
SSD ile birlikte daha hızlı okuma yapılacağı için daha iyi bir oyun performansı sunulmaktadır. Daha az gecikme ile birlikte oyun arasındaki bekleme süreleri de kısalmaktadır. SSD ile birlikte FPS iyileştirmesi yaşanılacağı düşünülse de bu durum geçerli değildir.
Hızlandırmaktan kastınız FPS ise disklerin FPS'e bir etkisi olmayacaktır. Ama donma gibi durumları SSD engelleyebilir. RAM için ise biraz daha farklı. Eğer oyunu oynarken RAM darboğazı oluyorsa FPS artacaktır.
Aynı donanımları bir üst seviye anakarta takarsanız FPS'e ve performansa etkisi olmaz. Ancak anakart yükseltince, diğer parçaları da aynı oranda yükseltirseniz performans artar.
8 GB bellek: Temel kullanım senaryosunda fiziki belleğin %70-85'i doluyor. 16 GB bellek: %40-50 arası doluyor. 32GB bellek: %20-25 arası doluyor. 64GB bellek: %10-12 arası doluyor.
Bu konuda SSD ve RAM'in önemi ve işlevleri birbirinden farklıdır. RAM sistemin ve oyunun daha rahat, sıkıştırılmadan çalışmasını sağlayıp FPS değerini ve akıcılık oranını arttırmaktadır.
Boşta ise sıvı soğutma 50 dereceyi "normal" karşıladığı için, yük altına girmeden kendini yormuyor. Yapması gereken de bu zaten doğru bir harekettir. Hemen hemen her sıvı soğutmada vardır.
Kısa bir süre için 80 dereceye doğru yaklaşan sıcaklıklar sorun olmaz. 81 derece ve üzeri ise çok sıcaktır ve uzun süre bu ısı değerinde çalıştırırsanız bilgisayarınız zarar görebilir. Bu sıcaklık aşıldığında, PC'nizi kapatmalı ve tamamen soğumasını sağlamalısınız.
İşlemci boştayken ideal sıcaklık aralığı: 35-50 derece. İşlemci yük altındayken ideal sıcaklık aralığı: 60-85 derece. Ekran kartı boştayken ideal sıcaklık aralığı: 30-40 derece.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri