- ÖSYM üzerinden yapılan merkezi alımların tümü puan üstünlüğüne göredir. - Mülakat yoktur.
- ÖSYM üzerinden yapılan merkezi alımların tümü puan üstünlüğüne göredir. - Mülakat yoktur.
- Ülkemizdeki tüm devlet üniversiteleri memur alımı yapmaktadır . - Genel itibariyle mülakat olmamaktadır.
Merkezi atamayı Devlet Personel Başkanlığı (DPB) yapar. DPB, her yıl kamu kurumlarının personel ihtiyaçlarını toplar ve bu ihtiyaçlara göre KPSS sınav sonuçlarına göre merkezi atama takvimi belirler. Adaylar, KPSS'den aldıkları puan ve tercihlerine göre merkezi atama ile kamu kurumlarına atanır.
Dönemin Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılacağını ve yalnızca KPSS puanıyla alım yapılacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 11 Eylül 2023'te katıldığı bir programda MEB'in mülakatla personel alımına devam edeceğini açıkladı.
İlgili 42 soru bulundu
Merkezi atama, genellikle kamu kurumları tarafından kullanılan bir personel veya öğrenci yerleştirme yöntemidir. Bu yöntemde, atama yapılacak pozisyonlar veya programlar için başvurular ÖSYM tarafından toplanır ve değerlendirilir.
ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanmaktadır. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmamaktadır.
a) Aynı yerdeki görevlere atananlar atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü, b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini, izleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar.
Tercih işlemleri, KPSS-2023/2 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden TC kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacak.
mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır.
İçeri giriş ve tanışma
Mülakat odasına davet ettiklerinde, kapıyı vurup yanıt beklemeden içeri girmek ve kapıyı kapattıktan sonra duruma göre “günaydın efendim” ya da “iyi günler efendim” gibi bir selam verdikten sonra “oturabilirsiniz” demelerini beklemek gerekir. Otururken bacak bacak üstüne atmamakta yarar var.
İş görüşmesi soruları ve cevapları ,alan doğrultusunda değişkenlik gösterir. Mülakat genellikle 15-45 dakika sürer. Bu süre mülakat yapan kişi, işin niteliği ve başvuran adayların özel durumları olup olmasına göre değişebilir.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2020/2 merkezi yerleştirme atamaları duyurusu ve kılavuzu yayınlandı ve tercihler başladı. Yayınlanan kılavuza göre mülakat olmaksızın ortaöğretim mezunu 95 memur alımı yapılacak. Atamalar ise KPSS puan esası alınarak yapılacak.
Merkezi Atama Ne Zaman Yapılır ? 2022 KPSS puanla yapılan Merkezi atama ilk başta 2022 yılının Aralık ayında gerçekleştirilmiştir. Geriye kalan Merkezi atmalar ise ; 2.Atama 2023 yılının temmuz ayında olacaktır.
Kanunda da belirtildiği üzere öğretmenler ile askeri ve emniyet personeli dışında güvenlik soruşturması yapılmamaktadır.
Genel olarak Kasım ve Haziran olmak üzere yıl içerisinde 2 kez bu atama gerçekleştirilmektedir. 1 kez sınava giren kişiler genelde 2 yıl boyunca aynı puan üzerinden merkezi atama için imkan yakalar.
Tercih listesinin sıralaması önemli değildir. Bir adayın tercih listesinde yer alan kadro veya pozisyona, adaydan daha düşük puan almış birisi atanamayacaktır.
MERKEZİ ATAMAYA KİMLER BAŞVURABİLİR? Merkezi atamanın detaylarını daha önceki videolarımız da anlatmıştım. Gerekli linki alt kısma bıraktım . Burada tekrar belirtecek olursak da herhangi bir lise ön lisans ve lisans mezunları başvurusunu yapabilecektir.
KPSS sonuç belgesinde bulunan P3 puan türü kullanılarak 2 yıl boyunca yılda iki kere merkezi atamalar yapılır. Kurumsal atamalar da dediğimiz ara atamalar ise kurumların belirleyeceği tarihlerde yapılmaktadır.
Devlet memurlarının bulundukları yerden başka bir yere naklen atamalarının gerçekleştirilmesinde yolluk ücreti söz konusudur. Ancak ilk defa atamalarda yolluk ödemesi yapılmamaktadır.
Türkiye'de kamu sektöründe çalışan memurlar genellikle haftanın beş iş günü, yani pazartesi ile cuma günleri arasında haftada 40 saat çalışıyor. Çalışma saatleri ise genellikle 09:00 ile 17:00 arasında ancak saatler kuruma göre değişkenlik gösterebiliyor.
İnternet kanalıyla SGK işe giriş bildirgesi yapılır. Maaş yapılması için tahakkuk bürosuna banka hesap numarası maaş nakil ilmühaberi, tayin onayı ve göreve başlama yazısı gönderilir. Daha sonra fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve bilgi formu istenir ve sicil dosyasına konulur.
KPSS B kadrolarına atanmak için hangi puan türleri kullanılmaktadır? KPSS B kadroları için gerçekleştirilen atamalarda Lisans mezunu adaylar için P3, Önlisans mezunu adaylar için P93, Lise mezunu adaylar için P94 puan türleri geçerli olmaktadır.
Bu Yönetmelik kapsamında eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen kadrolarına, KPSS sonucuna göre alınan puanın %50'si ile Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan alan seçme sınavı sonucunda alınan puanın %50'si esas alınarak atama yapılır.
Ama nakil (yani başka kurumlara geçiş hakkı) mümkündür. Kısacası tayin mümkün değil ancak nakil mümkündür. Ayrıca aday memurluk statüsü bitmediği sürece başka kurumlara nakil yapılamaz. Ancak tayin için ise göreve başladığınızın ertesi günü bile kurum isterse başka bir şehirdeki teşkilatına tayininizi çıkarabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri