Özellikle tercih döneminde önü açık olan bölümlerden olan işletme yönetimi bölümü Türkiye'de ki önde gelen üniversitelerde de eğitimi verilen bir bölümdür.
İş Olanakları
İşletme Yönetimi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar kamu ve özel sektörde çeşitli yönetim kademelerinde çalışırlar. Programın mezunları pazarlama, satış, muhasebe, finans, denetim ve insan kaynakları gibi çeşitli alanlarda görev yapabilirler.
İşletme mezunları bir şirketin hemen her departmanında, çeşitli görevlerinde çalışabilirler: Satış, pazarlama, finans, insan kaynakları, pazarlama, yönetim, muhasebe, reklam, Ar-Ge… Kendilerini geliştirdikleri ya da geliştirmek istedikleri sektöre göre de alanlarını seçebilirler.
Bölümden mezun olan ve iş hayatına atılan kişiler; tüm endüstri sektörlerinde, denetim şirketlerinde, bankalarda, yatırım ve finans kurumlarında, sigorta şirketlerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapabilir.
İşletme bölümü mezunları, DEVLET DEMİRYOLLARI TAŞIMACILIK A.Ş GENEL MÜDÜRLÜĞÜ kurumunda MEMUR olarak çalışabilirler. İşletme bölümü mezunları, BELEDİYE BAŞKANLIĞI kurumunda MEMUR olarak çalışabilirler. İşletme bölümü mezunları, ÜNİVERSİTE kurumunda MEMUR olarak çalışabilirler.
İlgili 21 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, İşletme Yöneticisi 2023 yılında ortalama 38.100 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda İşletme Yöneticisi , Ocak 2023 yılında ortalama 30.800 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 19.008 TL maaş alıyordu.
Türkiye'de işletmeci maaşları, başlangıç seviyesinde yaklaşık 30.000 TL ile 50.000 TL arasında değişirken, deneyimli bir işletmecinin maaşı ortalama 50.000 TL ile 100.000 TL arasında olabilir. İşletmecilerin maaşları, çalıştıkları sektöre ve işletmenin büyüklüğüne göre de değişebilir.
İşletme bölümü mezun adaylar, her yıl yapılan KPSS ALAN Sınavı puanıyla Gelir Uzman Yard. Defterdarlık Uzman, Müfettiş, Denetçi ve Denetmen Yardımcılığı vb. mesleklerini icra edebilmektedirler. Sınava hazırlanan herkese başarılar dileriz.
İşletme Yönetimi Programı öğrencileri, programın zorunlu bir parçası olarak işletmelerin ilgili departmanlarında birinci yılın sonunda 20 işgünü süreyle yaz stajı ve dördüncü yarıyıllarında da 14 hafta süreyle işyeri uygulaması yapmak zorundadırlar.
İşletme bölümü toplumda sanılanın aksine analitik düşünmenin güçlü olduğu bir bölümdür. Kazandığınız üniversitede bölümünüz Türkçe değil ve o dile olan yatkınlığınız yeterli düzeyde değilse derslerinizi anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Fakat ilginiz ve motivasyonunuz yüksek ise bu bölümden çok keyif alabilirsiniz.
İşletme Yönetimi Bölümü mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 6000 TL arasında değişmektedir. Bir senelik deneyime sahip bir işletme yönetimi personeli 4500 TL maaş alırken iki yıl deneyimli bir personel 5000 TL, üç yıl deneyimli bir personel 5500 TL, dört yıl deneyimli bir personel ise 6000 TL maaş almaktadır.
KPSS Alan Bilgisi sınavına önceden sadece İİBF (İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Çeko), SBF, Hukuk, Mühendislik vb fakültelerden mezun olan kişiler girebilmekteyken artık neredeyse tüm fakülte mezunlarından memur alımı yapılmaktadır.
İşletme-Ekonomi bölümü 4 yıllık br bölüm olup eşit ağırlıklı puan türüne göre öğrenci almaktadır.
İşletme Mühendisliği, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür ve her mühendislik bölümünde olduğu gibi yalnızca Sayısal puan türünden öğrenci kabul etmektedir.
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümünden mezun olan kişiler, sağlık sektöründeki kurum ve kuruluşlarda çalışma imkanına sahiptir. Çalıştıkları hastanelerde hizmet süreçlerinin yürütülmesini sağlarlar.
TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır. Tercih Listeni Oluşturmak için Tercih Robotuna Kayıt Ol!
İşletme mezunları, büyük şirketlerde yönetici, pazarlama, insan kaynakları, finans, muhasebe gibi çeşitli departmanlarda çalışabilirler. Büyük şirketler, genellikle işletme mezunlarına yönetim ve strateji konularında fırsatlar sunar.
İşletmecilerin maaşları, çalıştıkları kurumun büyüklüğüne, konumuna, sektöre ve deneyimlerine göre değişebilir. Yeni mezun bir işletme mezunu, genellikle ortalama olarak 12.000 TL ila 16.500 TL arasında bir maaş alabilir. Daha deneyimli işletmecilerin maaşları ise 15.500 TL ile 30.000 TL arasında değişebilir.
İşletme müdürü olmak için İktisadi ve İdari Bilimler ile Mühendislik fakültelerinin ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir.
eleman.net verilerine göre, Halkla İlişkiler Elemanı 2023 yılında ortalama 21.600 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Halkla İlişkiler Elemanı , Ocak 2023 yılında ortalama 16.940 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 10.472 TL maaş alıyordu.
eleman.net verilerine göre, CEO 2023 yılında ortalama 99.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda CEO , Ocak 2023 yılında ortalama 85.800 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 53.108 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
İşletme Eğitiminde Öğrenci Kazanımları Nelerdir? İşletme bölümü mezunları, iş ve kriz yönetimi, disiplin, insan yönetimi konusunda uzmanlaşırken problemlere açık ve geniş bakış açısıyla çözüm üretme yetkinliği kazanırlar. Hemen her sektörde işletme mezunlarına ihtiyaç duyulur.
Avukat Ne Kadar Maaş Alır? Avukat olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Avukat maaşı 2023 verilerine göre ortalama 31.300 TL civarındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri