ETKİNLİK (ETKENLİK, EFFECTIVENESS) İŞÇİLİK, HAMMADDE, MALZEME VE DİĞER GİRDİLERİN İŞLETME İÇİNDE SAPTANAN AMAÇLAR DOĞRULTUSUNDA NE DENLİ ETKİN YADA YETERLİ KULLANILDIĞINI GÖSTEREN BİR DEĞERLENDİRME KRİTERİDİR.
Etkinlik, işletmenin mevcut kaynak potansiyeli ile bu potansiyelin kullanılan bölümü arasındaki ilişkiyi inceler ancak verimlilik, kullanılan kaynaklarla elde edilen çıktı arasındaki ilişkiyi yani kaynakların üretim gücünü değerlendirir.
Etkinlik (Efficiency) Bir performans göstergesi olarak etkinlik oranı, bir işletmede belirlenen amaçların gerçekleştirilmesi için tüketilmesi beklenen kaynaklar ile gerçekten tüketilen kaynaklar arasındaki ilişki olarak tanımlanır. Başka bir deyişle etkinlik, girdilerle ilişkili bir performans ölçütüdür.
Etkinlik (Event), hedef kitleye bir mesajın iletileceği veya tutumların etkilenip davranışın gerçekleştirileceği bir toplantının belirli bir yer ve zamanda gerçekleştirildiği faaliyetlerin tümüdür.
İktisadi veya ekonomik etkinlik bir ekonomide, veri teknoloji ve belli kaynak stokları altında minimum çaba veya maliyet ile maksimum hasıla (çıktı) elde edebilme yeteneği olarak tanımlanmaktadır.
İlgili 38 soru bulundu
Şirketlerin, paydaşlarına yönelik düzenlediği organizasyonlara kurumsal etkinlik denir. Düzenlenen etkinliklerin başlıca hedefi şirket imajını paydaşların gözünde pekiştirmek veya yenilemektir. Paydaşların şirkete olan bağlılıklarının ve aidiyetlik hissinin artmasında da kurumsal etkinlikler önemli bir rol oynar.
Üretimde Etkinlik Üretimde etkinlik durumunda, bir malım çıktısını azaltmaksızın, diğer malın çıktısını arttırmak olanaklı olmuyorsa, üretimde etkinlik gerçekleşmiş demektir.
Vergilemede iktisadi (ekonomik) etkinlik ilkesine göre, reel ulusal gelirin artmasını, ekonomik büyüme ve gelişmeyi en fazla teşvik eden veya en az engelleyen vergi yapısına sahip vergi sistemlerinin etkin olduğu kabulüne işaret eden bir ilkedir.
Günümüzde kişi veya kurumlar tarafından düzenlenen birçok etkinlik bulunuyor. Anlam bakımından aktivite veya faaliyet karşılığı bulunuyor. Bireyler daha çok aktivite veya faaliyet anlamında etkinlik sözcüğünü tercih edebiliyor.
Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir. Öğretmen veya çocuklar tarafından yapılandırılmış/ yarı yapılandırılmış/ yapılandırılmamış etkinlikler sınıf içinde yapılabileceği gibi açık havada da yapılabilir.
Etkinlik, bir makina veya tesisin belirli bir zaman diliminde üretebileceğinin ne kadarını gerçekleştirdiğini ifade eder. Dolayısıyla, etkinlik verimlilik hakkında hiç bir şey söylemez, ne kadar kaynak kullanıldığı belli değildir. Verilen zaman diliminde daha çok kaliteli ürün ortaya koyabilirsek etkinliğimiz artar.
Etkinliğin tanıtımı ve pazarlanması için kullanılacak yöntemlerin planlanması aşamasıdır. Etkinliğin bilinirliğini artırır ve hedef kitleye ulaşmayı sağlar. Etkinlik süresince olası krizlerin yönetilmesi ve çözülmesi aşamasıdır. Kriz durumlarında hızlı ve doğru hareket etmeyi sağlar.
Etkinlik ve organizasyon sorumlusu, planlamadan uygulamaya kadar tüm organizasyon süreçlerinin müşterinin talep ettiği standartlarda gerçekleşmesini sağlar. Mağaza, fuar, konser alanı, spor salonları veya diğer kamusal mekanlarda etkinlik düzenleyerek marka bilinirliği ve satışları artırmayı hedefler.
Etkililik: Bir yazının veya sözün okuyanda iz bırakma hâr lidir. Evrensel: Bütün insanlığı ilgilendiren, üniversal. Evrilmek: Bir biçimden başka bir biçime doğal olarak dönmek.
Etkinlik (veya olay) aşağıdaki anlamlara gelebilir: Tören, özel bir olayda gerçekleştirilen ritüel önemi olan etkinlik. Toplantı, bazı ortak çıkarlarla ilgilenen bireylerin bir araya gelmesi. Etkinlik yönetimi, olayların organizasyonu.
Etkinlik Yöneticisi, bir organizasyonun planlama aşamasından, eklinlik günü ve sonrası değerlendirmenin yapılmasına kadar tüm süreci yönetmekle sorumludur. Konferans, düğün, doğum günü, yıl dönümü, hayır etkinliği, sürpriz parti, satış toplantısı gibi etkinliklerin organizasyonunu koordine eder.
TDK sözlüğüne göre faaliyet kelimesinin ilk karşılığı canlılık ve hareket anlamında verilmiştir. Faaliyet kelimesinin TDK sözlüğüne göre ikinci anlamı çalışma olarak verilmiştir. Faaliyet kelimesinin TDK sözlüğüne göre son anlamı işler durumda olma ve etkinlik olarak verilmiştir.
Faaliyet kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüğü anlam karşılıkları; 1. “Canlılık, hareket.” 2. “Çalışma.” 3. “İşler durumda olma, etkinlik.” olarak tanımlanmıştır.
Hallmark (özellikli) , bir kasaba, şehir ya da bölgenin ruhu ve değerlerini taşıyan, düzenlendiği yer ile aynı adla anılan, yaygın bir kabul ve farkındalık kazanan etkinliklerdir. Hallmark (özellikli) etkinliklerde yöre ve etkinlik ayrılmaz bir algı oluşturmaktadır.
Etkinlik düzeyi, öğrencinin etkinliği hangi seviyede gerçekleştirdiğini belirtir. e-Okul Sosyal Etkinlik Modülünde etkinlik düzeyleri; katılım, ürün ortaya koyma, performans gösterme ve derece alma olarak belirlenmiştir.
Kişisel etkinlik, iş performansına yardımcı olan ve kurumsal başarıya katkıda bulunan becerileri, davranışları ve tutumları içerir.
Bir işletmenin hem kurumsal hem de marka değerini yükseltmek amacıyla, hedef kitlesine yönelik olarak tasarladığı, markaya özel özgün aktiviteler kanalıyla oluşturduğu deneyimsel bir pazarlama iletişim biçimidir.
Satış etkinliği, gerçekleşen satışların, şirkete olan toplam katma değeri ile orantılıdır. Satışların toplam katma değeri için ise hacim, miktar ve cironun ötesine bakılmalıdır. Satış faaliyetinin etkinliğini “daha az kaynak kullanımı ve çaba ile daha fazla sonuç almak” olarak tanımlayabiliriz.
ÜRETKENLİK, ÜRETİM FAKTÖRLERİNİ EN UYGUN BİÇİMDE KULLANARAK GERÇEKLEŞTİRİLEN FİZİKİ ÜRETİM DÜZEYİDİR. VERİMLİLİK İLE ÜRETKENLİK FARKLI KAVRAMLARDIR. VERİMLİ ÇALIŞAN İŞLETMELERDEN OLUŞAN BİR EKONOMİDE ÜRETKENLİK DE YÜKSEK OLUR. ANCAK YÜKSEK ÜRETKENLİK, HER ZAMAN VERİMLİ ÜRETİM YAPILDIĞI ANLAMINA GELMEZ.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri