Füme tada sahip olan isli peyniri aynı zamanda mevsim yeşilliklerinden hazırladığınız salatalara ekleyerek salatanızın lezzetini de arttırabilirsiniz. Genel olarak sabah kahvaltıları yerine, şarap gibi alkollerin yanında servis edilir. Şayet ilk kez tadacaksanız tadı yoğun gelebilir.
Kahvaltı sofralarınıza farklı görüntüsü ve eşsiz aroması ile lezzet katacak sepet peynirini kahvaltının yanı sıra salatalara, makarnalara ve peynir tabaklarına ekleyerek afiyetle tüketebilirsiniz.
İsli Çerkez Peyniri nasıl yapılır? Bir tekerlek diye tabir edilen; eskilerde sepette kurutulduğu için sepet olarak da adlandırılan ortalama 1 kg ağırlığındaki bu özel peynir için 8 lt süt kullanılır. Ağır ağır kaynatılan süt, ekşi peynir suyu ile kestirilir. Topaklanan süt, delikli kepçe ile süzdürülerek sepete konur.
Peynirin üzerine tuz serpilip 5-10 dakika beklemeye bırakılır. Elle tutulabilir sıcaklığa geldiğinde sepetten alınıp ters çevrilip yeniden sepete konur. Üzerine yeniden tuz serpilir ve soğuduğunda taze peynir olarak yemeğe hazırdır.
Balıkesir sepet peyniri ise koyun, keçi ve inek sütü karışımından üretilir. Yuvarlak, delikli ve az tuzlu bir peynirdir. Daha çok kaşar lezzetinde olan bu peynirin kendine özgü bir aroması bulunur.
İlgili 16 soru bulundu
diğer peynirlere kıyasla daha lezzetli olan ve kokmayan peynir çeşididir. eski ve kuru tuketilen, 40-50 cm capinda, disi beyaz, ici sarimsi ve delikli, sert ve tuzlu peynir.
Özellikle beyaz peynir gibi yumuşak dokulu salamura içerikli ürünlerde çözdürme konusu daha riskli. Yüksek proteinli olan bu ürünlerde su oranı arttıkça, hızlı bozulma ihtimali daha da artıyor. “Bu nedenle süt ürünlerinin buzluk veya dondurucuda muhafaza edilmemesini tavsiye ediyoruz” diyor Orhan Kaplan.
Füme tada sahip olan isli peyniri aynı zamanda mevsim yeşilliklerinden hazırladığınız salatalara ekleyerek salatanızın lezzetini de arttırabilirsiniz. Genel olarak sabah kahvaltıları yerine, şarap gibi alkollerin yanında servis edilir.
Koçulu "hayır" diyor; "Füme ve isli peynir kanserojen olarak biliniyor oysa önemli olan neyle islediğin. Meşe ile islediğinde, meşenin içinde yağ yok, peynire zararlı maddeler bulaşmıyor, vücut onun dumanında fümelenmiş peyniri tolare edebiliyor."
Peynir, +2 ile +4 santigrat derece arasında, ışıksız ortamda muhafaza edilmeli, derin dondurucuda saklanmamalıdır. Ambalajlarda belirtilen saklama ve tüketim koşulları mutlaka okunmalıdır.
Tüketilmeden önce 15-20 dakika suda bekletilirse içerdiği tuz gider ve gerçek lezzeti ortaya çıkar. Beyaz peynir ve Burgu dışındaki peynirler yıkanmaz, su ile temas peynirin lezzet ve aromasının kaybolmasına yol açar. Peynirler derin dondurucuda muhafaza edilmemelidir. Oda sıcaklığında bekletilmemelidir.
Ege yöresinin, özellikle Balıkesir'de yoğunlukla yapılan Sepet Peyniri özel bir tada sahiptir. İsmini, hazırlandığı örme sepetlerden alır. Büyük oranda inek sütü içerirken keçi, koyun sütleriyle harmanlanır. Bu harmanlama sayesinde farklı bir lezzet taşıyan sepet peyniri %100 doğal şirden mayası ile mayalanır.
Ege bölgesine özgü kekikli sepet peyniri tam yağlı ve az tuzlu yöresel bir peynirdir. Sade olarak kahvaltılarınızda tüketebileceğiniz gibi makarnalara ve salatalara katarak veya kızartarak da tüketebilirsiniz.
Bir dilim sepet peyniri kaç kalori? Sepet Peynirinin 100 gramında 349 kcal kalori, ayrıca 1 İnce Dilim yani 20 gram Sepet Peynirinde 70 kalori bulunmaktadır.
Olavidia adlı peynir, beş kıtada 40'tan fazla ülkeden 4 bin 79 oy içerisinde 103 oy alarak alarak birinci oldu. Dünyanın en güzel peynirinin seçildiği yarışmada, İspanya'dan yumuşak bir keçi peyniri 'en iyi peynir' ödülünü kazandı.
Manyas Sepet Peyniri , Manyas köylerinin doğal otlar ile beslenen hayvanlarının kaymağı içinden alınmamış sütlerinden peynir imal eden butik mandıramızın peyniridir. Kullanılan maya, şirden mayasıdır. Lezzetlidir çünkü katkısız ve koruyucu içermiyor.
Füme Peyniri Nasıl Yenir? Genel olarak sabah kahvaltılarında tüketilen füme peynir, tavada ya da ızgarada hafif kızartılarak da tüketilebilir . Özellikle meze olarak tüketilen füme peynir, mevsim yeşillikli salatalarınıza da dahil ederek lezzet katabilirsiniz.
Diğer peynirlere göre daha az tuzludur, kıvam olarak da dışı sert, içi yumuşaktır. Emek ve sabır gerektiren isli örgü peyniri, geleneksel yöntemlerle hazırlanarak Şık Süt kalitesiyle sizlere sunulur.
Şarapla uyumunu yakalamak ise şarap çeşidine uygun peyniri seçmekle başlar. Kaşar, hellim ve tulum gibi sert peynirler kırmızı şarapla yakışırken küflü ve isli peynirler ile de beyaz şaraplar yakışır. Özellikle tuzlu olmayan peynirleri seçerek enfes bir peynir tabağı hazırlayabilirsiniz.
Sağlıklı peynir çeşitlerine de yer verebilirsiniz. Parmesan, rokfor, keçi peyniri, kraker çeşitleri, dana jambon, karabiberli füme et, salam, çilek, elma, kavun, siyah havuç, üzüm, kuru kayısı, turşu, kapari, ceviz, badem, kereviz sapı, yaban mersini, kırmızı biber, marmelat, ejder meyvesi.
En ideal peynir saklama koşulları
Peyniri cam, metal veya seramik bir kap içerisinde saklamalısınız. Derin dondurucuda muhafaza edilmemelidir. Peynir hemen tüketilmeyecek ise, kendi ambalajında saklanmalıdır. Ambalajı açıldıktan sonra ise mutlaka saklama kabında veya ambalaj malzemelerine sararak korunmalıdır.
Beyaz peynir, iki hafta içerisinde tazeliğini ve lezzetini kaybeder. Kaşar peyniri veya tulum gibi sert peynirlerde birkaç hafta dayanıklıdır. Gravyer gibi oldukça sert peynirler ise bir aya kadar dayanıklılık göstermektedir. Kaşar peyniri vb. peynirleri sülfürlü kâğıda sararak saklayabilirsiniz.
🔅Vakum ambalajındaki peynirlerimiz 6 ay süre içerisinde tüketilmesi tavsiye edilir. Vakum ambalajı açılmış ürünlerin maksimum 1 ay içerisinde tüketilmesi gerekmektedir. Derin dondurucuda 1 seneye kadar saklanabilir. 🔅Beyaz peynir dışındaki peynirler yıkanmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri